zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Zašto Beograd ima prljave WC-e

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

Svi smo fascinirani proširenjem terminala u Beogradu, novim gateovima, ubačenoj uzletno-sletnoj stazi, solarnoj centrali, novom kontrolnom tornju, novoj upravnoj zgradi, E platformi, novom parkiralištu, planovima za željezničku povezanost, no uz sve te ogromne objekte i vrtoglave planove, kompanija bi se ipak trebala posvetiti rješavanju nekoliko prizemnijih problema koji su istinski gorući.

U prvom redu, toaleti! Do vraga. Pa zar je tako velik problem popraviti WC-e i natjerati čistačice da ih redovno čiste. WC-i na Beogradu su istinska sramota i više su nalik toaletu provincijalne autobusne stanice u Moldaviji. Nikako ne mogu dokučiti zašto je to tako. Što radi uprava da ne natjera čistačice da to očiste, što radi uprava da ne uredi zaštopane i pokvarene toalete. To bar nije neka velika filozofija, niti veliki problem. WC-i na svim europskim aerodromima su oličenje čistoće, udobnosti i funkcionalnosti. Upravo su po tome aerodromi poznati. Zašto Beogradski nisu bar blizu tome?

Drugi problem su divlji taksiji na aerodromu. Neugodno mrcvarenje potencijalnih putnika, čak i vučenje za rukav, pljačka naivnih putnika, loš vozni park. Iskreno mi je neugodno prolaziti kroz dolazni hol Aerodroma Beograd od silnih divljih taksista koji me opsjedaju. Baš neugodno. Čemu sve to? I drugi aerodromi su brzo i efikasno riješili problem divljih taksija, zašto to ne može Beograd?

Osim ova dva problema koje je jednostavno riješiti vrlo skromnim sredstvima, ostaju još tri krucijalna problema. Prvi je povećanje broja trgovina, no još više broja restorana. Restorani na Beogradu su istinski loši, imaju vrlo lošu i skromnu ponudu hrane. Iskreno, nemate što pošteno pojesti kada prođete policijsku kontrolu. Na prvom katu odlaznog hola još ćete i u usta staviti nešto jestivo (nažalost samo jestivo ne i ukusno), ali u međunarodnoj zoni nećete. Ako, kao ja, ne jedete ugljikohidrate nemate sreće. Jer u Beogradu možete pojesti samo pizze i tjesteninu. Aerodromu takvog kapaciteta treba jedan restoran brze hrane, samoposlužni restoran sa jednostavnim internacionalnim jelima, nacionalni restoran sa srpskim specijalitetima i jedan ekskluzivni a la carte restoran.

Aerodromu ozbiljno nedostaje i autobusna veza prema Novom Sadu koja bi išla svakih sat vremena. No, osim Novog Sada aerodromu trebaju i autobusne veze za Suboticu, Kragujevac i Zrenjanin. Ne bi bilo loše imati i vezu za Čačak-Kraljevo, Apatin-Somobor, Pančevo-Vršac, Smederevo, Šabac i Valjevo. Sve ove veze bi se trebale obavljati bar sa minibusevima i polascima prema ovim gradovima  bar 4 puta dnevno (svakih 4 sata), tj. sa dolaskom u Beograd u 5:30, 8:30, 12:30 i 16:30 i odlascima iz Beograda u 8:45, 13:30, 17:30 i 23:45, tj. pokrivanju valova Air Serbie svakako bi bili minimum za aerodrom. Ovo ne mora biti nikakav rizik za aerodrom, već se isto može prepustiti franšizerima koji bi pronašli interes, angažirali autobuse i minibuse, te davali određenu naknadu za svaku prodanu kartu Aerodromu. Aerodrom bi istim dobio dodatne financije, ali i putnike.

Na koncu aerodrom bi morao pod hitno obnoviti gateove A7 do A10 koji su istinski ostali u 1960-tima. Oni su sramota za aerodrom i to je svakako prioritet aerodroma. Naravno, ovo je bitno više novaca od čišćenja WC-a i sređivanja divljih taksista, ali je istinski bitno za aerodrom.

Beogradu pod hitno treba i VIP terminal koji imaju neki drugi aerodromi regije (Zagreb, Dubrovnik, Zadar), trebao bi hitno obnoviti vrlo zastarjelu i neudobnu business ložu, trebao bi napraviti spotersku terasu koju je najavio Saša Vlaisavljević, te izraditi hotel sa 4****. No, sve ovo iziskuje bitno veći novac i nije apsolutni prioritet kao gore napomenute potrebe. Nije jasno zašto Beograd sa svime time čeka, posebno sa stvarima poput WC-a i divljih taksista za što ne treba puno novaca i vremena da se riješi.

220 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

U poslednjih mesec i nešto dana od strane ANTB Vansiju dolaze primedbe na funkcionalnost, operativnost pa i higijenu na aerodromu. Sada se i Vi pojavljujete sa jednom odokativnom analizom i primedbama na higijenu toaleta. Da li će se Vaš sledeći tekst odnositi na gužve na pasoškoj kontroli, dugo čekanje na čekiranje ili čekanje na prtljag odnosno da li ćete “obraditi” sve teme koje je ANTB naveo?

Gospodine Alene, nismo ista osoba ali oboje radimo na aerodromu i živimo pod istim krovom. Slobodno nas brišite.

Gospodine Alene, zašto niste pisali o prljavim toaletima dok ste bili savetnik jednog sindikata na Tesli i učestvovali u pregovorima sa koncesionarom. Nećemo pominjati Vaš honorar ali možemo reći da ga niste opravdali. Pomenuli ste 40 dolazaka u poslednjih 5 godine i da su uvek bili prljavi toaleti. Šta reći?

Cemu pohvala muzikantu-lopovu Vlaisavljevicu? Za ostalo saglsan.

Što se taksista tiče tu se sve potpuno slažem. Bezobrazluk, nevaspitanje, vredjanje i prosto rečeno pljačka i kriminal! A zašto niko ne reaguje? Verovatno zato što su u dolu sa taksistima… Jeste da postoje autobuske linije ka gradu, a postoji i car go koji će vas odvesti za duplo manje para, a pri tom su vozači normalni i kulturni, ali problem je u tome što to ne zna svako. I jeste da u zgradi terminala stoje informacije o prosečnim cenama za taxi prevoz do grada. Ali opet može mnogo više da se uradi.

WC mogu da budu i bolji ali nije baš katastrofa, bar po meni. Što se restorana tiče, nisam siguran, ali i tu se verovatno (kao i mnoge druge stvari u Srbiji nažalost), sve radi preko veza i vezica, a ne vodi se računa o kvalitetu, raznolikosti i sl. Tako su i došli na briljantnu ideju da zatvore jedini restoran koji je postojao na niškom aerodromu…

Pa bio je radio nekoliko godina, a onda su ga zatvorili pre par godina, mislim od kako su ga preuzeli Aerodromi Srbije. Posle toga su otvorili novi restoran sa novim vlasnikom (verov. preko partijske veze) sa duplo manjom ponudom i duplo većim cenama, i sad nisam upućen šta se dalje dešavalo i da li restoran i dalje radi..

Ko se vredja neka se vredja! Vratio sam se u moje dragi Beograd posle dve godine nedolaska, i zgrozio se na aerodromu u WC u tranzitu na prvom spratu 1.08.2021. Katastrofa! Pre dve godine i taksi se uplaćivao u holu i uzimao sa fiksnom cenom po kuponu. Ovo što sam video je strašno. I sve navedeno je tačno. Ni restorana ni prodavnica kako treba. Renoviranje se obavlja bez zastora i zaklona prostora.
Broj putnika će se povećavati ali ne i dobar utisak o nama i aerodromu. Svuda postoje standardi, implementacija, nadzor pa i bolji ishod. Za situaciju su krivi i vlasnici i zakupci.

Pomesao si uzrok i posledicu. Ako nesto ne valja, obrati se koncesionaru. On odlucuje cak i da li ce ili nece zaposliti baba seru i hoce li i od koga kupiti vim.
To sa nama koji zivimo u bg nema nikakve veze, niti mi mozemo o tome da odlucimo. Isto kao sto sa tobom koji arbajtujes gradjevinu ili konobarises u nekom Minhenu nema veze da li ce Fraport renovirati Frankfurt ili Minhen

Toaletu su prljavi a divlji taksisti najblaže rečeno neprijatni… Korektna analiza gospodina iz Zagreba. Umesto da se nešto učini samo se traže izgovori …

A ti si botina!

Prljavi wc-i u Beogradu, kazete Alene?
Zar od naslova nije ocigledna provokacija i vredjanje.

Da li bi bilo ok da ja napišem da su prljavi wc-i u Zagrebu?
Pritom sam u zagrebu bio isto koliko i vi u Beograd.

Jel biste to shvatili kao provokaciju ili biste zajedno samnom pljuvali po prljavom Tudjmanu?

Na kraju krajeva u spicu sezone sam zaticao jos gore stanje u BUD, BCN, TFS, HAJ…

Mislim da je, na zalost, ovde motivacija jako loša. A auditorijum nije baš ukapirao. Na žalost.

Da se ne lažemo, situacija je loša.
Ne zato što to Alen kaže, niti zato što neko hoće da opljune BEG, niti jer je špic sezone, nego jer je loša.

A za intenciju i motivaciju, bez brige, svi kapiraju 🙂

Pa jeste spic sezone!

Ima po 90 do 100 letova dnevno. Bice preko 600.000 putnika u Avgustu! Zagreb toliko nema za celu ovu godinu do ovog momenta.
A koncesionar je otpustio 400 ljudi. Prevelik pritisak na malo zaposlenih, objektivno. LJudi rade kolko se moze sa ovim brojem zaposlenih.

Ali nesto drugo je poenta pitanja za vrhu. A ti, sinko, imas zelju da svoje prvo putovanje avionom podelis sa kolektivom, pa i ne kapiras sta je ovde bilo pitanje…

Kako iznošenje činjenice može biti provokacija? Da su u Zagrebu toaleti prljavi (ne znam da li su), to bi takođe bilo ovde izneto, u to sam uveren.

Ja sam na Aerodromu bio 11.8. i pre toga par puta u protekla dva meseca i svaki put su bili prljavi toaleti, te ne mogu prihvatiti da neko kaže da su toaleti čisti.

Vrlo verovatno se mogu naći prljavi toaleti i po Evropi (ja ih nisam često sretao), ali i to je loše i to nije izgovor da i kod nas budu prljavi.

A ti lepo procitaj tekst i pitanja i zapitaj se: Da li bi ti napisao naslov “Prljavi toaleti u Zagrebu”? A da tamo pritom nisi ni bio ove godine…

Luka zašto vi niste autor ovog članka? Ono, mogli ste i nekoliko slika napraviti pa da se ne nagađa jesu li prljavi ili nisu, nego autor iz daleka koji davno na aerodromu bio nije piše o tome. Postojite li vi Luka uopšte? Mogli ste malo i da nas informišete o tom problemu nedostatka servisnih radnika na aerodromu, koju sliku tornja novog da uslikate, radova na samom aerodromu, neke brojeve o prometu putnika da nam date i slično o najvećem i trenutno najuspješnijem aerodromu pored aeeodroma Priština. Naravno ako postojite Luka.

Prvo: Apsolutno postojim, ne znam čemu uopšte spekulacija da li postojim ili ne.

Drugo: O tornju imate članak, mogu i link da ostavim ako ne možete da nađete. ,,Što će biti sa starim tornjem u Beogradu?”. Takođe, nedavno je bila velika Alenova kolumna o građevinskim radovima u Beogradu, gde su bile sveže slike koje sam uslikao. ,,Proširenja terminala u Beogradu”. Tako da toga ima. Kad u pretraživanje stranice ukucate moje ime, možete videti sve što sam pisao.

Treće: Nisam članak pisao pre svega jer je to Alenova ideja, te ga je on napisao. Da sam se setio, možda bih i napisao.

Još jednom, postojim, evo i u ogledalu se mogu videti, a i bol osetim.

Ne razumem šta je loše.

Pa trebao si, pa malo slika da vidimo stanje a ne da ovako odokativno iz daleka se nagađa jeste ili nije prljav, pa malo neki intervju sa nekim iz uprave aerodroma da čujemo šta oni kažu i slično.

Не треба чистачице терати ни на шта јер
њих тератирају као робове, већ послодавца треба натерати да запосли још људства у том сектору. Отпуштено је преко 400 људи под изговором да је криза и Корона. Сада кад се повећао број летова, они не планирају да повећају и број људства. Са овим бројем који ради просто је немогуће одржати хигијену на нормалном нивоу.

Promet je tri puta veci nego u zagrebu!

Aerodrom radi 24 sata. Koliko radi zagreb?

Ima li u zagrebu tri puta manje zaposlenih, Alene?

Mene kao putnika ne interesuje odnos zaposlenih i poslodavca. Kao nekoga ko smatra Beograd svojim, uvek mi je bila muka kada sam morao otici u toalet (zadnji put sam bio pre 3 godine) i svaki put sam zvao Taxi sa mobilnog da bi izbegao taxi mafiju na aerodromu.
P.S.
Prilikom jednog povratka sam morao da idem direktno u SUP u Slobodana Penezica da uzmem neke papire pre nego zatvore salter, ulazim na Taxi na aerodromu, kazem gde idem i sutim tokom voznje. Taxista se uketio, pokusao je sa podpitanjima da provali par stvari ali je sve naplatio po PS-u.

Bio jednom pre 3 godine na aerodromu i bilo mu muka. Ja sam imao dojam da ste vi ozbiljan analitičar a vi pišete naručene tekstove, verovatno za Vlaisavljevića. On u poslednje vreme prosleđuje neke primedbe i zamerke na higijenu i funkcionalnost aerodroma. Tobože njemu se putnici obraćaju a on primedbe prosleđuje Vansiju. I sad odjednom se i Vi pojavljujete sa potpuno istim primedbama. Slučajno?

U zadnjih 20-ak godina sam u Beograd putovao bar 3 puta godisnje. Zadnjih 16 godina letim dosta poslovno (do COVID-a, Star Alliance Gold 16 godina za redom) , iz cega mozete zakljuciti da sam video jako puno aerodroma , business launges itd. Gorenavedeni slucaj je kada sam morao koristiti toalet na gornjem spratu i bio je u ocajno prljavom stanju. Navodi drugih ljudi na ovom portalu potvrdjiju da smo nepopravljivi.
P.S.
Preselio sam se iz Beograda 95, i kada dodjem kuci prvo stome doceka su prljav toalet i taksisti. Ono sto me uvek oraspolozi je granicna kontrola komentarom sa dobrodosli kuci.

Zato što neobrazovani ostaci prethodnih vremena još uvek imaju neki uticaj, na sramotu Srbije…

Za to smo mi sami krivi i niko drugi. Najlakse je sve svaliti na to da ima jos kadra od pre 20 – 30 godina koji nam je kriv za sve, a sa druge strane ne mrdamo prstom bilo sta promenimo.

Da li sam ja kriv sto Vinci nece da placa dovoljan broj cistacica? Francuska firma, oni odlucuju!

Kad sidjes sa banane, razmisli malo.

Pa im napisi pismo i objasni sta ti ne odgovara

Svi smo kolektivno krivi za ovo sto se desava.

Dokle god budemo cutali i samo kukali bez konkretnih akcija nista se nece promeniti. Pisanje pisma kao sto si napisao je smejurija, trebaj konkretne akcije da se dese. Jednostavno nismo slozni i ovo sto nam se desava danas je zasluzeno. Vinci kao i svaka kompanija samo koristi priliku.

Francuzi ne žive na banani. Oni su platili i njihovo je 25 godina. U civilizovanom svetu postoji ugovor. To sto pise ima da se postuje.

A ti bio na banani ili sišao sa nje pa skakao ne možeš da menjaš sto je neko u tvoje ime potpisao.

Koje su konkretne akcije koje ti predlažeš kad sidješ sa banane?

Lovac, ne pricam o ugovorima. Naravno da isti postoje i da se isti postuju.

Ja ti pisem o kolektivnoj (ne)svesti radnih prava i o tome da nismo uradili nista da sprecimo da nam razne strane kompanije rade to sto rade kao na primeru BEG aerodoroma.

Nemoj da se brines za mene, ja cu lako da sidjem sa banane, meni se cini da si ti iza nekog kamena i ne vidis pred ocima.

Pa sidji sa banane i onda mi daj odgovor na pitanje : koje su to konkretne akcije koje ti predlažes?

Druze, vrtis pricu u krug. Problem je u kolektivnoj (ne)svesti koja je nazalost sveprisutna na ovim prostorima.

Niko se vise ne bori za svoja prava, i to nam je sto nam je. BEG aerodrom je nazalost samo jedan primer kod nas, a ima ih nazalost previse za nabrajanje.

Da si citao skontao bi da je glavni problem letargija, i eto ti konkretna akcija. Ovo sad naravno moze da se razlaze na mnogo vise sfera i zalazi u neke druge stvari. Ali dokle god bude narod cutao i kukao kako je neko drugi kriv, nista se nece pormeniti.

Ja koliko znam, da biste se vozili taxijem,pored izlaznih vrata sa aerodroma postoji taxi pult na kome ljubazno hostesi kažete dokle idete i ona vam da ceduljicu sa brojem taxija i fiksnom cenom do odredišta. Izađete sačekate svoj red i… Voila! Pozdrav za autora teksta iako deluje poprilično ostrašćeno.

Autor je deset puta ovde upitan i nijednom nije odgovorio – kada je to tacno bio na Aerodromu Nikola Tesla?
Ja ne bih pisao clanak o Aerodromu u Zagrebu (a pogotovu je bih pljuvao ili kritikovao) ako tamo nisam bio. Ovde se vodi jedna diskusija koja je uvredljiva i nametnuta pocev od naslova. Meni je to degute, iskreno.

Sta je tu degutantno? Covek je napisao onako kako jeste, to sto ti imas problem sa tim sto autor nije iz Srbije, molim te zadrzi za sebe i ne lupaj gluposti. Hvala

A ti imaš intelektualni problem da dobaciš da covek nije pitao ko je odakle?
Pitao je da li je i kada autor uopste bio na Tesli. I umesto odgovora eto tebe da ne ukapiras ama baš ništa.

Ajde ne lupaj gluposti molim te. Sam si bio na BG aerodromu i mozes samo da potvrdis da su toaleti uzasni kao sto je autor teksta i pisao.

Izmedju ostalog, sta ima autor tebi ili bilo kome ovde da se pravda da li je bio na BG aerodoromu? Iznete stvari su jednostavno cinjenice.

Iznete cinjenice u tekstu su jednostavno tacne.

Pitanja za autora da li je bio na BEG aerodromu imaju sasvim drugu konotaciju, tacnije mrznju prema tome sto autor nije Srbin.

Ako ti to ne vidis zaista mi je zao. Neces se hleba najesti od lova na majmune.

Ipak nisi sišao. Pa, dobro, sedi na grani ako ti je tako lakše.

Može da piše i Kinez ili Rus isto kao i Hrvat ili Makedonac. Nije problem.

Ali zdrav razum nalaže da ipak onaj ko piše treba i da bude na licu mesta i da sagleda.

Ili možda gledani sa banane to i nije bas neophodno?

Problem je u tome sto navedeno pitanje ima kompletno drugu konotaciju, a ta je nacionalna mrznja tj. netrepeljivost.

Ako ti to ne vidis ja cu lako da sidjem sa grane i da ti pomognem da pomerimo taj kamen iza kog se nalazis kako bi mogao da progledas.

Ne govorim u ime autora, ali evo lično iskustvo, zadnji put leteo sa NT pre malo više od mesec dana i potpuno je tačan tekst.
Onaj WC pored deska za bulky baggage je katastrofa – smrdi, zapišani pisoari i oko pisoara, zapušeni lavaboi, užas. Kada se prođe pasoška kontrola, situacija je ipak znatno bolja. Znači da se može (naravno da se može, poenta je i da se na NT, sa postojećim resursima može znatno bolje).

Taksisti: takođe mogu da potvrdim. Prethodni let sa NT mi je bio u januaru 2020, pre pandemije, i nisam leteo eto godinu i po dana. Razlika što se tiče taksi usluge ne nebo i zemlja. Onaj sistem sa vaučerima je sasvim lepo funkcionisao kada je uveden, kao i u periodu nakon uvođenja. Međutim, kao i mnoge stvari kod nas, nakon implementacije se ne insistira na sprovođenju istog i nakon nekog vremena se vrati na staro. To je slučaj i ovde.

Gastro ponuda: kako sam iz Zemuna, ne koristim restorane na aerodromu pre puta, ali mi je utisak da je ponuda ipak dosta bolja nego kad sam bio prethodni put. Nije to na nivou najboljih evropskih aerodroma, ali je bolje nego što je bilo, a očekujem i najavljeno je da će biti.
Logično mi je da ponuda nije bila na nivou velikih hubova, niti će ikada biti, budući da je BEG do sada bio gotovo isključivo P2P aerodrom. Međutim, kako JU širi svoju mrežu i pravi mini hub od BEG, tako verujem da će i ponuda na aerodromu biti sve bolja i bolja.

Gejtovi A7-A10: leteo sam baš sa jednog od njih 🙂 Užas su, naravno. Ovo nije ništa novo, ne znam tačno kada koncesionar planira, ali će i oni doći na red.

Neka nama cela država bude kao što su JU i BEG, i ja sam zadovoljan 🙂

Ako si zadovoljan onda nemoj da pljujes. Ljudi tamo rade 7 dana u nedelji i 24 casa dnevno. Pogledaj koliko ima zaposlenih Zagreb i koliko putnika, pa razmisli malo!

Ako si vec hurgada triper, napisi kakvi su wci bili tamo gde si sleteo.

Rade 24h dnevno, 7 dana nedeljno jer im je to posao, za to su plaćeni. A da rade dobro, ne rade.
J..e mi se koliko putnika ima ZAG, pravo da ti kažem 🙂 ZAG mi nije benchmark ni za šta, niti želim da se upoređujem sa 3x manjim aerodromom.

To je tvoj problem, i problem tvog predsednika, pa zato i imamo naslove ‘najveci u regionu, najlepši u regionu’ i sl.

Kada se gologuzan upoređuje sa gologuzanom može samo da konstatuje da je manji gologuzan, ali je i dalji gologuzan.

Ako tebe to čini srećnim, a očigledno da, go for it!

Pominjes predsednika, a rezonujes isto kao i on. Trpas coveku u usta nesto sto nije rekao.

Ja licno nisam zadovoljan uopste sto je BG u koncesiji. Ali ovde to nije tema. Pitanje je – da li je neko ko nije ove godine bio u BEG merodavan da daje ocene?
Drugo je pitanje – kome pripisati lose stanje? Balkanskom nemaru ili koncesionaru koji je podelio otkaze ljudima koji su se starali o aerodromu? A koncesionar nije sa balkana. On samo uzima kajmak sa Balkana dok ti pljujes ljude koji krvavo rade za male pare i ulizujes se svakome ko nije odavde.
A ti si malo intetektualno u nezavidnoj situaciji pa ti tesko dopire.

Kao što rekoh u svom prvom postu, leteo sam sa BEG pre nekih mesec i po.
I kao što i tada rekoh, situacija je takva kakvom je opisao autor teksta.

To što ti svaku kritiku, ma koliko ona tačna bila, doživljavaš lično, baš kao i predsednik, me je i podsetilo na njega.

Takođe, i ta patetika kako ljudi rade za male pare ih ni malo ne opravdava. I ja sam pre 10 godina radio za tačno 8x manje pare nego što sad radim pa svoj posao nisam radio ofrlje, nego onako kako treba da se radi.
Kada sam poželeo da radim za više, promenio sam posao. Bar to sada nije teško u balkanskom ekonomskom tigru, jel tako SNS prvoborče?

Mislim da si samo otkrio koliki si zutokljunac. Ako s vozio moped sa picama, nisi mogao da vozis 3 mopeda, jel tako?

A na BEG je otpusteno vise od pola vodoinstalatera. Ne mogu 3 coveka da rade 7 dana u nedelji po 8 sati pa da sve fercera.
Bahat si i nevasptan klinac. Naucices jednog dana da postujes i tog vodoinstatatera i tu cistacicu. Moze majka da ti bude.

I, da, ako ikada budes dobacio do nekog rukovodeceg mesta – naucices da najpre u Japanu a zatim i na zapadu onaj ko je na vrhu piramide – mora najpre da ceni onog koji je na dnu i radi posteno. Svi sistemi koji su diskriminisali postenog radnika na dnu piramide su se urusavali. O tome se uci u teoriji upravljanja sistemima. Dugo sam predavao na fakultetu tvojoj generaciji a i starijima. Koliko vidim ti i i nisi bas nesto bistar, pa ti je tesko da shvatis

A vodja je upravo isti kao ti! Bahat, bezobziran! I najpre on a zatim i ministar Mali ( ime mu dodje kao nadimak) stoje iza odluke da se Vinciju da koncesija. I on je ustostrucio svoje prihode bez ikakvog iskustva u bilo kom poslu! isto kao i ti. Moze da ti bude uzor!

Benchmark?
Nisi ti odmakao dalje od prodavca u Gigatronu.

Alo covece,autor kritikuje wc na aerodromu i taksiste. To je ok of njega. Kako se dodje do Vucica i sns u toj prici?? Jos je autor naveo da je tako vise od 30 godina dakle sfrj. Oladite od Vucica. A sto se tice sprdnje sa tigrom u ekonomiji dzabe pricas. Stvarno su u zadnjih 30 godina sad najvece plate,inflacija najmanja u zadnjih 80 ,kurs stabilan 9 godina kao nikad,posla vise,kamate na kredite visestruko manje , izuzetni bum u putevima ,zeleznici i gradjevinarstvu. Pa?????smani mrznju

Pa ko zapišava oko pisoara? Ko ne pusti vodu i ostavi prljavu šolju? Pa zar čistačica treba da ide iza mene da briše šolju i pušta vodu? Zar nije normalno u 21. veku da čovek iza sebe ostavi čist toalet, onakav kakav bi želeo da zatekne kada uđe u njega? Ili slučaj jedne napucane dame čije se kuče pokakilo na tepih ispred šaltera za biznis putnike a ona grdi kuče, ne može da veruje šta je uradio umesto da pokupi.

Kada je tacno to nedavno?

Slažem se da su čisti toaleti nešto što bi trebalo da se podrazumeva i na neki način putnik/posetilac na osnovu čistoće toaleta stiče utisak o samom objektu. Situacija koja se meni desila gde je putnik/posetilac izašao iz toaleta a da nije pustio vodu. Krenuo sam ka toj kabini (nas par je čekalo u redu), da vam ne pišem kako je šolja izgledala, da su papiri bili razbacani po podu a pod oko šolje mokar (čak je celu šolju promašio). Naravno da nisam ušao u tu kabinu kao ni par ljudi koji su bili pored mene. Da li je za to kriva spremačica, da li može da uđe u kabinu posle svakog putnika? Koliko je uopšte takvih putnika? Najlakše je prozivati ženu koja mora da čisti tuđa g.

Ovo stoji.
Na zalost uvek cete imati putnika koji ce napraviti haos, ali ako dovedete na nivo gde je cistoca konstantna taj broj ce biti znatno manji.

Slazem se sa Alenom da je ovo jedino resenje za ciste WC, konstantno ciscenje svakih sat vremena do perfekcije, mirisljavi toaleti, klasicna muzika u pozadini ako treba. Takodje ostecena ili pohabana oprema da se zameni novom i sa takvim pristupom postavljaju se novi standardi i norme. Bice tu uvek pojedinaca koji nece ni vodu povuci za sobom ali definitivno ce velika vecina postovati red i biti odusevljena i zahvalna izgledom i stanjem toaleta i sve manje i manje ce biti posla cistacima.
Licno mislim da drzava ako ne i grad Beograd treba sto hitnije da uspostave zeleznicku liniju uvodjenjem Beovoz-a do centra grada, a kasnije i brze zeleznice i linije do Novog Sada (tj. Subotice i Nisa).

Alene, ako ste stvarno skoro bili na aerodromu Nikola Tesla morali ste primetiti da na “udarnim” toaletima dežura čistačica (u terminalu 1 kod ček-in šaltera, u terminalu 2 kod ček-in šaltera, u A i C hodniku). U pikovima je po 3-4.000 putnika, ako bi se toalet čistio na sat vremena bio bi haos. Drugi problem su Indijci koji se bukvalno kupaju u toaletima, sede po podu tu jedu, piju i sve tako ostave. Dnevno ih prođe 1.000 (u odlasku i dolasku). Dođite jedan dan, samo budite pored čistačice u njenoj smeni, pratite je šta radi i koliko puta čisti toalet (one bi bile srećne da čiste na sat vremena).

Na žalost sve napisano je poptpuno tačno. Uverio sam se poslednji put pre 2 dana.

Vidim da ima puno čitalaca iz Srbije pa da upitam nešto za moj aerodrom koji se više nigdje ne spominje Pa čak ni kod Alena. A to je Morava Kraljevo u mjestu Lađevci na pola puta između kraljeva i Čačka. Upravo 2015 kad sam bio na Davis Cup susretu Srbija Hrvatska prvi avion koji je sletio bio je privatni avion Novaka Đokovića!! Ja sam bio na tom aerodromu u JNA 1983/1984. i vratio se nakon 31 godinu Kraljevo kao prava zvijezde Dao sam više intervjua nego tenisač Borna Ćorić od B92 do Blic i Kurir, svemogući portal.

Buraz, evo jedan savet: ne znam da li ti je SBH maternji jezik, ali ja tebe ***** ne razumem. Možda da se prebaciš na engleski?
Ovako, šta si ti uopšte napisao? Jel to bilo pitanje, konstatacija, šta je to? Šuma reči nabacanih na gomilu.

Kada bih davali normalne plate,smene, i zaposlili dovoljno ljudi, sve bih bilo čisto.A Taksisti su u dilu sa komunalnom od kad aerodrom radi.I ko kod da je napisao ovaj tekst ‘upravu što se tiče mana aerodroma, a usput je jako drzak, bezobrazan, nevaspitan!.PODRŠKA SVIM RADNICIMA AERODROMA KOJI RADE U ČISTOĆI

Sve istina

Problem wca na aerodromu nije u nečistoći već što su francuzi oterali radnike tehnike održavanja pa tako da danas imamo umesto petorice vodoinstalatera koliko ih je bilo zadnjih 40 godina sada radi samo jedan čovek od 7-15…vikendom nema nikog…normalno ima putnika koji nećete verovati šta sve ne bacaju u slivnike ,pisoare i u wc šolje….to jedan radnik ne može da postigne ..a to je inače u svim segmentima tehničkog održavanja urađeno, smanjen broj radnika i sada se radi kao u robovlasničkom sistemu , plate su zamrznute pre 8 godina , stižu nas čak i trafikanti po platama…i vi pišete o kvalitetnoj usluzi , ne znam samo kako?

Citam tekst i komentare i ne mogu da verujem.

Autor ocigledno nije ni bio na Tesli ove godine a mozda i od pocetka korone. Zato je i izbegao da odgovori kad je konkretno pitan.

Mislim da je time sve receno. Tacka.

A kako vi znate da su prljavi ako niste bili u Beogradu ove godine?

Potpuno bih se složio sa tekstom, činjenica je da su toaleti neodržavani u meri u kojoj bi trebalo, s obzirom na frekventnost putnika.
Sa taksistima je čudna situacija, komunalna milicija im piše kazne, ali izgleda dok ne počnu da im plene vozila neće se toj mafijaškoj hobotnici stati na rep.
Što se tiče dućana i restorana, ponuda je onako, jako skromna, uglavnom koristim AS salon, izbor i kvalitet jela je odličan, jedino bi mogli da porade sa zaposlenima u salonu na komunikaciji i ljubaznosti(odnosi se na Air Serbia salon)
Premalo je ljudi angažovano na aerodromu, ljudski resursi rekao bih, razvučeni preko maksimuma.

Ne znam kakva je situacija na aerodromu Beograd jer sam jedini put sletio i od letio 1990 na koordinaciju svih aerodroma Jugoslavije iz svih avio-kompanija i tad sam ja predstavljao Croatia Airlines a Damir Jirasek aerodrom Zagreb. Kakav je to čudan sastanak bio čak i pukovnici jugoslovenske narodne armije nitko se tad nije bunio na logo Croatia Airlines i ti meni itko išta rekao.

samo par meseci kasnije sve ćemo opet u Beograd nažalost prati mi doktor Darko prebirac u poslovnu zgradu geneksa je sve lijepo dogovaramo oko najma aviona aviogenex a dok se nije u pojavio faraon Franjo Tuđman i preko predsjednika Vlade Manolića a i njegovih ćerke Jasne konjko, tada šefice stjuardesa, zabranio nam ugovor s avio Genex.

Ne znam čega se ima sramiti Beograd kad sam ja 2010 godine letio za Toronto preko ciriha u kojem ne možeš ni ući u wc koliki su gužve a da ne govorim o stotinama ljudi koji dolaze u cirih iz jednog grada bivše Jugoslavije više ih ja tamo nego iz Beograda i Zagreba zajedno!!

Bilo je to moje zbogom aerodrom Zurich jer sam iz znatiželja tamo imao međuslijetanje a sve je bilo odvratno u Švicarskoj za mene . Odvratna zemlja kao i za mnoge. Frankfurt sa daunom već pre brisao za predsjedanje za moju Kanadu jer koristim Munchen najviše a nekad London.

Neverovatno za Tudjmana!
Hvala na deljenju ove informacije.

Novi Sad je imao direktan prevoz minibusevima pre par godina i to je radilo GSP Novi Sad, medjutim vrelo brzo su ukinuli polaske zboga tada nedovoljnog intereaovanja putnika.

Alene, da li ste vi bili ove godine na Tesli i kada?

Možete li da konkretno odgovorite na konkretno pitanje citaoca portala?

I, zasto niste odgovorili na pitanje?

Evo ja sam bio prekjucer i potpisujem sve i jedno slovo u ovom clanku.

Bio si prekjucer? E, moj druze Zagrebacki…

Mala nužda jedan, a velika dva…
I eto čistih klonja i profita koncesionaru 🙂

Pa ako naplacuju na autobuskoj stanici 50 dinara, sto je oko 40 centi, ne bi me cudilo i ovde da pocnu.

znam da se ne radi, ali se ne radi ni na stanici na kojoj se vec placa peronska karta od 1,5€.

Vinci je krenuo pre nekog vremena da resava problem divljih taksista, ali kad su uvideli kolike se pare tu vrte (takodje i ko stoji iza tih divljih taksista) zadovoljili su se odredjenim procentom od ukupnog novca koje pokradu divlji taksisti.
Tako da Vinci slobodno moze da se nazove i saucesnikom u toj odvratnoj pljacki koju vrse ti divlji taksisti koji su svi mahom kriminalci i bivsi panduri.
Problem divljih taksista je nesto sto moze da se resi za dan, i to je najveca sramota ljudi iz Vinci i drzave Srbije sto te kriminalce podrzavaju i pruzaju im pomoc.

Ne gospodine,ne moze se resiti za jedan dan,mislim taksisti. Grad je stavljao barijere,rampe,komunalnu policiju,delio vaucere za taxi prevoz sa fiks cenom, Vanredne I nenajavljene kontrole. Otpor je tako jak da mislim da putnici nose drogu a ne ves u torbama. Inace javni prevoz + mini busevi idu za Beograd na 10 min. Nisu potrebni i posebni autobusi. Dolazi vecina kolima a veza sa Beogradom je odlicna.

Drajveru, javni prevoz od Tesle do Beograda je očajan. Autobus 71 koji ne vozi autoputem neću da komentarišem, a minibus na A1 je prava sramota – nekad je vozio civilizovan i udoban Jatov autobus.

Da se podsetimo da u obližnjoj Sofiji do aerodroma vozi metro…

Inače, problem divljih taksista na tom aerodromu postoji od Titovog vremena – osamdesetih je bila prava pljačka putnika – za državu Srbiju je očigledno preteżak zadatak da to reši.

Gospodine,autobus koji vozi sa aerodroma Nikola Tesla je linija 72. Ne znate ni koja linija a kritikujete. Da ,ne ide autoputem ali do centra Beograda (20 km) vozi za 0.80 centi (ako kupis kartu na trafici) ili 1.3 evra ako kupis kod vozaca. Stignes za 37-40 min (taxi 25-28 min za 20 puta vece pare. Polasci su tacni sa preko 97%(izuzev sudara ili vanrednog cuda na putu) autobusi koji saobracaju su doskora bili(u vecini) Solaris u18(330.000 evra komad klima,wfi bez guzve i stajanja ) stari 6 godina,sad su zamenjeni novim solo autobusima BMC(2019). Ako vam prevoz od 1evro do centra grada u novom vozilu ispod casti da komentarisete. Izvinjavam se. Metro pocinje da se gradi do zime ali nece na aerodrom.

E, jaka stvar što je 72, a ne 71, doskočili ste mi, gospodine! Sjajna veza za toliki aerodrom u tolikom gradu. Recimo da živiš u Braće Jerković – Bože moj, pa presedaš na 18 kod Opštine NB. Važan je kvalitet!

Nisam ja vama doskocio vec vi sami sebi. Komentarisete nesto a ocigledno niste to koristili. Rec je o javnom prevozu Aerodrom-centar grada. Ako ne zivite na trasi normalno da morate presedati. Ukoliko zelite aerodrom-vrata kuce,moracete privatnim vozilom ili taksijem. I to je u redu i vase pravo ali nemojte kuditi nesto sto niti koristite niti zelite. I da presedate kod opstine N.Bgd do jerkovica sticete sa cekanjem za 60 min.(aerodrom,-opstina-cekanje-18-B. Jerkovic,30km za 0.8 evra) Dakle,novi aitobusi na Aerodromu,cesto idu i nisu prepuni. Da li sam slagao ili nisam? Ostalo je licno

Naravno da ne koristim te kante od linija, iako živim kod opštine NB gde prolazi 72, idem kolima.

Šta su ovde ljudi sve u stanju da opravdaju… Pa zbog loše povezanosti prvi aerodrom trpi, i Er Srbija, što kraći let to se gubi više putnika – e, otkad to po svetu ljudi znaju (a i u Bugarskoj).

E, strava je 72! I Surčinska ulica sa 1+1 trakom i pečenjarama okolo. Bože sačuvaj.

Може слажем se,nisam tvrdio drukcije,medjutim to jest slozena tema i gleda se siri aspekt. Da ne opterecujem ovde. To je sitnica za Beograd,na zalost. Kad je Beograd primoran da trpi masovan sverc putnika u javnom prevozu i dotira GODISNJE 170 MILIONA EVRA isti to govori o mnogo cemu ali samo ovdasnji ljudi mogu to shvatit,neki dodusei. Ah,da WC moze biti cist.

Možda se Beograd fokusirao na neke druge stvari, kao što je npr. broj putnika? 🙂

Sad treba rešavati ove druge stvari, kao što su klonje i taksisti, slažem se.

Greska – nisu oni neorganizovani! Vrlo su dobro organizovana banda koja ima deeebelu podruzku vlasti. Zato Vinci i da hoce (a nece) nista tu uradiri nece. Jadno, uu svakom slucaju.

Nažalost to je problem brojnih aerodroma, ta nebriga za detalje. Eto recimo u Zagrebu je neko vrijeme ona pušačka kabina (kod dutyja) bila otvorena što je nedopustivo. Pa je bila prvo otvorena samo za one nastavke tipa heets i slično koje ne dime, a kasnije se pretvorila u zmazani cumez.
U Bruxu je sramota na što liči pušačka kabina kod non schengen gateova, to je razina petog svijeta.

Stvarno su rijetki aerodromi koji paze na detalje i imidž. Ne branim nimalo Beograd, ni iz džepa ni u džep, ali nisu puno bolji ni drugi, a epilog će uvijek biti isti. Malo brige za putnike jer ionako znaju da će većina nešto popiti i pojesti, a kvaliteta im je manje važna. Kao i s taksijima, ljudi će ih uzimati i dolaziti napravili oni reda ili ne.

u rimu (fco) su smoking rooms lose ali u pusackim kabinama u cirihu bih mogao da cekam presedanje ceo dan opusteno. pri tom ih je sredio camel, ne uprava. u srbiji je dozvoljeno takvo reklamiranje duvanskih proizvoda, pa bi uz minimum cimanja vinci mogao da em dobije sredjenu brendiranu pusacku terasu em uzme pare od npr. filip morisa za oglasavanje (oni ih bar imaju). ali mora neko time da se bavi…

Podržavam svaku konstruktivnu i dobronamernu kritiku sa ciljem da se popravi neko stanje. Ali, stavljati u naslov članka “prljave WC” nije baš dobronamerno i zvuči malo zlurado. Mogao je da se stavi i problem “divljih taksista” ili nešto treće.

Da ste se žalili nekom na aerodromu ili podneli prijavu Sanitarnoj inspekciji?

OK, evo ja ću da podnesem prijavu Sanitarnoj inspekciji.

Nema mjesta vrijeđanju ako se stvari nazovu pravim imenom. Perite toalete pa nece biti osnova za ovakve zloceste naslove

Nije sporno da mora da se higijena na aerodromu dovede u normalan nivo, ali u “zločestom” naslovu piše “Beograd ima prljave WC-e”, a ne aerodrom NT.

Ovo baš i ne stoji sa stanovišta SEO optimizacije…

Pa ako cemo skroz iskreno, ziva je istina da Beograd ima prljave wc-e. Pogledaj malo bilo koji javni wc, autobusnu, zeljeznicku… Ne znam sto smatrate cistim, no ovo uistinu jest prljavo (u najmanju ruku), a aerodromske klonje su apoteka ako se usporede a ovim prethodno navedenim.

BREAKING NEWS
TK je upravo uradio update reda letenja za Beograd I ostavio A333 sredom ujutru do kraja letnjeg reda letenja! Do sada je stajao samo do kraja avgusta.

Uf odlicno… Danas cu moc mirno spavati

Drago mi je, miran san je jako bitan.

Ima li u tim toaletima kakav glory hole? Hehe

Ima samo se zove po “naški”, GORI HALA

Pa ono, bar neki razlog za posjetiti taj svinjac 🐽

Nisam siguran koliko su potrebni luksuzni restorani. Putnici koji to sebi mogu priuštiti mogu koristiti jednu od dve poslovne lože. Ako se ne varam, nedavno je Er Srbija otvorila svoju ložu i za putnike drugih kompanija, nisam siguran kojih.

Nadam se da će se problem higijene i taksita što pre rešiti.

Zato što tako volimo.

Užas ako tako volite. Ograđujem se od VAS.

Vinci je krenuo ozbiljno da reže po zaposlenima. I motivacija im je pala. I više ih nema dovoljno (po verziji priče koju sam čuo od zaposlenih).
Bio na aerodromu pre neki dan. Nije baš kako treba.
Međutim pitanje je koliko Vinci ima profita od toga da su mu toaleti bolji.
Možda znaju da će korona potrajati pa se ne potresaju zbog problema koji su aktuelni maksimalno do kraja septembra.

Pa sad, recimo ja ako vidim prljave i zapuštene toalete ne bih ni u restoranu na aerodromu ručao jer bih pomislio da je higijena svugdje na aerodromu ista, tako da je diskutabilno pitanje o profitu.

Nema profit ali ima ono nešto drugo. Nemaju ni tržni centar profit od klonje ali je uredno.
Mada… Možda je problem instalacije… radnici…. nešto treće jer ko god upravlja aerodrom ono isto

sve je ovako s tim da taksisti nisu toliki problem jer postoji normalan taxi desk gde bukiras taxi koji te ceka ispred. mozda je problem ako to ljudi ne znaju. inace pusacka terasa je jos jezivija od toaleta. vreme je da prekinemo da vinsiju gledamo kroz prste, tu su vec par godina, ne par meseci.

(off topic: air serbia za pulu u utorak LF 100%, imaju sigurno prostora za 5 nedeljnih letova na ovoj liniji)

Iako taj desk postoji još uvijek ima masa njih koji pomiješani u masi ljudi koji dočekuju “vuku za rukav” i nude prevoz. Što se tiče kvaliteta vozila koje autor spomenuo u posljednje vrijeme se taksi park ozbiljno obnovio, država je dala 8000 eura taksistima bespovratno uz uslov da moraju kupiti novo auto, ne jeftinije od 13000 eura sa određenim paketom opreme i auto mora biti bijele boje.

Danas Pula 66/64.

prljave klonje su nacionalni sport. svi se takmiče ko će da ima prljavije.

divlji taksisti su problem grada, koji se baš i ne trudi da ga reši, jer gradske vlasti dobijaju lep procenat da ćute. a zna se ko sve to organizuje.

bio je nekada autobus za Novi Sad, linija 92. išao je na sat vremena, pa su ga ukinuli zbog manjka putnika.

A7-A10 su već krenuli da se rade.

za međumesnu autobusku stanicu treba prvo da se uredi prostor, pa tek onda da se ista stavi u funkciju. dakle, ne više od 10 perona sa pratećom infrastrukturom. prostora ima

Kada bi VINCI uzeo da riješi problem sa taksistima tu grad ništa ne bi mogao da učini.

@anonymous 09:10: budite ljubazni i nama koji nismo insideri objasnite ovo: “divlji taksisti su problem grada, koji se baš i ne trudi da ga reši, jer gradske vlasti dobijaju lep procenat da ćute. a zna se ko sve to organizuje.” Da bismo bolje razumjeli problem.. Puno Vam hvala!

pa očigledno to vode ljudi koji su bliski gradskoj i državnoj vlasti. i ovoj, i prethodnoj i svima ranije. jer, kako objasniti da komunalna dođe, konstatuje stanje i ode, a divlji taksisti su i dalje tu?

Potvrdjujem ono sto je naposao autor. Beograd je imao prljave wc-e pre koncesije i zaprepascen sam da je ostalo isto i sad pod koncesionarom.

Kada ste poslednji put bili na Aerodromu Nikola Tesla, Alene?

Od moje babe svinjac je kozmeticki salon u odnosu na BEG aerodromski wc.

Ne znam za Vase navike, no mi volimo sce drzati cisto (u okvirima moguceg), bilo da se radi o svinjcu, garazi ili toaletu.

Što se tiče toaleta potpisujem, praktično svaki put je gore i gore stanje. Takođe, A7-A10, katastrofa, al s obzirom da rade praktično novi deo terminala kao nastavak C, očekujemo da će krenuti i ove gate-ove da sređuju kad završe nove.
Restorani jesu loši, mada su sada poboljšali malo, al i dalje je sve prosečno i prilično skupo za kvalitet koji nude. Sve u svemu nisam baš oduševljen onim što je VInci do sada uradio, sa aspekta običnog putnika

Što se tiče A7-A10 to još i razumijem, nisu došli na red ali da ne rješavaju higijenu i taksiste, e to mi nije jasno, nekada se govorilo tipa naši nesposobni ali eto i jedan gigant kao VINCI to nešto slabo skroz za sada.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!