zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Boeing isporučio prvi B787

Boeing je isporučio prvi B787 nakon godinu i devet mjesec i to Americanu. Kompanija treba isporučiti još 120 B787 koji su napravljeni, a prizemljeni. FAA će kontrolirati svaki pojedini avion prije isporuke. Kompanija na backlogu ima 450 Dreamlinera.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Boeing

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Svemu dođe kraj pa i ovoj sagi…
Pročitah u nekim vrlo neslužbenim
komentarima na internetu kako je FAA kažnjavala Boeing tako da jednostavno mjesecima nisu davali odgovore na predložena rješenja za 787, niti odbili niti prihvatili… E sad koliko ima istine u tome, pojma nemam.
Uglavnom, baš me zanima kako će izgledati borba Dreamliner vs A350…

Da li si normalan? Pogledaj malo naslove i videces da im firma iz Brindizija isporucuje hiljade losih delova za B787. Mora da reaguje tuzilastvo. Teska bagra danas vodi Boeing. Ja tamosnjim Grcima i Siptarima (svi oni pricaju italijanski koji nauce u skoli ali nisu genetski ni latini ni insubri) ne bih dao da mi cuvaju ovce, a ne da izradjuju delove od titanijuma. Ruski avioni su krsevi, ali se ne ruse sami od sebe i ne pale. Delta ima malo A350 videcemo za United.

Jesam li normalan? Ne znam, nisam psihijatar. Rekao bih da sam razumljivo napisao kako to nije službena vijest i da ne znam koliko je točno. I ne pada mi napamet ulaziti u nečiju genetiku, ni grčku ni albansku.
Nakon blamaže sa MAX-evima, nije nenormalno da ljudi u FAA ne žele biti “onaj koji je pustio Dreamlinere”, a onda se neki nedaj Bože sruši.
Osobno certificiranje svakog pojedinog aviona doživljavam točno tako, nitko ne želi biti odgovoran, osim za onaj avion koji je pregledao.

Pogledaj samo kolike probleme imaju proizvodjaci automobila sa medjunarodnim izvorima snabdevanja, a ovima u Brindiziju ne prave titanijumske delove za horizontalne stabilizatore kako treba. Kormilo pak prave u Chengduu, Kina. Sa sve babom koja leti na Tajvan.

Kini ako to nije u interesu, nek ih izbace. Čak i bolje nego da maltretiraju narod Tajvana. Nego svi vole puste dolare.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!