zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Qatar povećava Zagreb

Qatar u ovom momentu operira 4 leta na liniji Doha-Zagreb. No, od 25.3. povećava broj letova na svakodnevne. Linija se operira sa Airbusom A320. Ovo je dva leta više nego prošlog ljeta.

Kompanija u ovom momentu operira letove za Beograd 5 puta tjedno, no od 26.3. također povećava letova na svakodnevne, sa A320. Ovo je isti broj letova koliko je kompanija imala prošlog ljeta, što je istinski čudno obzirom na code-share koji je kompanija potpisala sa Air Serbiom.

Za Sarajevo kompanija će letjeti tek od 2.6. i to tri puta tjedno (utorak, petak i nedjelja). Linija će se operirati do 17.9. sa A320. I ovo je isti broj letova kao i prošlog ljeta. To znači da je prošlog ljeta Qatar imao 15 tjednih letova u regiji, no ovog ljeta ima 17 tjednih letova, dva više u Zagrebu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qatar

23 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Dajte molim Vas, taj daily u sustavu stoji od stoljeća 7. Ok objavili ste vjerojatno prvi, ali nije da je to neka vijest. 🙂

Kako ovo prvi objavljujete? Na jednom portalu koji redovno pljujete u clanaku datiranom 12.12.2022 pod nazivom “Qatar Airways sees gradual recovery on Belgrade, Zagreb flights” pise “As part of the carrier’s preliminary 2023 summer network, flights to the Croatian capital will run on a daily basis with the A320”.

Prekinite da obmanjujete sa laznim etiketama.

12.12 citajte sta sam napisao i prekinite da obmanjujete javnost

Bukvalno sam napisao datum a vi se pravite ludi ok. Jednog dana ce vas neko tuziti.

Ljepše zvuči linija će prometovati. Treba njegovati naš jezik, a ne da izgubimo masu riječi kao Srbi koji puno toga samo direktno s engleskog prilagode srpskom. Ovo nije nikako kritika samo mala opaska, na Vama je da koristite izraz koji hoćete.
A kako znate da će biti A320? Zašto ne bi bio 737, možda već od petog, šestog mjeseca?

Mozda jer QR nema 737????

Ok. Opet mogu ih zamijeniti ukoliko 737 dođe ranije. Ako pokušate zbrojiti dva i dva mogli bi doći do zaključka da bi vrlo lako mogli doći. Naime Qatru fali aviona inače bi već davno digli frekvencije na mnogim destinacijama. Zagreb i Beograd su stalno puni. 737 max 8 narudžbe od Air Italy su tu, možda i tih njihovih par aviona šta su imali negdi stoje nezaposleni, nisam upoznat šta je sa njima. Ako se nešto ne dogodi na ovomjesečnom sastanku sa Airbusom mogli bi lako vidjet 737 u regiji. Ja tipujem na Sarajevo, ako dozvoljavaju performanse. Iako mislim da je veća vjerojatnost da će ići na destinacije tipa Pakistan ili Indija.

Ja uopće ne vidim gdje sam spomenuo max 10. A kome su ih lezori dali dalje i koji su to lezori? Gdje su završili? Ja vam nudim potencijalnu ekskluzivu, ako malo istražite, a vi odgovarate s visoka kao i anonymous gore iznad.
Umjesto ovih prvih objavljujemo vijesti i rasprava tko je što objavio koji sat ranije/kasnije, savjetujem u dobroj vjeri da se počnete baviti pravom analizom.

JU-QR codeshare jos nije objavljen, niti aktivan, pa samim tim ne mozete donositi zakljucke o frekvencijama za sada. Jos je QR izjavio da razmislja o povecanju frekvencija.

Ма да, посебно јер игнорише чињенице:

Пре короне Катар је имао 14 за Аграм и 10 за Београд. Дакле данас је Београд на -30% а Заграб на -50%.

Вероватно је бржи опоравак због кодшера. Првог те врсте у нашој регији. Истински huge respect.

Da. Jako cudno! Rekao bih da je prestrasno! Sta mislite, imate koju teoriju? Tj. nemoguce da nemate nego se mozda jos suzdrzavate al vec je na ivici da je ispljunete. Slobodno, bice vam lakse.

Objavljuju se samo, ali se ne mogu kupiti karte na tim letovima preko QR jos uvek.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!