zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Može li Air Montenegro izvući sezonu bez CEO-a

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

Peđa Todorović je otišao iz Air Montenegra u najgore moguće vrijeme, 31.3. Krajnje neprimjereno. Ako je već htio otići iz kompanija morao je to napraviti najkasnije do kraja X. mjeseca, da Vlast uspije natječaj dovršiti do kraja XII. mjeseca i već u I. mjesecu imati novog CEO-a. Tada bi takav CEO imao vremena pripremiti sezonu.

Ovako će vlast provesti natječaj do kraja IV. mjeseca, a novi CEO neće doći u kompaniju do kraja V. mjeseca, možda čak i u VI. Dok polovi konce proći će još mjesec ili dva. I propala je još jedna sezona. Može li si Air Montenegro dozvoliti još jednu lošu sezonu nakon što su ove godine potrošili svih 11 milijuna EUR koje ima je dala vlast za osnivanje kompanije? Kompanija je potrošila 5 milijuna do Nove godine, i vrlo vjerojatno većinu novaca do kraja III. mjeseca, a svakako će potrošiti i ostatak do VI. mjeseca dok će krenuti dolaziti ozbiljan novac. Naravno, kompanija si nikako ne može dozvoliti još jednu gubitašku godinu. No, nažalost to će se desiti.

Trenutna vršiteljica dužnosti je Dragana Frantov Nikolić, koja je prije radila u JAT-u. No, evidentno je da je nakon prvotnih najava novih linija iz Podgorice (Lyon, Nantes, Paris, Zurich) i iz Tivta (Prag), te povećanja letova za Ljubljanu, Frankfurt, Banja Luku i Istanbul, ekspanzija potpuno stala. Ovaj broj frekvencija sigurno ne utilizira dovoljno dva aviona koje planira operirati kompanija. A nedovoljna utilizacija znači dalji gubitak za kompaniju.

Jednako tako kompanija je prvo najavila nabavu većeg aviona za chartere u dryleasu, no sada će ga uzeti u wetleasu. No, charteri koje bi ovaj avion trebao letjeti su već odavno trebali biti dogovoreni (najkasnije u II. mjesecu). Nažalost broj dogovorenih chartera je za sada vrlo skroman, pa se postavlja pitanje što će kompanija raditi sa tako velikim i skupim avionom. Konačno, još se ni ne zna od koje kompanije će nabaviti avion. Ne bih se čudio da ni to još nisu dogovorili.

Evidentno je da je nakon dobrog početka ekspanzije, sa odlaskom Todorovića sve stalo i da vršiteljica dužnosti radi samo na temeljnom održavanju kompanije. A to nikako nije dobro i to znači da će kompanija ponovo gubiti ogroman novac. Kada novi CEO dođe u VI. mjesecu biti će puno prekasno i on će samo moći provesti ovo što se sada zamislilo. A to nikako nije dobro i to znači gubitak novaca. Velikog novca. Kojeg će očito morati nadoknaditi Crna Gora. A kompanija će i dalje gubiti tržišni udio od konkurencije koja ne čeka.

46 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Alene, koji je po Vama najbolji kandidat za CEO? Ako ne 1 navedite 2-3… Prijavilo se nekoliko kandidata

„ Bivši zaposleni Montenegro Airlines-a (MA) blokiraće danas u 13 sati saobraćajnicu ka aerodromu Podgorica na pola sata.

Oni su na zboru u petak kazali da je razlog protestnog okupljanja neispunjeni zahtevi bivših zaposlenih, kao i neispunjena obećanja nadležnih.“

Cirkus od drzave, kompanije i jedne i druge i naroda generalno.

Nije ni imalo potrebe za ranije. Najbliza dva leta su bila ka Becu (AU) i Beogradu (JU).

Da. Pre blokade poslednji let je bio W6 za FMM u podne pa tek OS u 15:10 i JU u 15:20.
Ova blokada je bila samo kozmeticke prirode.

I sa CEO i bez njega oni su pokojni bez još najmanje 10 miliona.
Ima mnogo aerodroma koje je trebalo pokriti u široj regiji, ali to je sad… babo ručo

Air Montenegru je dovoljno 5 miliona EUR da prebrodi trenutne poteskoce i sa dobrim CEO da krene jako naprijed.

Ja se nadam da ce se u Air Montenegro uloziti jos najmanje 30-40 miliona jer se kompanija kakva je potrebna CG moze napraviti sa 60-70 milion evra.Ovo osnivanje kompanije sa 30 miliona bilo je neozbiljno i laicki bas kao i izbor CEO i ostatka menadzmenta.

Aha a koliko treba novca da se obezbjede jos 3 aviona,hangar,poslovni prostor koji je adekvatan?

Kako koji vrag? Pa secate se Vaseg predloga da baziraju avione u Pristini, Sarajevu i ne znam jos gde… za to treba par aviona i brdo love 😂

Alene zar je moguce da ne mozete da ukapirate da je taj hangar imovina MA u stecaju i da ga drzava ne moze dati nikome dok ga prvo ne plati.Postoje zakoni koji se moraju postovati!

Perospumpe je u pravu. Zakon u CG nema mogucnost otpisa za kupovinu. Najbolje je da Vlada CG kupi Montenegro Airlines u stecaju i spoji obje firme.

Ma kad dođe Krele ima da cveta cveće u to preduzeće… I to odmah!!!

Pa već i ocvala…

Pa realno uz najavljene letove iz Tivta za Prag,mogu jos samo da uspostave letove za CPH i mozda Malme sve drugo je pokriveno od strane drugih kompanija.Mozda neki letovi za Rumuniju tipa OTP i mozda Atina.Iznajmljeni avion je svakako glupost koja je i MA tjerala u gubitke ali bice i on uskoro,koliko cujem bice neka od kompanija iz regiona.Sto se tice novog CEO moze se izabrati i ove nedjelje ako ima volje i vec za 7 dana da stupi na duznost.

Ja kazem da bi moglo ne tvrdim da ce tako biti.

Kao da moze tamo neko da izadje i polomi im kosti zbog visedecenijske pljacke budzeta. Ko je nesto citao vise od lektire simu matavulja zna kako tamo stvari funkcionisu.

Iskoriscenost aviona ce biti sasvim ok imajuci u vidu broj redovnih nedeljenih cartera koja ce kompanija imati ovog leta, sa duzim rotacijama.

Jerevan, Tel Aviv, Pardubice, Bratislava…

Pocinju i carteri za Bari i Napulj koji ce se raditi tokom cijele godine kao i u MA.

Jerevan 2 rotacije sedmično, Tel Aviv 4 a Pardubice i Bratislava po jednu. Možda bude i nešto iz Rumunije.

Ne bi me iznenadilo da bude i neka Atina ovog ljeta.

Kojih 15 dana? Mogu danas objaviti i prvi let vec u nedelju da bude ♥️

Za carter je to dovoljno vremena.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!