zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Lufthansa i opet u štrajku

Lufthansa će imati još jedan štrajk. Ovaj puta štrajkati će kabinci i to ovog utorka i srijede (12. i 13.3.). Čak 19.000 kabinaca će štrajkati. Pobogu ovo je već četvrti štrajk u malo više od mjesec dana. Ispada da nema tjedna da se ne štrajka u Lufthansi. Putnici su istinski frustrirani i više ne mogu planirati putovanja sa kompanijom.

Lufthansa bi istinski trebala odriješiti kesu. Pobogu, pa profit im je 1,6 milijardi EUR. A škrtare na radnicima i tvrdoglavo im ne ispunjavaju opravdane zahtjeve. Zbog toga gube tonu novaca na štrajkovima. Istinski glupo i nepotrebno.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Lufthansa

14 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Mogu samo da zamislim koji bi shitstorm ovde bio da JU ovoliko strajkuje.
Ali kad je LH u pitanju autor je miran kao bubica.

zašto vi i Foglara stalno Talijane kudite da štrajkaju kad Nijemci imaju jače i organiziranije sindikate i više štrajkaju, njemački poslodavac kad čuje ig metal tresu mu se gaće

Nužno postaje uvesti rubriku Breaking news: Danas Lufhansa leti.

Počinjem ozbiljno izbegavati putovanja preko Nemačke. Nikad nisi siguran. Ima brdo drugih opcija da se ne mora strahovati hoću li ostati zaglavljen negde.

Sljedeci mjesec letim za LAX. LH je imala ok cijenu i konekciju, ali sam se radije odlucio za KL iako je skuplji. sigurno je sigurno. Vjerujem da ce mnogi tako razmisljati.

Pod hitno im dići plaće. Pa pobogu koliko će ovo koštati samo kompenzacija, hotela, reputacije… nevjerojatno.

U Nemačkoj svakog drugog dana po neko štrajkuje. Prošle nedelje Deutsche Bahn, sad Lufthansa, kabinci, tehničari, zemaljska posluga, svi koriste momenat jer se približava EP u fudbalu i svaki štrajk u tom periodu bi potpuno paralisao Nemačku.

EP sa time nema nimalo veze. Problemi su izuzetno duboki i ne od jučer te je ljudima jednostavno prekipilo. I biti će još gore!

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!