zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Embraerov video novog turbopropa

Embraer je obavio video kojim promovira svoj novi turboprop. Kompanija svakako zna zainteresirati javnost:

https://youtu.be/SMXGV3869Ss

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Embraer

6 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Piaggio je uradio slican koncept sa Avantijem i mozete ga prepoznati po zvuku na kilometre. Razlika je sto je kod talijana prop iza morora i motor je na krilu koje je pomereno nazad.

To izmestanje ce se morati desiti i na ovom avionu zbog polozaja motora i CG. Pitanje za one koji su leteli DC9/MD 80-90, koje bi bile prednosti/mane ovog aviona jer se radi o avionu predpostavljam duzine MD80. Spot kaze do 150 sedista predpostavljamo u 2+2 konfiguraciji, jer su rekli da bi koristili isti fuselage of E serije.

Piaggio ima izvana specifičan zvuk jer je ispuh ispred propelera zbog čega se tako čuje. Ali je zato iznutra izuzetno tih i udoban avion.

Ovo je samo propagandni spot za turboprop potpuna besmislica. U buducnosti ce mnogi avioni izgledati ovako, a motori ce biti turbofanovi bez gondola. Usteda goriva je reda 20%. Gondole idu u istoriju.

Zato sto ce stavljati stare motore umesto novih. Oko motora je vec 50 godina najveca frka. Max pada upravo zbog gondola. Original je B737 200 kakvog je imao Aviogeneks sve ostale je natezanje sa gondolama sve vecim da bi imali sve vecim protok a nogice im kratke. Ovo je vec slicno radjeno I na MD 90 I na B727 avionima sa dva kontrarotirajuca propelera po motoru postavljenim na kraju trupa i na kraju nista. Safran sve sad ponavlja sa istom pricom.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!