zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Montenegro Airlines izgubio pravo na logo

Montenegro Airlines je izgubio pravo na logo. Ministarstvo ekonomskog razvoja poništilo je prethodno rješenje od 9.8. i ukinulo pravo Montenegro Airlinesu na logo i to zato što je zakasnio sa produžavanjem prava na logo (nije to učinio dok je bio u stečajnom postupku). Montenegro Airlines može sada podnijeti tužbu Ustavnom sudu, no do okončanja postupka više ne smije koristiti logo.

Montenegro Airlines je pak Privrednom sudu podnio prijedlog 5.10. te tražio privremenu mjeru zabrane korištenja loga kompaniji Air Montenegro (ToMontenegro) dok se ne dovrši postupak koji je pokrenuti 10.6. Sada postupak više nema smisla jer Montenegro Airlines više nije vlasnik loga. Vrlo zgodno za Air Montenegro, eto baš ih je pomilkila sretna okolnost.

Air Montenegro sve glasnije negoduje nad činjenicom da im Montenegro Airlines ometa razvoj, no stečajni upravitelj tvrdi upravo suprotno i ističe da žele surađivati sa Air Montenegrom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

24 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Je li mi netko može objasniti zašto mala zemlja poput Crne Gore ima 2 nacionalna avio prijevoznika? Znam da je Air Montenegro tek osnovan, ali zašto Montenegro Airlines još uvijek postoji?

zato što još nije umro, a kad će ne zna se

OK ali ne vidim kako može postojati interes za dvije državne avio kompanije u ovako maloj zemlji?

Druže ne postoji interes za dvije kompanije, ali postoje neki zakoni. Ne možeš da napraviš dug i nikom ništa. Firma je u stečajnom postupku i to će trsjati tačno onoliko koliko ima stečajne mase, koliko uspiju prihodovati novca i slično. Teoretski forma može da se oporavi i vrati u život, al u praksi to gotovo da nije moguće.

vase ocekivanje je da drzava moze da uzima precicu s procedurama a u vladavini prava toga nema. to moze dovesti do ovako bizarnih situacija. naravno, da li se nesto moglo uraditi drugacije to ne znamo, ali a trenutno je kako jeste.

Mislim da autor ne bi trebao koristiti riječi poput “pomilkila”. Znam da ovo nije novinarstvo nego jedna vrsta profinjenijeg bloga, ali opet takve riječi su za neku neformalnu raspravu, a ne za ozbiljne vijesti ili portal koji ima tenedciju biti ozbiljan

Tamo odakle ja dolazim, pomilkiti znaci – “onanisati” tako da se slazem sa citaocem JSn-om.

Ne mogu se složiti s vama. Radi se specijaliziranom portalu, na kojem uz niz trolova i bezveznjaka, sudjeluju ljudi koji vole ovu temu i manje ili više se razumiju u nju (bave li se time amaterski ili profesionalno). Ne vidim potrebu za upotrebom takvih priprostih, banalnih riječi jer sumnjam da ćete biti bližu čitateljstvu.
Jasno, vaš portal, vaše pravo da ga uređujete ili obrađujete vijesti na način na koji smatrate najboljim, shvatite ovo kao dobronamjernu kritiku.

A koja parodija od drzave. Hebote, ovi im daju logo, pa im ga oduzmu, a sve da bi nova kompanija mogla koristit taj logo. I sad Montenegro koji taj logo ima 25 godina to nemre koristit, a ovi novi ga koriste. Hahahaha, koja banana drzava.

Vi kao da pišete iz Kanade, a ne iz Hrvatske, jako potcenjivački pa čak i uvredljivo. Ako gledamo samo OU mogli bismo da zaključimo da je i Hrvatska parodija od države, zar ne. Ali to bi takođe bilo uvredljivo.

Sve ste netacno naveli. MA u stecaju je blagovremeno podnio zahtje za produzetak loga, koji mu je u postupku odobrilo nadlezno ministarstvo dana 09.08. 2021. na koje resenje nije bilo zalbi i koje je pravosnazno skoro 3 mjeseca. Resenje je potpisao ministar i obradjivac. Kako je Airmontenegro dobio jos jednu tuzbu to je ministarstvo van svih zakona odlucilo da je resenje bilo greska i sada bi MA u stecaju bio upucen na Upravni sud. Bar je tako pisalo u novinama i potvrdjeno. Zemlja bez ikakve pravne sigurnosti.

DPS/Faraon ne miruje, ali i za njihova saplitanja očigledno ima leka.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!