zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

OTKAZIVANJA: Eurowings i opet otkazao Mostar

Eurowings je kao i prošle godine zakazao letove za Mostar, a onda od njih odustatao. I tako je Mostar ostao bez jedine redovne linije ove godine. Eurowings je trebao letjeti iz Dusseldorfa za Mostar od 30.6. frekvencijom od dva leta tjedno. Kako se ni letovi FlyJordana za Amman nisu ostvarili Mostar je ostao na tek na tri charter linije od kojih će se dvije operirati od kraja VI, a dvije od kraja VII. mjeseca. 2021. Mostar je imao tek 1942 putnika cijele godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Eurowings

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Neozbiljna kompanija. Pijačari

Eurowings ima bolji “proizvod” od Ryanair i Wizz-a ali retko koja kompanija je tako neozbiljna poput nje. Toliko šaranja, zakazivanja, otkazivanja, prolongiranja, redukovanja i na kraju cesto nista od njih.

Ja ne bih Eurowingsu pripisivao neozbiljnost jer nije problem u njima samima već u majčici koja još uvijek ne zna gdje i kako da pozicionira Eurowings. I dok kod Eurowings Discovery slijede jasnu liniju, kod Eurowingsa bi malo da lete leisure, pa bi onda da preuzmu kratke i srednje linije, pa bi onda opet nekakvi LCC produkt, pa bi da preuzmu sekundarne aerodrome u Njemačkoj… Uz to još dolazi i nedostatak posada i aviona, pa onda ne čudi da režu apsolutno marginalne aerodrome kao OMO.

Jasno. S tim sto svi znamo da je Eurowings samo instrument Lufthansi da se obracunava sa konkurencijom te im ni novac ni reputacija nisu bitni.
Retko ko ce reci da je za otkazivanje ove linije odgovorna Lufthansa vec ce reci Eurowings. Samim tim nece stetiti reputaciji LH.

Eurowings je na ovakav nacin otkazao ili prolongirao brojne linije u regionu.

Eurowings Discovery je u sustini Eurowings sem sto posada ima manja prava a bogami i platu. Nije otvorena sa glavnim ciljem da bi nesto dobro napravili, realno mogli su to i od obicnog Eurowingsa uraditi. Ali dobar je plan. Prvo zaposle u Eurowings Discovery, nauce ih da se ne bune ma sta god im radili a onda prebace u druge svoje kompanije ako „zasluze“.

I ne samo za obračun sa konkurencijom, već i kao sredstvo pritiska na posade, pogotovo kokpit. Jer su im vlastiti piloti zbog radnih ugovora koji pilotima garantira mnogo privilegija, trn u oku…

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!