zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Kaznena istraga protiv Boeinga

Department of Justice (DoJ) nije otvorila kaznenu (krivičnu) prijavu za ubojstvo 346 osoba u dva pada Boeinga 737-8, ali je sada otvorio kaznenu istragu ispadanja vrata na B737-9 Alaske. Dakle, kada su iz nehaja (nehata) ubije 346 osobe to nije kazneno djelo, ali kada su ugroženi amerikanci, pa čak i kada nitko nije stradao to je kazneno djelo. Sramota.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb)

20 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Zaista bez komentara. Boingom danas letjeti je postalo opasno.

Eto što ti se dogodi kad si svjedok u slučaju protiv Boeinga. John Barnett, zviždač u slučaju protiv Boeinga nađen mrtav i to je u pitanju “samoubojstvo”…

Izgleda će biti da su 347 osobe stradale…

https://www.google.com/amp/s/www.bbc.com/news/business-68534703.amp

I šta će biti, ništa. Kazniće firmu finansijski simbilično

Za sve one koji ne znaju mnogo o Boeingu i šta se dešava u zadnjih nekoliko decenija, pogledajte na YouTube-u prilog Boeing, Last Week Tonight With John Oliver – na zabavan način i sažeto je objašnjen pad Boeing-a. Verujem da oni koji prate avijaciju znaju većinu ovih detalja, ali čak sam i ja čuo detalj ili dva koje pre nisam znao.

Gde su se dogodile nesreće sa 737-8, čije kompanije i putnici su oštećeni i ima li američki DoJ jurisdikciju na toj teritoriji?

Da ali pravno ostaje pitanje tko je nadležan na toj teritoriji gdje se nesreća dogodila. Da karikiram – da li hrvatsko pravosuđe treba kazneno goniti Rimac zbog poznate nesreće koja se dogodila u Švicarskoj (Top Gear), a u kojoj je bilo stradalih?
Po meni je puno veće pitanje zbog čega FAA nije procesuiran zbog gledanja kroz prste Boeingu, a to je već unutarnja američka stvar koja ih se i te kako tiče.

Želim reći da je prvenstveni problem u regulatoru koji je dozvolio da takav avion leti. I ne samo da je to pitanje regulatora, već je FAA u ovom slučaju neupitno pod jurisdikcijom USA.
Dok Etipija/Indonezija ipak nisu pod jurisdikcijom USA, te bi te tužbe trebala odraditi provosuđa tih zemalja.
Slažemo se da je to Boeing sve zakuhao, ali ne bi se smjelo desiti da privatna firma sama odlučuje o tome da li je avion certificiran. To je prava tužba i pravo pitanje, kako se to dogodilo da FAA nije odradio svoj posao i kako je to dozvolio.

Ali je evidentno ko je skrivio nesreću sa Rimac automobilom, ali kod Boeinga je kriv proizvođač, u Rimčevom slučaju nije tako

Sto bi rekli…America first!

Tko bi to rekao? Gramzljivci iz FAA i Boeinga koji nemaju ništa s krilaticom koju ste zlorabili? Ja bi recimo prije uzeo Obamin slogan o “američkoj izuzetnosti” u odnosu na ostatak svijeta.

Alene, veliko i ogromno BRAVO za ovaj članak. Sve ste rekli u 3 rečenice.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!