zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Air Serbia prevezla 1,5 milijuna putnika

Air Serbia je do sada prevezla 1,5 milijuna putnika u 2021. Ovo je 76% više putnika iz cijele 2020. Load faktor kompanije je 66%. Air Serbia je rekordne 2019. imala 2,8 milijuna putnika. Trenutno je broj putnika 57% prevezenih broja putnika iz 2019, no kompanija ima još 4 tjedna u XII. mjesecu pa će ova brojka u konačnici biti preko 60%.

Air Serbia je u prva tri kvartala ostvarila 51% tržišnog udjela na Aerodromu Beograd, što je 6 postotnih bodova više nego u 2019.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

57 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

During the first six months of 2021, 53% of Air Serbia’s total ticket sales were carried out directly by the airline, through its website, mobile application, contact centre and retail shops, up from 32% during the same period in 2019. Online sales channels contributed the most, taking up a 44% share of total sales, doubling compared to the same period in 2019, when it accounted for 21% of sales.
———-

Svaka cast za JU I ovu digitalnu transformaciju

Pa imate chartere koji su ove godine bili sigurno 10% njihovih putnika, i gotovo ceo biznis sektor karte kupuje preko agencija, ali ovde ima i dosta onih koji JU koriste za transfer a karte kupuju preko Aeroflota, Aegeana, Turkisha, AF… Meni ovo nije nelogično.

hahahaha koji nerealni hejt, pa pogledajte koliko je sve to skocilo. Uz sve to, koliko putnika JU preveze na carterima gde se karte prodaju preko agencija.
Dakle onlajn prodaja je skocila sa 32% na 53% ali to opet nije neki rezultat po vama…

Imate li brojke?

Pa dajte ih

Vi imate konsultantsku, firmu, sto ne ponudite svoje usluge kako bi povecali te brojke?

I u ostalih 47% ima online kupovina ali preko npr. Aeroflotovog sajta za Crnu Goru, i tako dalje… Dakle tu su agencije + kodšer partneri.
A u ovih 53% nisu samo online kupovine nego sve direktne kupovine od Er Srbije (online, poslovnice, telefon), svakako je online tu ubedljivo najveći.

Pronašao sam vest o Lufthanzi s kraja 2019: Some airlines will be jealous of Lufthansa Group’s ability to have one out of every two of its customers book directly through its brand sites or travel management channels without having to pay fees to third-party tech middlemen.
Dakle, JU danas ima % kao Lufthanza pre dve godine. Moramo da znamo kako je kod ostalih da bismo nešto zaključili.

Ne znam, bilo bi dobro znati koliko danas ima LH grupa direktnih kupaca pa da vidimo. JU je u međuvremenu skočila 20% i stigla na njihov nivo koji pre dve godine nije imao niko. Svašta se dogodilo u ove dve godine ali mi se čini da je JU uspešno preskočila gap ali da ima još tu da radi, ima.
Da, u indirektne kanale spadaju i specijalizovani online servisi za prodaju karata koji čak nude i povoljnije cene ili neke druge benefite.

Izgovori kao I uvek

Odlicno, bravo za JU

Svakome ko se razume u vazduhoplovstvo nije nelogicno, u tome i jeste stvar. Ovde je vise nego ocigledno da je JU prepoznala svoj nedostatak i da ga munjevito menja. Uz ogroman rast broja putnika kao i sve brzi proces digitalizacije, polako ali sigurno postavljaju jak temelj za buduce poslovanje. U avijaciji se mora gledati trend, odakle firma dolazi, koja je polazna tacka, sta je uradjeno i ka cemu se ide.

Opet pisete neistine. Digitalizacija u JU je otpoceta pre 3-4 godine. Da imate iskustva iz vazduhoplovstva znali bi da u velikim sistemima sprovodjenje ovakvih stvari nikada ne ide brzo. Posebno jer se mora organizovati sistem koji procesuira veliku kolicinu podataka.

Da li ste svesni da je Dane smenjen u medjuvremenu I da je ovaj proces otpocet od kada je on otisai. Da li ste svesni the cinjenice? Vazduhoplovni analiticar bi to trebalo znati

Ne može vazduhoplovni analitičar da bude odgovoran što je Er Srbija imala lošeg direktora. Ko je kriv za to?

Etihad je kriv jer ga je on nasao i zaposlio. Analiticar prati dogadjaje u vazduhoplovstvu te bi trebalo da zna da je Dane imao pune ruke posla kako bi sproveo tranziciju sa Jata na Er Srbiju. Ko je hteo tada da se bavi digitalizacijom kada su postvljali potpuno nove temelje?

Pa nije neistina nego to znači da su izgubili 5 godina. Super je što se digitalizuju ali trebalo je to da urade ranije, kao i gotovo svi ostali. I dalje im to nije perfektno.
I da stavim disclaimer pošto izgleda mora: ovo pišem da bi bili još bolji, a ne da bih ih hejtovao.

I razvijaju svoj sistem rezervacija, što je dosta čudno. Možda gdin Foglar zna, osim Amadeusa i Sabre, šta se još koristi i ima li uspešnih primera razvoja sopstvenog rezervacionog sistema?

Zasto visite po komentarima mesto da uzivate u Zari?

Neka u 2022. bude bar 2 miliona. 🙏

Nocas dva cartera za DXB, A319 I A320

Posto je ovo regionalni portal koji stalno uporedjuje trzista i avio prevoznike ocekivalo se poredjenje sa OU.

Stvarno lijepe brojke

Dobri rezultati u broju putnika i LF. Pored korone JU je imala i neke ozbiljne tržišne izazove: dolazak (i to kakav) KLMa, 7-8 novih Wizz linija, ograničen broj letova ka Rusiji, brzi lizing u sezoni… Sad već od njih očekujemo da reaguju na svaku promenu na tržištu i oni to rade. Otarasili su se i nekih Etihad obaveza.
Dobro su se borili, ali imaće još više posla u novoj godini: niške linije, flota, povratak na sve destinacije, utezanje mreže, više konkurencije i verovatno Kina, pa nek je sa srećom…

Mislim da je KLM vise naskodio LH nego JU. Ipak su otvorili jedan potpuno novi kanal ka severnoj americi gde je LHG dominirala.

Ocigledno da JU nije osetila KLM posto nije smanjila AMS I belezi odlicne rezultate

Poenta je da nije smanjivala AMS sto govori da im dobro ide.

Nesmanjivanje broja letova prema AMS ne mora znaciti da Air Serbiji dobro ide unatoc postojanju veceg broja letova KLM. Jedini zakljucak koji se ispravno moze izvesti je da Air Serbiji ne ide toliko lose da bi morala ukidati linije prema AMS (jos uvijek, a dokle ce to trajati vidjecemo).

Nisam siguran da je KLM ovde uzeo Severnu Ameriku, za SAD nisu ni leteli do skoro, a broj putnika za Kanadu je desetkovan. Oni su pokupili Transavijine putnike i svakako transfere od JU, LH, pa i AF. Bilo bi baš zanimljivo videti koje su bile finalne destinacije njihovih putnika.

Istina, my bad. Obnovili su i Majami i Las Vegas pre par dana.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!