zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Aeroflot servisira avione u Iranu

Kao što znamo Aeroflot ima problema sa održavanjem aviona jer ne može pribaviti rezervne dijelove za Airbus, Boeing, ATR, Embraer i Bombardier, radi sankcija. Rusije je istim napravila sporazum sa Iranom oko nabavke dijelova. No, sada Aeroflot šalje svoje avione u Iran na maintenance. Prvi avion koji  je otišao na održavanje u Iran je Airbus A330-300.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aeroflot

38 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Jako mi je drago što Rusima ovako ide, sve su to oni manje više zaslužili i sami sebi čorbu zakuvali, samo da nebude padova i nevino izgubljenih života zbog njihove aljkavosti

U pitanju je zamena celokupnog stajnog trapa i to je veliki servis koji se radi svakih 10 godina. Zbog toga to nije bilo moguce uraditi u Rusiji jer su to delovi koji se ne mogu bas tako lako nabaviti. Rusija njih ne moze da nabavi, no Iran moze.

Eto već je prošlo više od godinu dana i nijedan im se avion još nije srušio (kuc kuc o drvo), nekako se krpaju. Iako sumnjam da će se uspjeti krpati dovoljno dugo dok ne stignu avioni domaće proizvodnje, s obzirom na poslovičnu rusku sporost.

Kad se netko divi kako Rusi “krpaju” avione, pretpostavljam da je dovoljno hrabar da sjedne u jedan takav “zakrpani” avion. Moram priznati da ja nisam.

Apsolutno svi avioni su sigurni za letenje, ma koliko Vi sumnjali u to. To sto delovi nisu sertifikovani ne znaci da nisu bezbedni.

Eto kad ste culi da se neki iranski avion srusio zbog kvara poslednji put? To se nije dogodilo decenijama.

Nije u redu da optuzujete ljude da dovode zivote putnika u opasnost. Vas je izbor da li biste seli u takas avion – verovatno ne biste, a ne bih ni ja – ali nije u redu da optuzujete bez ijednog dokaza!

Pa da. Sve to stoji samo da niie bilo
MAX gde su u super novom avionu ljudi ginuli… i to proslo kontrolu, sve sertifikovano, resursi minimum i bum…

Ne znam što računate kao “kvar” i što su za vas desetljeća, no ako pogledate samo 21. stoljeće (dakle prethodna dva desetljeća) vidjet ćete više od deset civilnih udesa u Iranu u kojima je bilo žrtava u rasponu od tridesetak pa do više od 150. Padalo im je sve što leti: Antonovi, Fokkeri, Ilyušini, Yakovlevi, ATR-ovi, MD-ovi, B707, B727, B737… Ako postoji zemlja u kojoj ne treba ulaziti u zrakoplov, to je Iran a odmah za njim ide Pakistan. Rusija je daleko od tog društva.

Pa valjda zato i postoje certificirani dijelovi da se “kod Gige u šupi” nebi ugrađivali necertificirani iliti sumnjive kakvoće…

I? Eto problem je rješen. A svi su govorili kako će avioni padati. Kako nemaju dijelove, kako…

E jaka i pouzdana država nema sta velika Rusija se slihta iranu da popravi avion hah

A Iranci imaju krcate lagere rezervnim dijelovima 🤣

Hmmm dobro pitanje, sa velikim brojem mogucih odgovora!
Kako bi bilo samo lepo da Iranci imaju bliskog politickog saveznika odmah prekoputa Persijskog zaliva, koji je politicki labilan, i koji ima debelu istoriju koriscenja svih starih aviona koje iranci odrzavaju (A300,310, stariji 742/3, A343, A346), a i odrzava neke od ovih novijih koje su Iranci dobili od 2015-18 (A321, A330).
S druge strane, ne sumnjam da imaju sigurno rezerve od rusa od ranije, a i da su se nakupovali svega sto su stigli 2015 kad je potpisan Iranski sporazum.
Ipak treba skapirati da EU i Airbus boli uvo ako delovi stizu u Iran u ogranicenim kolicnama, cak i za ove nove avione, jer se nisu oni povukli iz Iranskog sporazuma, nego USA, pa su sa njima na silu i druge povukli. EU je itekako htela da Irancima proda sve sto stigne. Kolko se secam imali su naruceno oko 50 milijardi evra aviona od Airbusa i jos 30ak od Boeinga

Iranci su kroz godine nepotrebnih sankcija razvili proizvodnju delova za avione.

I? Svi ti “falsh” delovi ugradjeni u Erbasove – gde su sada avio regulatorna tela da im zabrane letove takvim avionima!? Malo mi je cudno da ih pustaju da lete sa necertifikovanim delovima, sklopovima….

Pa Iran Air leti za EU. Nisu im zabranjeni letovi ka velikom broju zemalja.

Dakle, nisu im zabranjeni letovi prema velikom broju zemalja kao sto ste napisali. Takodje, ne smatra se rizikom njihovo servisiranje aviona cim im je dozvoljeno letenje u EU. Hvala lepo.

Opšte je poznato da većina proizvođača pa vjerujem i Erbas ipak dotura svoje rezervne djelove svim zemljama. avion teško da se može prošvercovati ali dijelovi idu. idu dijelovi i za elektro sisteme, vodu, ljekove… nema tu realne zabrane jer niko neće ništa da rizikuje.
i hvala bogu da je tako.

Ama! Jesu banovani ali lete..Pomozite mi da razumem..

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!