zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Berane bi mogle ponovo imati letove

Vlada Crne Gore je prihvatila MoU sa Elite Private Jet Service i Općinom Berane oko pokretanja Aero Parka Berane. Berane su već 48 godina izvan funkcije, a uzletno-sletna staza i ostali objekti rapidno propadaju.

Elite Private Jet Service operira na 400 aerodroma. Kompanija se bavi business letovima, henlingom, hotelima, limuzinama, osiguranjem. Kompanija ima i frequent flyer program za one koji koriste avion jedan do dva puta mjesečno. Kompanija ima program „10 minuta na aerodromu“ kojim garantira da putnik od kada dođe na aerodrom u roku od 10 minuta mora biti u privatnom avionu. Kompanija je na tržištu 15 godina. Kompanija koristi avione drugih kompanija gdje je posrednik. Iskreno kada gledam promotivne stranice kompanije vidim jako puno teksta, jako malo informacija i još manje onoga što kompanija ima sama u vlasništvu. Stoga vidjet ćemo jel to realan projekt ili samo pusta bajka.

Za nadati se da Berane ožive, no nikako nije jasno zašto bi neka privatna posrednička kompanija investirala u aerodrom koji je usred ničega, oko kojeg je jako malo siromašnog stanovništva, koji je 2 sata od Podgorice i Novog Pazara, 3 sata od Budve, Zlatibora i Prištine, 3,5 sati od Tivta. Koji će to poslovni putnici letjeti sa ovog aerodroma?

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Berane

21 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Koliko ja razumijem investitori racunaju na veliku dijasporu sa sjevera Crne Gore koja zivi u zapadnoj Evropi. Putovanje autom iz Podgorice do Berana, Rozaja, Bijelog Polja itd traje nekoliko sati. Ako bi postao aerodom na sjeveru dolazili bi cesce i bilo bi im jeftinije.

Gospodine Scuricu bilo bi odlicno ako mozete kontaktirati kompaniju i kao strucnjak odraditi intervju sa njima. Mediji u Crnoj Gori prenose samo ono sto im izjave investitori.

Razumijem.

Možda ko želi inkognito da doleti

Senzacionalizam današnje vlasti CG.

Moram priznati da me je članak zaintrigirao.
Ono što mi pada na pamet kao mogući razlog je jeftino korištenje mjesta za skladištenje letjelica. Činjenica da nisu u EU a blizu su EU isto može biti jedan od razloga.
Iako u zimskim mjesecima u tom kraju snijega ne nedostaje i sigurno će predstavljati problem.
A ono što mi je još palo na pamet ne spada u rubriku o zrakoplovstvu već u crnu kroniku jer nažalost Crna Gora se etablirala u svijetu kao spretna u vanjskoj trgovini
Baš me zanima što će na kraju biti.

Sve se slažem.
Onda je vjerojatno ono drugo što sam napisao

Cargo bez službene evidencije

Odlicna definicija 🙂

Ako uopće, onda je možda baš činjenica da su izvan EU odlučujuća… Avioni se mogu spremiti daleko od znatiželjnih očiju poreznika i sličnih “organa”…

zar nema onaj ogromni aerodrom “to nowhere” kod madrida koji bukvalno moze cudo da uskadisti. jedno od “uspjesnih” ulaganja EU u infrastrukturu…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!