zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Sud dodijelio naknade za kašnjanja Wizz Aira

Sud u Norčepingu dodelio je 20-torici putnika Wizz Aira novčane naknade za kašnjenja ili otkazivanje letova . Većina naknada je za letove između aerodroma Skavsta i Beograda. Wizz Air je odbijao da plati i navodio je da su kašnjenja i otkazivanja nastali zbog nepredvidivih događaja i da je nekim putnicima već isplaćena neka naknada. Sud je doneo odluku da Wizz Air nije dokazao svoje tvrdnje i da putnicima mora da se isplati naknada u iznosu od po 400 EUR, a aviokompanija će morati da pokrije i sudske troškove!

autor: Goran Janković, suradnik (Halmstad), foto: Wizz Air

 

38 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

I onda vas stave na blacklist i sta onda? Nije to tako jednostavno, uzmes 400 eur i zavrsis sa letovima te kompanije… Wizz ima diskreciono pravo svakog zaposlenog od osoblja da nekog putnika stavi na blacklist..

Možda u ŽNJ zemljama, ali ne u zemljama koje imaju dobro osmišljenje zakone o zaštiti potrošača. Morali bi imati dobar razlog da nekoga stave na crnu listu. Osim ako ne bi htjeli ponovo na sud.

PS. Brzopletost u pisanju… Alene, obrišite druga dva komentara, molim Vas.

I Treba se žaliti. Treba ih goniti sve do sudnjeg dana. Imao sličnu situaciju za kašnjenje člana obitelji na letu Croatia, Amsterdam – Zagreb. Da nisu bili neljubazni preko telefona još bih im i nekako oprostio. Zainatio sam se i u trećem mailu zaprijetio im odvjetnikom. Sjelo 250 eura u roku od 3 dana.

Otkazan mi je let Male Abu Dabi..gde da se obratim da bi dobio nadoknadu.Na nekim sajtovima mi pise let nije iz EU

wizzair abu dhabi, nazalost to je lokalni operater u UAE i podlijeze loklanim pravilima. Europske agencije i pravila o naknadama se ne odnose na taj let. Treba provjeriti da li u UAE postoji zastita putnickih prava i kako ih ostvariti.

Nikad više sa njima ne letim. U Baselu su za 5cm većeg koferčića zahtevali 53 eura, dok druge kompanije imaju tolerancije. Za plaćanje VISA karticom naplaćuju 3 eura provizije. Personal im je blago rečeno katastrofalan. Nikad više.

5cm veci kofercic ne stane u prostor koji je predvidzen za kofercic i predstavlja problem prilikom ukrcaja i doprinosi kasnjenju leta. Zamisli da svi putnici dodzu sa 5cm prevelikim kofercicem. Nije koma, pakiraj primjereno i postuj ugovor. Ili izaberi drugu kompaniju koja ce ti vise odgovarati. Ne govorim da je to nesto pametno od strane Wiza ali malo je smjesan argument. Mislim doslovno si priznao da nisi postivao dogovor pa si se nasao uvrjedzen sto su te skuzili

Apsolutno si u pravu. Naš narod je navikao na gledanje kroz prste. Još se kao javno žali. Nisi ispoštovao dimenzije kofera, prema tome izvoli plati. Ajde boga ti. A platio kartu 30 EUR.

Interesuje me kolike li naknade placa Er Srbija obzirom da im ni jedan let ne krene / sleti na vreme? Da li to neko zna?

Placa koliko je duzna da plati. Imate u finansijskom izvestaju koliko su prosle godine isplatili naknada putnicima.

Plaća koliko sama odredi da je dužna da plati. Pa internet je pun ljudi koji se žale da nikad nisu dobili novce

Placa onoliko koliko nalaze zakon.

Kako bijedno sa njihove strane. Inače, meni najodvratnija kompanija.

Pa barem nešto u Srbiji kad prijaviš Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo da ti kompanija ne odgovara u zakonskom roku o isplati naknade da ne pričam, oni se prave mrtvim i na kraju ispadne da oni nemaju nikakva ovlašćenja. Al su zato mogli da se smeste u sred Skadarlije

Ludi Milojko

I ništa od toga. Isto se događa u Britaniji gdje sudovi donesu odluku da Wizz mora platiti pa on svejedno ne plati. To je jednostavno takva kompanija.

Pa krupan kapital stoji iza low costa

U Engleskoj im ne mogu ništa jer Wizz tvrdi da je Mađarska kompanija i da sudovi u Britaniji nisu nadležni

ne traskaj gluposti, WIZZ UK je britanska kompanija i ima britanski AOC

ne prolazi, svi sudski nalozene kompenzacije su ispostovane inace bi izgubili AOC. Zalosno je to sto mora dolaziti do suda.

Ima načina da se naplati ali samo koji teraju do kraja!Batina je u ruci suda,ako ne isplate ponovno prijavis i prinudna naplata potraživanja!

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!