zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Avion Air Serbie divertiran na Moskvu

Avion Air Serbie A319 registracije YU-APK na jučerašnjoj liniji Beograd – Kazan 8.8.2023 je zbog indikacije kvara na motoru noćas sleteo prinudno na moskovski aerodrom Šeremetjevo. Prema nezvaničnim informacijama razlog incidenta je bila aktivacija senzora zbog pada pritiska ulja u motoru # 1. Avion je bezbedno sleteo na moskovski aerodrom oko 12:40 po mesnom vremenu i niko od putnika i članova posade nije stradao. Avion se i dalje nalazi na Moskovskom aerodromu Šeremetjevo dok su letovi JU668/JU669 za/iz Kazana otkazani.

autor: Dejan Radojević, dopisnik (Moskva), foto: Air Serbia

217 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

ne budite kukavica,zagrebite malo povrsinu.

Otvorite temu mehanicara i odrzavanja aviona

Kada otvarate temu o mehanicarima?Sa ovim zadnjim potezom AS se bukvalno po….la po glavama mehanicara.7.5% povecanja za mehanicare,a 25% za kapetane.500% je veca zarada kapetana od mehanicarske,to nema nigde na svetu.E zbog toga sam napustio AS,imao sam manju zaradu kao easa B1 licencirani mehanicar sa upisanim tipom A 320 iA 330 ,da imao sam manju zaradu i od stw koja ima 80 sati.Nas su oterali iz AS,a angazovali su inostranu firmu da im odrzava avione.Nek se neko zapita koliko vise kosta odrzavanje,koliko se vise para daje toj firmi,kad njihovi mehanicari imaju 40% vece zarade od mehanicara AS.Da u zemlji Srbiji ima zakona,odavno bi finansiska policija podigla optuznice protiv pojedinaca u AS.Nisam ja i ostale kolege otisao iz AS samo zbog zarade,otisao sam zato sto su nas tretirali kao kerove.Molim vas Alene,otvorite temu mehanicara u AS,tema ce biti HIT

Moram da odgovorim na neke pomalo zlobne komentare,tipa ostace u Moskvi 10 i vise dana.Mozda ce zvucati malo neskromno,ali popravili smo ga za par sati.AS jos uvek ima Real Madrid tim mehanicara.A da bi ostali shvatili koliko je komplikovano bilo sta uraditi u Moskvi,moram da navedem da je avion jedne kompanije ostao ceo mesec u Moskvi,zbog slicnog kvara.

Nije 3 nego 2.
Od 9.8 do 11.8.
I 3 dana je u postojecim okolnostima sjajno!

Nije 68 nego 62.
I dalje je manje od 3 dana.

Zar vasa laz i spinovanje nije zlobno?

???

Covek je sve ispavno napisao.

Ja bih vas zamolio da kazete sta sam slagao i sta sam spinovao .Ja se na ovom portalu obracam pod punim imenom i prezimenom i stojim iza svake reci koju sam napisao.Bilo bi fer da vi napisete vase ime i prezime kada me optuzujete da sam lazov.Hvala

Avion se danas vraca za Beograd. Eto nije ostao u Moskvi 10 dana.

Nije malo, ali treba vremena dok je deo dostavljen iz Beograda zajedno sa JU mehanicarima koji su ga namestili. Na to dodajte i proces carinske papirologije za uvoz dela u Rusiju, pa cete shvatiti da avion nije predugo ostao.

I nije ostao 3 dana, vec manje od 3 dana. Tacnije, ostao je na zemlji tacno 62 sata.

Zašto nigde nema podatak o tome koliko je Air SERBIA prevezla putnika u junu mesecu ??? Nema ga ni Zama. Zna li neko o čemu je reč ???

409 hiljada je prevezeno u junu.

Ne, 410.000 je prevezeno iz Beograda. Ukupno je preko 420.000 prevezeno sa 3 aerodroma.

Otkud vam to da JU ima samo 10k u Nišu i Kraljevu?

U Kraljevu je prevezla svih 2.744 putnika, dok je u Nisu prevezla oko 20.000 putnika od niskih 53.771 putnika. To je ukupno oko 433.000 putnika iz sva tri aerodroma.

Ссч

Fantastic!!

1. Avion je u Moskvi zbog kvara indikatora. Ne motora. Problem koji se ovde pojavljuje jeste uvoz određenog dijela u Rusiju, a drugi problem jeste mogućnost da traženog dijela nema.
E sad i same nestašice pojedinih dijelova mogu biti veštačke jer pojedine kompanije naručuju i kad ne treba radi zaliha. Vjerovatno postoji mogućnost vraćanja praznog aviona ili pozajmice od nekog turkishevog aviona
2.
A)Sve državne firme profit uplaćuju u budžet.
B) Ne znamo pod kojim uslovima su dobili taj novac.
3. Probajte angažovati nekog iz ekonomske struke da vam nešto rastumači. Nije to tako sve jednostavno.
Nadam se da slušate Riblju Čorbu. Imaju dlične stihove …teoretski ljubav lepo zvuči, malčice je drukčije u praksi…

Nije mogao biti uvezen dio u Rusiju. To je problem. Ne dozvoljava EU. Najjednostavnije rješenje da se skine sa drugog aviona.

Ima u Rusiji delova, ne brinite. Uzivajte u EU medijskom mraku!

Ti avioni sto su bili kanibalizovani su sada u letnom stanju i lete. Aeroflot je bio kanibalizovao A350, ali je taj avion vec mesecima u vazduhu i leti.

Mogu ih uvoziti iz prijateljskih drzava. Mogu ih uvoziti preko Kine, UAE, Turske ili iz Irana.

Zato sto JU nema ugovor sa Aeroflotom i nema ko da servisira JU avione na SVO, a takodje i zato sto je papirologija za deo iz Rusije problem. JU je donela svoj deo kako ne bi imala problema sa papirologijom jer ruski deo ne mogu da licenciraju kao originalan.

Evo sada je JU avion sredjen za manje od 3 dana i vraca se za Beograd. Nastavite da verujete EU medijima, daleko cete dogurati!

Objasnio Vam je Dejan Radojevic zasto ne mogu da plate Aeroflotu za servisiranje. Nema smisla da se ponavljamo.

Takodje, kako ce sertifikovati popravku koju je Aeroflot izvrsio? Air Serbia ne moze da dozvoli nesertifikovanu ugradnju nekog dela, te je to drugi razlog zasto ne moze Aeroflot da ga popravi iako imaju delova, alata i znanja!

Uzivajte vi u svom mraku.Ne moze se protiv istine,ma koliko spinovali.

Svrha (do)kapitalizacije jeste upravo da ti se kapital vrati teoretski kroz dividendu.

Moguće je i kroz otkup deonica. Kompanija otkupi deonice od vlasnika i smanji njihov broj. Dosta redovna pojava.

Kapital nije dug stoga se i ne može vratiti kao dug. A promeri otkupa deonica u Hrvatskoj u poslednje 2-3 godine su Hrvatski telekom, Atlantic grupa, Adris grupa itd, itd…

Питање политике

Шта се дешава са новцем

Šta očekujete da JU najavi, u vidu novih linija, za svoju desetogodišnjicu (26.10.2023.)?

Imalo bi smisla da tada objave nove linije za Kinu, kao i par evropskih ruta.

Zasto ne odgovorite na pitanje, Alene?

Pa pitao Vas je citatelj sta ocekujete. Vi sebe nazivate analiticarem, pa izvolite odgovorite.

Opet ova nadrkana tetka, ha? Sorry na komentaru, no fkt ne znam kako drugo opisati takvo obracanje, ne samo prema Vama, nego prema bilo kome.

Nema odgovora g.Scuricu?

Procjena analitičara.

Kako komentarišete najave da će JU sledećeg leta u floti imati čak 10 ATR72-212A aviona?

…i pohvalno!

Mislim da je autor izabrao prejaku reč da ne kazem da je preterao sa izjavomdai “niko od putnika i članova posade nije stradao”. Ukoliko postoji eventualni kvar na jednom od motora, a dešava se mnogo vecim avio kompanijama drugi motor je u stanju da bezbedno nastavi let i spusti avion na tačno predvidjeni aerodrom bez ikakvih problema i posledica po putnike i posadu. Šta bi se desilo u sličnoj situaciji na prekookeanskim letovima na sred okeana? Uostalom sada sve vodece aviokompanije biraju avione sa “samo” dva motora ( Boeing 777, 787, Airbus 350), i verujjem da jakopuno vode racuna o bezbednosti putnika na svojim letovima i reputaciji svoje kompanije.

Avion bez oba motora može da sleti. Nije tu bilo bilo kakvog većeg incidenta.

Свакако. Уобичајена превентивна безбедносна процедура. Срећом, без икаквих последица по безбедност путника и посаде авиона.

Moze da sleti, ako u krugu od 90nm ima prikladan aerodrom za sletanje,i ako imaju dosta srece, da nema magle, jakog vetra, jakog zaledjivanja i ko zna cega jos… Naravno, ako nema prikladnog aerodroma, moze da sleti i na livadu ili vodu( to smo vec videli) , ali onda se neko drugi pita sta ce na kraju biti…

Najvise vode racuna o parama i svojim profitima, nazalost, a puna su im usta bezbednosti jer to tako mora biti… Da vode racuna o bezbednosti, leteli bi i dalje avione sa 4 ili 3 motora…
Letenje sa dva motora preko tako izolovanih oblasti, gde je najblizi aerodrom na 3h, je najbolji odnos bezbednosti(statistike) i profita, politicki korektno receno!

pa lete svaki dan za SVO, tako da delove mogu brzo prebaciti. e sada nisam iz tog sveta, pa ne znam da li je baš ozbiljan kvar u pitanju i da li Air Serbia ima opšte te delove na stanju.

Prosli put je mnogo veci deo bio u pitanju. A319/320 tada nije mogao da ga prenese, pa je morao da leti A332.

Problem tada je bilo sto tada jedini A332 nije smeo u Rusiju, pa je bila potrebna specijalna dozvola vlasnika i bezbednosne garancije.

Srbija nije uvela sankcije Rusiji. Problem je samo da li tog dela ima na zalihama. P2t2 senzori nisu neka retka roba. U tri do četiri dana bi trebalo rešiti problem. Saglasnodt vlasnika motora za ovu intervenciju nine neophodna

Nadam se da se sve dobro završilo i da Rusi to mogu da poprave

Nije stvar nedostatak delova no to sto Air Srbija nema potpisan ugovor o odrzavanju sa Aeroflotom koji ivde ima MRO, alate, mehanicare, hangar i sve ostalo. U Rusiji generalno ako nema podpisanog ugovora izmedju stranaka onda nema ni govora o nekim radovima. Line maintenance u Moskvi je ranije radila Alitalija (kao i na LHR) medjutim kad je AZ pukla oni su slali svog mehanicara neko vreme uz svaki let. Zadnih godinu dve ne znam tacno ko im radi line maintenance. Kad se prosli put pokvario A320 YU-APH u Moskvi cekali su deo nekoliko dana da dodje u Beograd pa su poslali 2 JU mehanicara i tako su sredili avion da urade ferry flight nazad za Beograd. Pretpostavljam da ce isto biti i ovaj put.

A ugovor sa Aeroflotom nemaju zbog čega? To je jako glupo.

Na Beogradu opet ogromna kasnjenja

Jucer su kasnili

06:00 SVO 1 sat
07:00 AYT 2 sata
07:35 ORD 2 sata
07:45 VIE 2 sata
07:50 JFK 1,5 sati
11:55 PMO 3 sata
11:55 HER 1 sat i 15 minuta
12:00 AYT 1,5 sati
12:00 JSI 1,5 sati
12:35 ZRH 1,5 sati
13:00 MIR 2 sata
13:25 SKP 1 sat
14:20 MAD 1 sat i 15 minuta
16:45 TIV 50 minuta
17:00 ZAG 1,5 sati
17:10 AMS 1,5 sati
17:10 BCN 2 sata i 15 minuta
17:10 LCA 1 sat
17:25 OSL 1,5 sati
17:50 KRK 45 minuta
18:00 HRG 1,5 sati
18:00 BJV 2 sata
20:15 BUD 1 sat
22:10 SVO 3 sata
23:20 CAI 50 minuta

A danas zasad kasne

00:20 TIA 1 sat
00:40 OTP 1 sat i 15 minuta
00:40 SKP 1 sat
00:40 IST 2 sata
00:45 ATH 50 minuta
05:55 AYT 1 sat i 15 minuta
06:05 OSL 1 sat
06:30 BCN 2,5 sati
06:45 TIV 1,5 sati
07:00 TGD 1 sat
10:25 LHR 1,5 sati

Opet gledate odlaske…

Ne, dosta manje su tragicni!

Evo za letove danas koje je citatelj naveo:

TIA 0:17 pre vremena
OTP 0:01 pre vremena
SKP 0:04 pre vremena
IST 1:36 kasnije (odleteo sa 2:15 kasnjenja)
ATH 0:06 kasnije

Dakle, od 5 nocnih letova koji su kasnili u odlasku njih 4 se vratilo na vreme. Samo je jedan let imao veliko kasnjenje u dolasku.

Ovo je dokaz da se ne mogu gledati odlasci!

To je dokaz samo za vas i nema nikakvog smisla. Predlažem da se pojavite na aerodromu i da ljudima koji satima čekaju na let pokušate da objasnite da odlasci nisu bitni. Srećno.

Kratko i jasno.

Godpodine dragi, dolasci tih letova u Tiranu, Bukurešt, Skopje, Atenu i Istanbul su kasnili točno onoliko koliko je gore navedeno

SPINKO,od tolikih letova ti si se uhvatio za 5 nicnih letova,blago tebi sa tobom.

A sta da gleda? U svom HUB ima avolika kasnjenja. Nisu avioni u sistemu Formule I i piloti Niki Laude , pa da prema tome gledamo kasnjenja, kad ce stici na cilj.

Uvek se gledaju dolasci. Nemam nista protiv da se izlistavaju kasnjenja u dolasku jer se tako to radi. Slobodno to izlistajte.

Onaj ko izlistava odlaske to radi tendeciozno.

Ti si bolestan,ali bas.Koji si ti sebi kralj,samo nastavi da lazes samog sebe.

U ovom trenutku dok pišem (10.08. u 14.40) BEG je u Top-5 na “airport disrupsions” listi na FL24. Gotovo da nema dana kada nije na toj listi…

Срећни?

Po jutru se dan poznaje … nije za ocekivati da ako krene iz Beograda sa 2-3 sata kasnjenja da ce to unutar Evrope da nadoknadi. Isti ti letovi u povratku kasne i to jos vise. Jel potrebno da Vam napisem link za sajt aerodroma Beograd da proverite?

Gledao sam kašnjenje po odlascima ali u dolasku. Pa pogledajte i sami. Gdje sam pogrešio?

Bolest ne bira,K A S N E,sra cam nije jasno.Jeste li umno poremeceni,cak i ono sto vide svi pokusavate ubediti u suprotno.Sta nije u redu sa vasim ispranim mozgovima?

Sta vam nije jasno?Sns intelegencija .Za takvo nebulozno ponasanje Pinokio je formirao sns akademiju,da bi se isprani mozgovi bavili samo tim glupostima.

Dobro je da samo letovi kasne na aerodromu u Beogradu a na svim ostalim je sve kao švajcarski sat!

Pa i jeste dobro za te ostale aerodrome, a Beograd treba da bude sramota da je među najgorim aerodromima na flightradaru, sad već svakodnevno.

Nazalost

OT:

Vraćaju 20 mil EUR državi.

Zašto, kada će profit do kraja godine dostići 100 mil EUR?

A koliko ce dostici?

Q3 je najprofitabilniji uvek!

Ako je kompanija u H1 uspela dostici 22,4 miliona € profita, u H2 ce imati jos vise. H2 je oduvek profitabilniji od H1.

Nece biti profit 100 miliona, ali moze dostici 50 miliona.

Zasto? Q1 je bio pozitivan.

Da, to je izjavio licno CEO Jiri Marek.

Ili je i on anonimac kome se ne veruje?

“Air Serbia recorded a net profit during the first quarter of the year for the first time since launching operations under its new name in 2013. Although the carrier did not specify the amount of money it made during what is traditionally the slowest quarter for the aviation industry, its CEO, Jiri Marek, told “Bloomberg Adria””

Pa Vi sporite jer ste na moju konstataciju da je Q1 bio profitabilan napisali “Je li?”.

Oh oh oh,sta sve civek moze reci i ostati ziv.

Zar vi to ne znate?

Ma ovaj Q3 će im biti za zaborav, bolje da sačekaju malo sa vraćanjem tih 20 miliona, neće se od Q3 najesti ove godine.

Pa možda neće zbog poskupljenja goriva, ali inače bi bio. Pošto je razlika u finansijskom efektu u poređenju sa prvih šest meseci prošle godine više desetina miliona evra, ako bi tako bilo i u drugom polugodištu – koje je svakako lukrativnije – onda bi bilo i preko 100 miliona. Uostalom, pišem tu brojku mesecima, jer je realno. Pozdrav.

Sta bi bilo kad bi bilo.I ja bi bio profitabilan da Pinokio nije opet podigao putarine i poskupljao gorivo,pardon akcize.Dajte pa vi ste bar ozbiljni.Pozdrav.

Pa ako veliki vodja odluči da će profit biti i mlilijardu eura, biti će!

Veliki, nego sta. Dont forget it

Brzo ce doci dan kad cete se stideti ovog komentara,a vas sendvic-tatica biti proglasen za najveceg unistitelja Srba i Srbije u istoriji ove drzave.Kako cete unucima objasniti da vam je mozak dopreo samo do sendvica?

Ne pretjerujte, g. Foglar! Nije baš tako.
Не претерујте, г. Фоглару! Није баш тако.

E bas tako,ali samo u obracanju sendvicarima jer oni jedino veruju u to.

To je jos falilo “ekspozeu” AV i Brnabi pre neko vece. Ostavili malo i za sutra.😀

Ne botuj zaboga “Momcilo”

Da😄

Sta je bilo kad ste se probudili??

Ovo bas boli Alene😂😂😂

I to je sve sto mozete.

A sta vise mozete???

To je sve sto vi mozete,za mesto u komunalnom,prodate porodicu i decu…to je vas sendvicarski domet.Jadnici i saucesnici u unistavanju Srbije.Smrdo tvoj vodja nas je zaduzio do guse,36 milijardi dolara je spoljasni dug.A za vreme zutih je bio 9 milijardi.Smece sendvicarsko.Prodato.

Pokri se usima nesreco. Nije ovo mesto za tebe.

Kakva vise dokapitalizacija, to se zove prostim jezikom, koji svi razumeju, prevara!!!

Imate neki dokaz ili vi to onako?

Pinokijeve igre i manipulacije zakrzljalim mozgovima.

Зато што се докапитализација књижи као позајмица оснивача. Та позајмица се мора вратити и Ер Србија је управо то урадила. То се зове одговорно пословање.

Oduvek je pozajmica bila. Vidi se da ne znate nista o racunovodstvu…

Zakrzljali mozak,pa i Pinokio je sam rekao da je dokapitalizacija.Sve ce to placati vasa deca a vi cete se tada stideti.Ali vi za stid ne znate vec cete okriviti nekog drugog zbog vaseg zakrzljalog mozga i prodate duse.

Molim vas da se ovim stvarima pozabavi neko od saradnika finansijske struke, mnogo ima nerazumevanja oko pozajmica, subvencija, dokapitalizacija. Dokapitalizacija se knjiži kao pozajmica samo kada je poznat rok vraćanja sredstava, tako da dokapitalizacija itekako može da bude pozajmica.
Ako roka vraćanja nema (a u konkretnom slučaju ga nije bilo), u pitanju je Rezerva, koja ne povećava osnovni kapital. To znači da se dokapitalizacije bez roka vraćanja ne registruju prilikom uplate već samo kada i ako dođe do povrata sredstava (što je sada). Inače, povrat sredstava u ovom slučaju nije obavezan pa je ustvari najvažnije pitanje da li je moguće da državi treba tih 20 miliona evra? To nije dobar znak za državne finansije.

Ja se divim ljudima koji komentarišu nešto što ne znaju, za to je potrebna velika hrabrost. Izvolite malo detalja nakon kojih bi dokapitalizacija trebalo da vam bude jasnija:https://www.wtsserbia.com/blog/dokapitalizacija-pravni-i-poreski-aspekti/

Mogli bi se i vi konzultirati sa strukom s obzirom da dokapitalizaciju tumačite kao nešto šta se obavezno vraća vlasniku.

Bukvalno sam napisao “povrat sredstava nije obavezan” tako da vi provežbajte čitanje sa razumevanjem.

U sta koga pokusavate ubediti?!?!??!Sta je sa vama,jeste li mentalno zaostali?Dokapitalizacija.

Hahaha,idgovorni sendvic,pa majar i bajat bio.

Ja vam lepo kažem da je air serbia SNS kompanija i što pre to shvatite, bolje ćete analizirati poslovanje air serbie. Jer kao što je u državi sve nelogično, bahato i korumpirano, tako je i u asl.

Bas tako,ali sendvicarski zajrzljali mozgovi posto posto lazu i obmanjuju sebe i sve oko sebe,tako im lakse valjda.

Nisam strucan tako da izvinjavam se ako pisem gluposti, ali meni je ovo potpuno nejasno, ne vidim zasto bi to otplacivali.

Ova poslednja dokapitalizacija je uradjena, koliko sam shvatio, tako sto je JU izdala nove deonice, koje je zatim srpska vlada kupila od same kompanije.

Ono sto ne razumem – ovo nije pozajmica, zasto bi onda vracali te pare vladi? Jel je sad sama kompanija “AirSerbia” vlasnik nekog udela “u samoj sebi”?

Jel oni pokusavaju da otkupe vlasnistvo kompanije od vlade? Mozda zele da se potpuno otrgnu, postanu privatni entitet, i ociste ono sto je ostalo od politickih zaposlenih?

Dokapitalizacija svakako nije isto što i pozajmica. Pošto Etihad nije bio zainteresovan da investira država je tim ulaganjem, dokapitalizacijom, povećala svoj udeo u vlasništvu Er Srbije i automatski smanjila udeo Etihada.

Mislim da ova objava Er Srbije nije precizna i da se vraćanje tih 20 mil.eur odnosi na pozajmicu koju je kompanija primila od RS tokom pandemije Kovid 19.

Bravo.

Zato što svako javno preduzeće koje ostvaruje profit u ovoj državi (a nema ih mnogo) uplaćuje dobit u budžet na zahtev vlade tj. vlasnika.

To se zove presipanje iz supljeg u prazno …drzava Air Srbiji, potom obrnuto i tako se na kraju ne zna ni ko pije ni ko placa …

Mislim da najvise smrdi u Buzinu!!!

Zna se.Pije SNS sekta na celu sa Pinokiom i njegovim botovima a placa napaceno narod Srbije.

Neće se vratiti narednih nedelja sigurno, zbog sankcija EU nisu im dostupni delovi tamo.

Ma ja mislim da ce tamo ostati sledecih par godina…

Ne mogu da verujem više. Hoće li proći period kada se na avionima air srbije nešto neće desiti. sada će zbog ovog aviona opet biti kašnjenja i premetanja letova.

Divertiran? Ajde što smo usvojili dosta novih reči iz engleskog jezika, ali bar za “diverted” imamo našu reč, koja nije “divertiran” nego “preusmeren” iliti “preusmjeren” na ijekavskom izgovoru.

Što se tiče teme iz članka, drago mi je da se sve završilo bez ozbiljnih posledica po putnike, posadu i avion.

Ja na ovakve komentare ne bih ni odgovarao. Nepismenost u srbiji je ogromna, tako da što biste vi Alene bilo kome objašnjavali šta ste napisali. Ako mu nije jasno nek se edukuje/educira.

Vi govorite o nepismenosti, a imena drzava pisete malim slovom. Licemjerje, molim lijepo.

Nepismenost u Srbiji, za razliku od Hrvatske, je ogromna? Pocevsi sa pisanjem Srbije malim slovom. Ne treba ni da se ‘edukuje/educira’ nego obrazuje.

Ali ocigledno je da raznim anonimusima fali osnovnoskolsko obrazovanje.

Preusmeren je bio u mom originalnom tekstu

Aha, znaci Alen menja Vase tekstove! Zasto Alene?

Pa zasto onda ne pise “preusmeren”, kako je autor teksta napisao?

Naravno da ima više kvarova kada se ne gase njihovi avioni. Pre neki dan je u toku noći bilo 15 aviona Er Srbije u vazduhu (po flightradaru), dakle eksploatacija do kraja.

Ne stignu se izgleda dobro uraditi Daily check

Spasavaj se ko može, run for your life 😀

Čitajući vaše komentare neko bi zaključio da je JU gora čak i od OU…

2, 3, 4 авиона више…

Колико бекап авиона имају Луфтханза, РајанЕр, Виз и Туркиш? По 20?

Па треба да имају по 20 ако кажете да ЕрСербија треба да има 2.

Cudo jedno da ih uopste i spustaju nz zemlju… 🤡

Pogotovu kad su to dosta stari avioni, svi oni (mislim na A319) su uglavnom u dubokoj drugoj deceniji ili cak naceli trecu deceniju. To ipak ne moze da opravda po meni rukovodstvo kompanije jer ako znas da pravis red letenja sa 45-50 min vremenom obrtanja na zemlji koji je prenapregnut i kada znas da ti je flota stara onda moras da razmisljas koliko novih linija pokreces ili u suprotnom da imas jedan rezervni avion koji moze da uskoci po potrebi kao sto je radio svojevremeno B733.

Da se nadovezem na kompaniju koju ste vec spominjali u prethodnim komentarima, Alitalia je u proslosti iz istih razloga zakazivala turn-around aviona za 70-90 minuta, barem u Rimu koji se raspadao od 2000.-2015. AZA je letela sa sredovecnim A320 familly i starim MD81 do 2012.
Iako su se vremena promenila, ITA je nazalost nasledila ovu praksu, ali to je vec druga prica…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!