zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

ITA u minusu 160 milijuna EUR u 2023.

ITA je 30.12. odgovarajući na spekulaciju medija potvrdila da će, na osnovu preliminarnih podataka, 2023. završiti sa gubitkom od oko 160 miliona evra (EBIT), ali sa profitom na operativnom nivou, iako nije objavljena konkretna vrednost. Ovo je ogromno poboljšanje u odnosu na 2022. kada je kompanija operativno bila u minusu od 330 miliona evra, a ukupno u minusu 486 miliona. Kompanija na računu ima oko 450 miliona evra.

Iz ITA-e dalje objašnjavaju da, iako su se nadali da će biti na nuli ove godine, ovo i dalje nije loš rezultat u poređenju sa planiranim. ITA ima load factor i prihode nekoliko postotaka veće nego planirane. Takođe, po korigovanom (od strane Lufthanse) industrijskom planu operativni profit je planiran tek na kraju 2024, a ukupan profit tek 2025, što znači da je ITA poranila godinu dana. Ukupni prihodi su dostigli 2,45 milijardi u poređenju sa planiranih 2,5 milijardi.

Po dostupnim podacima može se zaključiti da je za veliku većinu ovog gubitka, kao i za blago umanjen prihod odgovorna isključivo jedna destinacija, tj. nedostatak iste – Tel Aviv. A evo i zašto: među evropskim kompanijama ITA je verovatno najveći udar osetila kao posledicu zatvaranja Izraela. ITA je (kao i Alitalia pre nje) bila neočekivano jaka u Izraelu zbog velikog broja transfera i P2P putnika. Ruta za Tel Aviv je bila najprofitabilnija ruta kompanije, ne računajući long-haul. Dalje, pre nekoliko meseci je tadašnji administrator ITA-e izjavio da im ova godina ide odlično i da ako nastave sa povišenim prihodom postoji šansa da budu čak u malom profitu do kraja godine. Zanimljiva je činjenica da, po izjavama CEO-a, British Airways ima 2% umanjen prihod zbog zatvaranja jedine rute za Tel Aviv. Uzimajući u obzir da je British neuporedivo veća i pre svega ozbiljnija kompanija nego ITA, sa mnogo većim izvorima prihoda, može se opravdano zaključiti da je ova teorija skoro sigurno tačna. Ivan Pusineri

autor: Ivan Pusineri, dopisnik (Beograd), foto: ITA

3 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Sa onoliko malom mrezom long haul letova Ita tesko da ce imati ikakav ozbiljan profit u buducnosti

Da li je moguce da je tolika steta stvarno samo od jedne rute?

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!