zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Gdje leti Trade Air

Najnoviji zrakoplov Trade Aira, Airbus A320, koji je dobio registraciju 9A-BTK, stigao je 6.4. u Zagreb iz Sharjaha (UAE). Dva zrakoplova A320, 9A-BTI i 9A-BTG, bila su na radovima održavanja, zbog čega je Trade Air u Prištini nakratko morao angažirati A320 bugarskog BH Air-a, a naknadno su uskočila i oba zrakoplova ETF Airways-a. 9A-BTI je odletio na Maltu da bi nakon dva tjedna održavanja krenuo letjeti za TUI iz Hannovera prema Kanarskim otocima.

Najstariji A320, 9A-BTG, nakon cijele zime bez letenja je prema nekim informacijama zapeo na održavanju u Ljubljani. 9.4. je obavio probni let pod “callsignom” Croatia Airlinesa (OU9999/CTN9999) što daje naslutiti mogući angažman Trade-ova A320 ove ljetne sezone, pogotovo zato jer je jedan Croatijin A320, 9A-CTJ, prošle jeseni napustio flotu.

9A-BTH je bio tjedan dana angažiran za let iz Ljubljane za Azorske otoke gdje je slijetao na Ponta Delgadu, Hortu i Lajes. Nakon povratka u Ljubljanu prebačen je u Prištinu odakle nastavlja letjeti za MyWings. Drugi Trade-ov zrakoplov baziran u Prištini, A319, 9A-BTJ, leti znatno rjeđe na destinacije poput Dortmunda koje ne zahtjevaju kapacitet koji imaju A320 ili B737-800, a koji se uglavnom koriste.

Jedini preostali F100, 9A-BTE, uglavnom obavlja charter letove, između ostalih uglavnom za talijanske nogometne klubove. Prema nekim informacijama, Trade Air je ovo ljeto trebao angažirati dva A320 u Antaliji što je zbog rata u Ukrajini sada upitno, ako ne i propalo. Jedan A320 i A319 bi letjeli iz Prištine. Jedan A320 bi vjerojatno nastavio letjeti za slovensku turističku agenciju iz Ljubljane. Pošto nisu skinute oznake Idealtours-a sa Fokkera, za zaključiti je da će isti i ovo ljeto letjeti iz Innsbrucka.

autor: Juraj Mehić, dopisnik (Velika Gorica), foto: Trade Air

2 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Istinski luda kompanija. Svaka cast. Rade vrhunski u preteskim uvjetima uz enormnu konkurenciju. Svi iz Croatie kod njih na lekcije! Da naucite nesto!

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!