zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Air Serbia ima loše konekcije

Air Serbia ima prilično loše konekcije što je rezultat slabe povezanosti sa hubovima, ali i nedostatka suradnje u alijansama, pošto Air Serbia nije član ni jedne alijanse. Tako kompanija neke dane u tjednu nema konektiranih letova prema destinacijama, a i tamo gdje ima konekcija iste su po 20 i više sati. Kompanija tako primjerice nudi konekciju za Bruxelles iz  Beograda u ponedjeljak od 13:10 sati, srijedu od 25:20 sati, petak od 14:15 sati, u nedjelju od 16:20 sati i od 25:20 sati, dok u subotu nema konekcija. Kompanija u utorak i četvrtak ima nonstop let za Bruxelles. Ovakve konekcije nikako nisu konkurentne, niti će motivirati putnike na let sa Air Serbiom.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

47 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Vi sve imate konekciju. Imate jer mrzite Srbiju.

Svi znamo da je u pravu! Ta kompanija sluzi za isisavanje para! Zvucalo je dobro ali istina sasvim drugacija! Obecavali nove avione,a lete sa iznajmljenim krsevima! Kombinacija za primer!

Ops, eto sad i mog imenika!

Pa vi to svakako znate…

Alene, vec nekoliko puta se zapocela diskusija u komentarima oko eventualnog pristupanja Er Srbije nekoj od alijansi. Mislim da ta tema zasluzuje zasebnu analizu. Skroz iskreno, ja kao laik, bi stvarno zeleo da znam sve prednosti i mane ulaska u alijansu za kompaniju u rangu AS-a. Svi ovde licitiramo da li je bolje Oneworld ili Skyteam ali mislim da vecina nema celokupan kontekst clanstva u alijansi. Hvala

HAHAHAHAHAHAHAHA
Eto sta izadje kao vest kada nekome nedostaje tema, pa jos to pomesa sa neznanjem!
Koliko ne podnosis Er Srbiju pa to je strasno!

Hau jes nou.

Kad je 25:20?

Analitičar analizira, ozbiljan članak.

Uzas od kompanije. Njen menadzment treba ozbiljno da se stidi.
Narocito uzetu liniju za Brisel gde im se toliko fućka za njega da su oba polaska stavili u utorak i cetvrtak… bas horor.

To je jako bitno što su “stožer” NATOa i što imaju “prilično” konekcija.Verovatno su bolje “konekcije” preko Moskve i Pekinga. Čuveni filozof Borivoje Šurdilović bi rekao: “A i to me zabole…” Smisli neki bolji hejt prema AS, možeš ti to. Naš narod bi rekao: “Zlo goveče, doveka june”.

Naravno da nije toliko važan da bi vi izvodili zaključak koji ste iznjeli a to već govori o vašem mentalitetu. Ima mnogo više aerodroma kojima Air Serbia leti i konektuje se dalje u svijet kao što su Istanbul, Moskva, Cirih ali eto vidim niste ih spomenuli nego ispada da je Brisel baš toliko važan. Kako god, obratite pažnju na broj prevezenih putnika pa onda da pričamo dalje, probajte ih usporediti recimo sa CA koja je vrhunski konektirana pa da dođemo do suštine.

Da. Skoro potpuno nebitno. Malo dijaspore. Tu i tamo bitno za nekog političara, službenika iz nekog NVOa. Evo neka idu sa OU u Brisel :-).

Za Beograd Moskva je mnogo bitnija od Brisela

Nedavno je bila rasprava kako putnici leteći sa CA mnogo manje čekaju knekcije prema trećoj destinaciji nego ovi koji lete sa AS, hajde dobro, neka bude tako. Isto tako često spominjete kako je aerodrom Zagreb mnogo bolje “konektovan” od aerodroma Beograd. Pa dobro onda nam objasnite kako to da uprkos tim svim lošim stvarima AS i aerodrom BG krupnim koracima se udaljavaju od CA i aerodroma Zagreb kada je sve to tako?

BEG je bolje konektovan nego ZAG ali zbog code sharea sa LH grupom OU ima bolju konektiranost nego JU.

Pa ako OU ima bolju konektovanost od AS kako to da ima toliko manje putnika?

Konektiranost nije = veći broj putnika.

Trebalo bi da utiče kada su te konekcije zaista dobre a ne kao u CA koja besomučno leti prema HUB-ovima LH i ima podaničku ulogu puneći avione LH.

Alene molim vas jednu analizu o tome kako je Beograd najbolji aerodrom ikad u apsolutno svakoj kategoriji jer su ovi stvarno postali naporni sa ovom konektiranošću. Ne možete im ništa više objasniti.

Jao kako bi to bilo kul, zamislite naslov “Belgrade, king of the ring”. Iz vaših usta u božje uši!

Znači iz Ljubljane ima čartera ka Grčkoj, Tunisu, Egiptu i Turskoj a iz Zagreba nema? I iz svih gradova ima čartera a kako to da samo iz Zagreba nema?

Slovenija ima jako malo mora,to je točno.Ali,neatraktivnog,kažete?!Kajgod,Alene!Kajgod!

Kao Slovenac, se u potpunosti slazem sa Alenom. Nemate sve ukupno 1000m krstene plaze. Ja se divim ljudima koje se kupaju na plazi u Kopru, dok 50m u stranu se ogromnim dizalicama skidaju kontejneri sa prekookeanskih brodova.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!