zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize, Istaknuto

KOLUMNA ALENA ŠĆURICA: Naj potezi u 2023.

U prošlom članku smo kroz brojke elaborirali što se dešavalo u 2023. Ovaj drugi članak u nizu će nam pojasniti najbolje i najgore poteze u 2023. i najave u 2024. Naglašavam da je ovo moj odabir i da sigurno niz čitatelja ima drugačije stavove, pa pozivam čitateljstvo da slobodno  da svoje kritike na odabir ili pak da stavi svoje prijedloge i stavove o onom što je bilo ili će biti najbolje ili najlošije. Da, još je niz toga moglo biti na listi.

 

Najbolji potezi zrakoplovstva regije u 2023.

Nakon skromnih Covid-19 godina kada smo jedva uspjeli napisati 10 najboljih poteza, već prošle godine smo imali odličan odabir, a ove godine smo istinski morali probirati i selektirati. Stoga potezi i to od najboljeg pa nadalje.

Najpotez godine: Ekspanzija Air Serbie je istinski bila bajkovita u 2023. Ekspanzija je bila ogromna i u 2022, kompanija je otvorila 15 novih i obnovila 6 linija, ali u 2023. kompanija je otvorila čak 22 nove linije. Uz to ove zime kompanija je otvorila Porto. To znači čak 44 nove linije u dvije godine. Opako. Ovako nešto puno je i za Lufthansu, a kamoli ne za malenu Air Serbiu. Ogromna ekspanzija. I ogroman rizik. Puno je to novih linija, 100% više nego je kompanija imala prije. Može li kompanija to izdržati financijski, organizacijski, sustavno i operacijski?

 

Broj 2: Hrvatska je ušla u Schengen i uvela Euro umjesto hrvatske kune. Putnici iz Hrvatske i za Hrvatsku iz 30 najbogatijih država, 23 iz Europske Unije, te Švicarska, Norveška, Island, Lihtenštajn, San Marino, Monaco i Vatikan sada putuju kao da su u vlastitim državama, bez ikakve kontrole. To znači da čak 423 milijuna putnika sada putuje za Hrvatsku bez ikakve kontrole. Istinski ogromna stvar koja će i te kako utjecati na broj putnika.

 

Broj 3: Aerodrom Sarajevo je dobilo novi terminal B i 4 nove stajanke. Novi terminal je na 4 kata, te je dodao Sarajevu 10.000 četvornih metara, odnosno sada će Sarajevo imati 19.000 četvornih metara terminala. Oba dijela terminala sada imaju jedinstvenu fasadu i veliku nadstrešnicu prema parkiralištu, pa se više ne vidi razlika dva terminala, nego izgleda kao jedan terminal. Sada će terminali zajedno imati 11 gateova (novi terminal ima 6 gateova), od čega će tri biti na avio mostovima. Terminali sada imaju 24 check-in šaltera (duplo više nego prije). Kapacitet oba dijela terminala sada je 2 milijuna putnika. Aerodrom je povećao broj pozicija na stajanki za 4, tj. na 11, što je povećanje od 60%. Aerodrom u budućnosti ima još ogromne infrastrukturalne planove.

 

Broj 4: Wizz Air je u Beogradu godinama stagnirao na dva aviona, čak je tu brojku u jednom momentu smanjio na jedan. No, nakon što je 2022. povećao broj aviona na 3, na iznenađenje svih flotu baziranu u Beogradu je povećao i za 4. avion u 2023. U ljeto 2023. kompanija je imala 93 tjedna leta na 22 linije. Veliki respekt!

 

Broj 5: Nova centralna zgrada Aerodroma Beograd je djelomično otvorena 2023. Aerodrom je imao ogromne infrastrukturalne radove do 2022. a najveći su dodatak C-gateovima. No, u 2023. otvorio je dio Središnje zgrade terminala, koja se nalazi između Terminala 2 i novih C-gateova i biti će glavni i središnji ulaz u aerodrom. Zgrada ima 11.000 kvadratnih metara, nove šaltere za check-in, nove šaltere za provjeru putovnica, kao i novi dio za sigurnosnu kontrolu. Ispred terminala je i nova rampa za vozila na dva kata. No, veći dio ove zgrade još uvijek nije otvoren i u radovima je, kao i dobar dio Terminala 2. Radovi na ovim objektima trajat će sve do 2025. Aerodrom je otvorio i umetnutu pistu od 3500 metara, te je krenuo u obnovu stare piste (3400 metara). Aerodrom je sredio i sva parkirališta uz novu zgradu.

 

Broj 6: U regiji su otvorene nove regionalne linije, koje spajaju regiju. I to je više nego dobro. Croatia Airlines je otvorila liniju Zagreb-Mostar, Air Serbia Beograd-Ohrid, gp aviation Priština-Ljubljana, Wizz Air Skopje-Ljubljana i Aegean Sarajevo-Skopje.

 

Broj 7: Lufthansa je otvorila dugo očekivanu liniju iz Frankfurta za Skopje. Linija ima čak 10 tjednih polazaka. Skopje ima vrlo skroman broj legacy carriera i ovaj dodatak je i te kako bitan, dobiti drugu najveću europsku kompaniju i najvećeg legacy prijevoznika je istinski velika stvar. Končano. Skopje je tu liniju moralo već  odavno imati.

 

Broj 8: Aerodrom Banja Luka je u 2023. imala ogromno povećanje putnika. Banja Luka je ostvarila 460.731 putnika, skoro 120.000 putnika više nego 2022. i 307,8% putnika iz 2019. godine (149.693). Istim je Banja Luka prvi puta nakon mnogo godina prešla Niš po broju putnika, a prešla je i Pulu.

 

Broj 9: ZL Osijek je konačno presjekao magični krug i uspio izgladiti nesporazum sa Ryanairom oko dugova. Istim je Osijek dobio i prvu liniju Ryanaira za London, koja je cijelo ljeto operirala dva puta tjedno. Radi toga Osijek je značajno povećao broj putnika ove godine, te je sa 15.875 putnika u 2022. skočio na 36.791 putnika.

 

Broj 10: Dugo sam razmišljao je li dolazak Lumiwingsa u Tuzlu zaslužio ući na top 10 poteza, poglavito što je bilo još prilično dobrih konkurenata za top 10. No, na kraju sam se odlučio za ovaj potez. Naime, Tuzla je iznenada u IX. mjesecu izgubila bazu Wizz Aira i kompanija je spala na samo 9 letova 3 linije. Od tada se management opako trudio dovesti nekog prijevoznika da nadoknadi gubitak Wizz Aira. Pokušali su sa Trade Airom i Air Montenegrom, no bezuspješno. Na kraju je aerodrom postigao sporazum sa minijaturnom kompanijicom Lumiwings koja ima samo dva aviona, od kojih jedan leti za Foggiu. Iz Tuzle Lumiwings će letjeti sa Boeingom 737-700 i to za 5 linija i 10 tjednih letova. Letovi su započeli 18.12. Nažalost vrlo kasna prodaja karata i letenje za tercijarne destinacija umjesto za destinacije na kojima je prije letio Wizz Air i gdje je bila navika putnika, napravio je to da je Tuzla imala tek 2000 putnika više u XII, nego XI. mjesecu, a što je uobičajno veći broj  putnika u XII. mjesecu, tj. sa Lumiwingsom Tuzla nije dobila novih putnika.  Za sada. Tek treba vidjeti hoće li se u budućnosti broj putnika stabilizirati i hoće li se stvoriti nove navike putovanja. Tuzla je za ovaj posao izdvojila 1,28 milijuna EUR. Svaka čast Tuzli na ovom potezu, što su nešto uspjeli napraviti, ali nisam baš optimista za noname prijevoznika  i odabir destinacija. Nedaj bože da se desi fijasko.

 

Najgori potezi u 2023.

Najgori potez godine: Wizz Air je u IX. mjesecu iznenadno zatvorio bazu u Tuzli i premjestio oba bazirana aviona. Wizz Air je u ljeto 2023. letio čak 48 tjednih letova iz Tuzle na 16 linija. Prošle zime Wizz Air je letio 34 tjedna leta na 14 linija. Ove zima kompanija leti samo 9 tjednih letova na 3 linija. 4 puta manje. Tuzla nije uspjela naći alternativu čak 3 i pol mjeseca, pa je na koncu našla minijaturnu kompaniju Lumiwings, no ista nije akumulirala dodatne putnike u zadnjih 14 dana XII. mjeseca.

 

Broj 2: Aerodrom Beograd je sva od IV. do VIII. mjeseca imao ogromnih problema u operacijama. Daleko najviše kašnjenja i otkazivanja je imala Air Serbia. Problem je kulminirao sredinom VI. mjeseca. Tada je kompanija imala preko 80% kašnjenja i preko 40% velikih kašnjenja, a u jednom momentu je svaki sedme let otkazan. Najveću krivicu za ova otkazivanja i kašnjenja snosi Aerodrom Beograd, ali ne treba abolirati ni Air Serbiu koja sve do sredine VII. mjeseca nije imala dovoljno aviona u floti. Radi toga kompanija je imala velik broj kratkoročnih lizinga niza kompanija.

 

Broj 3: British i LOT su ukinuli letove iz Prištine, a Eurowings je značajno smanjio broj letova. Vrlo loše za Prištinu, poglavito što su sva tri ova prijevoznika bila i te kako bitna za aerodrom. No, zato je Priština dobila bitno više letova Chaira, Wizz Aira, easyJeta i gp aviationa, a nove linije je otvorio Condor. Priština je istim dobila 430.000 putnika više nego 2022, no Zagreb je bitno povećao razliku spram Prištine, a Split se približio Prištini.

 

Broj 4: Aerodrom Morava je istinski podbacila. U 2023. je imala samo 179 putnika više nego 2022. (13.862). Čak osam mjeseci u 2023. Morava je imala samo 486 do 815 putnika. U većini godine Morava ima manje od 300 putnika u jednu stranu. Morava je drugi najlošiji aerodrom u regiji, odmah iza Maribora. Aerodrom čak 9 mjeseci sezone ima samo dva tjedna leta za Istanbul sa ATR 72.

 

Broj 5: Ryanair je otvorio letove za Tuzlu u XI. mjesecu 2022. No, već krajem  V. mjesecu 2023. Ryanair je odustao od letova. Tuzla je konačno našla drugog prijevoznika i nije više imala sva jaja u jednoj košari, ali ga je onda i ekspresno izgubila. Ryanair je letio 7 tjednih letova na 3 linije iz Tuzle. Na koncu je i Wizz Air ukinuo bazu u Tuzli tri mjeseca kasnije, pa je ovaj aerodrom istinski pao na koljena.

 

Broj 6: Rijeka je u 2023. imala ogroman broj rezanja. Ryanair je umjesto planiranih operacija od III. mjeseca letove prolongirao na VI. i VII. mjesec, svet tri linije je otkazao LOT, Condor je otkazao jednu liniju, Lufthansa je smanjila broj letova za Frankfurt na pola, Transavia je smanjila broj letova za Eindhoven, Air Serbia je letjela tek tri mjeseca, Croatia je krenula sa letovima za Minhen tek 14.5, a tijekom zime je letjela samo 2 tjedna leta umjesto 3 koliko je letjela prošle zime. Zbog toga je Rijeka imala skoro 10.000 putnika manje nego 2022. (154.367 spram 164.086 putnika).  Tragično. Da stvar bude gora otkazivanja linija za 2024. su još veća.

 

Broj 7: MyWings je ove godine opako porezao broj letova iz Prištine. U ljeto 2021. MyWings je imao 83 letova tjedno, u ljeto 2022. njih 51, a ovog ljeta samo 40. Prošle zime MyWings je imao 12 tjednih letova, ove zime njih samo 7. Istim je gp aviation ozbiljno povećao broj letova i bitno prešao My Wings. Ovog ljeta gp aviation je imao 56 letova tjedno, 16 više od MyWingsa, a ove zime njih 32, čak 15 više od MyWingsa.

 

Broj 8: Više od pola aerodroma regije je imalo više putnika 2023. nego 2019. No, najgore rezultate u 2023. spram 2019. su imali: Tivat (-519.094 manje), Dubrovnik (-479.409 manje), Ljubljana (-450.973 manje), Pula (-352.898 manje), Ohrid (-51.322 manje) i Rijeka (-47.330 manje nego 2019).

 

Broj 9: Aerodrom Beograd je izgubio sve letove Vuelinga, easyJeta je spao na samo jednu liniju, a sve letove je prekinuo i Air Francea u prošloj godini. Naravno ogroman broj novih linija Air Serbie, te ostalih prijevoznika je ovo potpuno anulirao. Ipak tri velika i važna prijevoznika koji su prestali sa letovima ne mogu se zanemariti i isto se ne može smatrati nebitnim.

 

Broj 10: Zbog zatvorenosti piste Zračne luke Zagreb tijekom noći (od 23:00 do 6:25 sati) u V. mjesecu, a radi obnove iste, Ryanair je porezao čak 110 letova i time značajno smanjio broj putnika u V. mjesecu u Zagrebu. Ipak Zagreb je imao bitno više putnika u V. mjesecu 2023. nego 2022. i čak više putnika nego 2019.

 

Najbolje najave za 2024.

Najnajava: Koreanski LCC T’way dolazi u Zagreb. Kompanija će od 18.6. do 26.10 letjeti tri puta tjedno iz Seoula Incheon za Zagreb. Ovo je ogroman pomak za Zagreb i povratak na long-haul tržište, a prijevoznik je svakako bolja opcija za turiste obzirom na bitno nižu cijenu karata.

 

Broj 2: Ryanair otvara bazu u Dubrovniku od 31.3. te će imati 55 letova na 19 linija iz Dubrovnika. Uz to Ryanair planira 3 linije (London, Beč i Dublin) imati i iduće zime. Ogromna stvar za Dubrovnik. No, uz to iz Dubrovnika će nove linije iduće godine imati i Volotea za Lille (od 24.4.) i Bari (od 4.7.), Norwegian za Gothenburg (od 1.5.) i Cyprus za Larnacu (od 1.7.), a letove će pokrenuti, iako još nema prodaje karata, i easyJet za Lisabon, te Flynas za Riyadh. 25 novih linija, daleko najviše u regiji. Zbog svega ovog Dubrovnik će u idućoj godini imati bar 3,2 milijuna putnika.

 

Broj 3: Aerodrom Niš će nakon ozbiljnog kašnjenja od prvotnih najava, konačno u 2024. dobiti novi terminal. Nažalost isti neće biti otvoren prije ljetne sezone iako je tako prvotno najavljeno, nago radi još jednog kašnjenja otvoriti će se tek najesen. Niš će ovime dobiti bitno veći terminal. Stara terminalna zgrada će se rušiti i graditi nova, što je potpuni nonsens.

 

Broj 4: Croatia Airlines će u 2024. dobiti prve Airbuse A220 u flotu. Croatia će dobiti dva A220 u 2024, njih šest u 2025, četiri u 2026. i tri u 2027. Ukupno 15 ovih aviona. Prvo će iz flote biti izbačeni svi Dash 8-400 (2 u 2024. i 4 u 2025), a paralelno sa njima i svi A319/A320, uz posljednje koji će otići u 2026.

 

Broj 5: Ryanair od pokretanja baze u Zagrebu konstantno svake godine povećava broj letova i linija za Zagreb. No, u 2024. kompanija će bazirati i 4. avion u Zagrebu, te će otvoriti 6 novih linija (Marseilles, Palme de Mallorca, Pisa, Girona, Alicante, a ove zime otvorio je i Lanzerot). Ryanair je u Zagrebu prošlog ljeta imao 84 tjedna leta na 27 linija, no ove godine će imati 105 letova na 31 liniji. Uz to za Zagreb je upravo letove pokrenuo i Pegasus, a od ljeta će letove pokrenuti i T’Way.

 

Broj 6: Aerodrom Sarajevo će u idućoj godini (od 31.3.) dobiti čak 6 linija Ryanaira (Bergamo, Gothenburg, Mammingen, London Stansted, Solun). No, Sarajevo će dobiti još linije SunExpressa za Antalyu (od 3.3.) i Izmir (od 21.4.), Aegeana za Atenu (od 1.6), Pegasusa za Antalyu (od 3.6.) i Air Arabie za Sharjah (od 10.6.). Sarajevo će dobiti i letove Wizz Aira za Italiju, te će Wizz Air obnoviti i letove za Abu Dhabi. Ogromno povećanje koje će Aerodromu donijeti gomilu novih putnika.

 

Broj 7: Air Serbia je najavila da će u 2024. dobiti još dva širokotrupna A330-200 što je povećanje od 100% spram sadašnje flote. Uz to kompanija će nabaviti još tri ATR 72-600, te flotu povećati na 10 ovih aviona. Opako! Kompanija se širi abnormalno mnogo, i iskreno ovako negenerički rast zabrinjava.

 

Broj 8: Mostar je u 2024. nastavio sa letovima Croatie Airlines (3 puta tjedno), no od 22.4. dobit će još tri leta Air Serbie za Beograd, te SkyAlpsa sa po dva tjedna leta za Rim, Veronu, Bari i Minhen. Ovo je čak 11 novih letova u 2024. To znači nekih 27.000 dodatnih putnika ove godine, a isto znači da bi u 2024. aerodrom mogao imati i 50.000 putnika. Uz to Mostar pregovara i sa LOT-om oko linije za Varšavu. Aerodrom će i dalje imati niz chartera u 2024.

 

Broj 9: Zračna luka Osijek je dobila od Republike Hrvatske 6,7 milijuna EUR za novi terminal. Terminal će biti površine 1914 kvadratna metra, pet check in šaltera, četiri šaltera za kontrolu putovnica, dvije linije za sigurnosnu kontrolu, po jedan gate za schengen i nonschengen odlaske i isto toliko za dolaske. Nova zgrada će imati i niz trgovačkih, ugostiteljski i ostalih objekata. Izgradnje bi trebala započeti 2024. i rok izgradnje je 14 mjeseci.

 

Broj 10: Pegasus je konačno, nakon više godina čekanja dozvola, otvorio liniju za Zagreb, 18.1. Linija se trenutno operira dva puta tjedno, no za očekivati je da bi se broj letova trebao povećati kroz godinu. Istim je došla i reakcija Turkisha koji od ljetnog reda letenja povećava broj letova za Zagreb sa 14 na 18 tjedno.

 

 

Najgore najave u 2024.

Najgore u 2023: Air Serbia je imala enormnu ekspanziju u 2022. i 2023. No u I. mjesecu 2024. hladan tuš. Kompanija je iznenadno i naglo ukinula letove za Ankaru, Cologne, Firencu, Gothenburg, Izmir, Napulj, Salzburg, Hannover, Hamburg i Cairo. Čak 10 linija. Što je 17,5% svih linija Air Serbie ove zime. Uz to kompanija će porezati 42 leta u I. mjesecu, 49 u II i 52 u III. mjesecu. Nije dobro. Prema nekim najavama kompanija neće obnoviti linije za Marseille, Firencu i Cairo idućeg ljeta.

 

Broj 2: ZL Rijeka je u 2023. imala prilično rezanja i bitno manje putnika nego 2022. No, za iduću godinu se planiraju još dodatna ozbiljna rezanja. Tako Ryanair više neće letjeti za Bergamo, Eurowings za Berlin, airBlatic za Rigu, easyJet za London i Condor za Frankfurt. Ovo bi bila ogromna rezanja za bilo koju zračnu luku, a kamoli ne za Rijeku koja ima tek par linija. Nove linije otvaraju Ryanair za Beč, easyJet za Basel, i Aeroitalija za Anconu (tek par letova), no ovo je daleko manje nego što su najavljena rezanja.

 

Broj 3: Tuzli opako pada broj putnika od kada je Wizz Air zatvorio bazu. Tako je u usporedbi sa 2022. Tuzla u IX. mjesecu imala 14.232 putnika manje, u X. mjesecu 25.488 putnika manje, u XI. mjesecu 35.140 putnika manje, a u XII. mjesecu čak 32.959 putnika manje. U to vrijeme Tuzla je prošle godine imala oko 50.000 putnika mjesečno. Ovo je u samo 4 mjeseca izgubljenih enormnih 107.819 putnika. Evidentno Lumiwings nije uspio akumulirati dodatne putnike obzirom da je Tuzla imala tek 2000 putnik više ud XII. nego u XI. mjesecu što je uobičajena brojka za XII. mjesec.

 

Broj 4: Wizz Air opako reže od I. do III. mjeseca u regiji. U Beogradu Wizz Air reže čak 21 tjedni let (sa 94 na 73), što je 22,3% rezanja. U Skopju Wizz Air je porazao čak 24 tjedna leta (sa 116 na 82) što je rezanje od čak 29,4%. Wizz Air je porezao i 9 letova tjedno u ostalim zračnim lukama regije i to u Nišu (na 2 linije), Ohridu (na 1 liniji), Ljubljani (na jedinoj liniji) i u Prištini (na 3 linije). To znači da kompanija reže čak 54 tjedna leta u regiji. Puno!

 

Broj 5: Ništa novo u Nišu i Moravi. Srbija je odlučila samo copy-paste stari PSO koji nikako nije bio dobar. Morava ima malo putnika za Istanbul, a iz Ništa nema letova za toliko bitne destinacije poput Pariza, Londona, Amsterdama, Zuricha, Copenhagena i Moskve.

 

Broj 6: Lošinj nikada nije imao značajan broj letova, no ipak je kroz povijest imao letove Adrie, Croatie i Austriana. Prije Covida-19 za aerodrom je u top sezoni letio Silver Air na par linija. 2018. Silver Air je letio na 4 linije sa 7 tjednih letova i konekciju na još jednu liniju u Luganu. No, od Covida-19 aerodrom nema redovnih linija i preživljava isključivo na business i sportskim letovima. Isto tako i Maribor i Portorož već godinama nema ni jednog jedinog redovnog leta, iako su imali planove za pokretanje istih.

 

Broj 7: Embraer E195, 4O-AOC i dalje propada u Crnoj Gori. Avion stoji prizemljen u Podgorici od 25.12.2020. U međuvremenu su sa njega pokradeni dijelovi. Crna Gora je pokušala kupiti avion za 5 milijuna EUR, ali se smatra da bi trebalo potrošiti još 8,5 milijuna za vračanje aviona u letno stanje. Vlada ovaj avion može pokloniti ili iznajmiti Air Montenegru, kojem i te kako treba treći avion, pa ili će uzeti ovaj ili unajmiti avion na slobodnom tržištu, no može avion prodati trećoj kompaniji ili ga bez ulaganja u isti prodati za rezervne dijelove. Avion je već većim dijelom plaćen kroz rate lezoru i bilo bi i te kako glupo sada ostati bez toga. Konačno ako se on vrati lezoru potrebno je investirati 8,5 milijuna EUR u njega za povrat u prijašnje stanje, što je više od 5 milijuna za dokupljivanje istog. No, agencija za zaštitu tržišne utakmice Crne Gore je zabranila Crnoj Gori da kupi ovaj avion. Totalni nonsens. Te se saga nastavlja.

 

Broj 8: MyWings je 2021. imao čak pet aviona unajmljenih od Trade Aira i ETF-a (jedan A319 i A320 od Trade Aira, dva B737-800 i jedan A321 od ETF-a). Te godine MyWings je imao 77 letova iz Prištine i Skopja. Već iduće godine broj aviona je smanjen na 3 (1 A319 i A320 od Trade Aira i 1 B737-800 od ETF-a), da bi prošle godine spao na samo dva aviona Trade Aira (A319 i A320). No, iduće godine Trade Air će letjeti za MyWings samo sa jednim A319, dok drugi avion (A320) neće biti stacioniran u Prištini.

 

Broj 9: ETF u floti ima tri Boeinga 737-800. Već za 2023. planirao je nabaviti još dva ova aviona, no kako sada stvari stoje iste neće nabaviti niti u 2024. AMCI konkurencija na hrvatskom tržištu ima više aviona u floti, pa tako Fly Air41 ima 6 aviona (4 A319 i 2 A320), a isto toliko ima i Trade Air (1 A319, 4 A320 i 1 Saab 340).

 

Broj 10: Zagreb je još 2022. obnovio letove za Toronto sa Air Transatom. Čak štoviše Air Transat ove godine povećava broj letova na 4 tjedno. Ove godine i T’Way će otvoriti letove za Seoul Incheon, sa jednakom frekvencijom koju je imao i Korean (3 tjedno), no sa bitno većim avionom (stotinjak putnika više). No, Emirates ne pokazuje intenciju da obnovi letove za Zagreb. Umjesto toga za Zagreb leti flydubai koji će 2024. letjeti 7 tjednih letova (svakodnevno). Prema nekim informacijama postoji mogućnost da u proljeće Emirates krene sa letovima za Zagreb nakon što mu u flotu dođu bitno manji Boeing 787-9 i Airbus A350-900. Emirates je do 2019. letio sedam tjednih letova za Zagreb, a letove je imao u prodaji i za 2020. no od istih je odustao radi Covida-19.

 

Pozdrav čitateljima sa turneje na Martiniku (Karibi), iz Fort de Francea, St.Perra, Lamentina, Francoisea, Macube, La Lorrainea, La Carbea, Belfontainea, Case Pilota, gdje je ovaj članak napisan.

67 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Svaka čast za članak. Mislilm da ove godine više neće razvaliti Beograd nego Dubrovnik koji će mankuti Beograd sa trona.

Kako komentarisete brojke Beograda?

Tamo nema vaseg komentara.

U njemu nema apsolutno nikakvog komentara.

Koga briga za zraćne luke i kompanije u Srbiji ili Makediniji?
Ne kuzim to.

Moze lako da se desi da T’way ne poleti za Zagreb i pored svih najava.

Naime, zacudjujuce je da jos nisu poceli prodaju karata na svom sajtu a sad vidimo i da EK uslovljava spajanje Asiane i Koreana sa davanjem aviona T’Way-u koji bi onda otvorili linije ka CDG, BCN, FRA, FCO.

S obzirom na cinjenicu da su sve ove destinacije daleko vaznije nego ZAG vrlo je moguce da se u ovom trenutku T’way okrece pokretanju letova za velike aerodrome umesto za maleni Zagreb.

Gde ih je objavila? Na svom sajtu nije!

Dupliranje LH flote jednog regionalnog prevoznika je sigurno broj 1 najava za ovu godinu, daleko pre nego sezonska LH linija sa stopom u Uzbekistanu.

Ni letovi za Seul se još nisu desili.

U pravu ste, moj je stav takav, ali takav stav treba da bude svakog objektivnog.

A T’Way nije vec najavljivao letove za ZAG pa odustao? Bogami jeste.

Nije u Uzbekistanu, nego u Kirgistanu.
Biškek (Aerodrom Frunze) je mnogo lošije povezan i bilo bi tek dobro da prodaju karte i za taj deo puta.
Inače to je mesto gde ima svašta da se vidi, samo je malo (malo više) zabačeno

Biškek je na kraju tura svilenog puta Centralne Azije.
Većina ljudi koji idu turistički se ne vraćaju u grad odakle su krenuli putovanje.

Kako god, ja bih uvek pre uzeo kartu za Zagreb nego da idem na Sabihu Gokčen pa onda za Beograd.

Inače, fascinantno je iz vazduha videti razmeru isušivanja/uništenja Aralskog mora kao posledice navodnjavanja.

Ne nego dođu u Taškent pa onda preko Samarkanda (i ko ima vremena Buhare, Hive i Nukusa) idu u Tadžikistan, Dušanbe pa preko Pamira idu u Kirgistan.
Tu se ruta završava, ne vraća se niko tamo odakle je pošao.
Ali dobro, put jeste malo nekonvencionalan.

Da li su četvorni ili kvadratni metri?

Znam da jeste, ali konzistentnost je bitna.
Ako se u istom tekstu koriste dva pojma, onda to stvara utisak da je autor iz nekog razloga namerno napravio razliku

Najgora najava za 2024 – Air Serbia. Zato i posecujem ovaj sajt, niko drugi to ne sme da napise.

Razocaran sam odabirom za Najbolji potez u 2023 – isto Air Serbia. Ali uz veliko pitanje, to je ogroman rizik. Može li kompanija to izdržati financijski, organizacijski, sustavno i operacijski? Ovo pitanje isto niko drugi ne sme da napise. Hvala Alene.

Air Serbia broj 7 na listi najboljih najava? Nezasluzeno. Makar ste rekli kako se kompanija širi abnormalno mnogo, i iskreno ovako negenerički rast zabrinjava. Samo ostro i negativno Alene

Alen jako dobar članak.

Izmedju ostalog je li je sigurno da ce FR bazirati i 4. avion u Zagrebu? Nema jos nikakvih sluzbenih najava za to, a i da najave – trebalo bi onda pokrenuti vise linija ili jos dodatno boostati postojece. Mislim da let iz Girone ide iz tamosnje baze…

Tako je, Girona nije iz ZAG baze.

Bazirani avion ima 25 rotacija. To znaci da sa 4 aviona u ZAG FR moze opsluziti 100 letova.

Ryanair masu puta leti 4 rotacije dnevno. Postoje kretke rotacije poput FCO.

T’Way idalje nema karte u prodaji za ZAG.

Zasto Alene?

A zasto nema? Vi ste rekli da ce karte u prodaju odavno!

To ste napisali u komentarima.

I sada ako Vam okacim screenshot tog komentara necete ga objaviti…

OK, evo dokaza. I znam da ovaj komentar necete objaviti, ali neka Vam ide na dusu.

Jasno ste 30.1. napisali da karte idu u prodaju do kraja te sedmice, dakle do 4.2., a evo danas je 14.2. i karata jos nema.

https://ibb.co/SN4Bm7n

Pa niko nije ni rekao da ste rekli “karte su već odavno u prodaji”, nego da ste rekli da ce u prodaju do 4.2., ali eto to se nije dogodilo.

Da li se to Alen bavi Jatovanjem?

Nije dobro.

Osobno smatram izbacivanje dašenki iz OU flote za vrlo lošu vijest. Treba samo pogledati OS koja je svoje izbacila da bi sada uzela u wet lease ATR72 jer se ERJ 195 pokazao prevelik za mnoge linije. A kako će tek 220 sa više sjedala od 195 te većim operativnim troškovima biti za mnoge linije OU, pogotovo zimi.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!