zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

PRVI OBJAVLJUJEMO: Split u VI. mjesecu 487.631 putnika

Zračna luka Split je u VI. mjesecu ostvarila 487.631 putnika (422.419 u VI/2022). To je 94,9% putnika iz istog mjeseca 2019. (513.706). U prvih pola godine Split je prešao milijun putnika, točnije ima 1.074.183 putnika. Za sada Split je još uvijek bitno iza Zagreba po broju putnika (preko 600.000 putnika), no isti će vrlo vjerojatno preskočiti u VIII. ali sigurno u IX. mjesecu.

autor: Alen Šćuric, analtičar (Zagreb), foto: ZL Split

29 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Slika Aerodroma je od prije 15 godina

Kakve su početničke plaće ak se može saznat

Ovo je katastrofa. Groblje. Sreća pa Zadar rastura.

Awaiting for approwal

Strasno rastura , za koje novce ? , sve to neko placa , smanijte zadrani euforiju . Da nije skoro mukte , nitko ne bi letio tamo.

A ne nije , ne placa turisticka zajednica grada Zadra ?!, prije dvi godine su skupljali po apartmanima da ryan nastavi letit . Isti taj ryan je prije par godina pristupija splitu i dubrovniku , pa nije prihvacen njhov poslovni plan , pa im je nakon toga ostao zagreb i zadar , i sad se hvale nekakvim povecanjem prometa , za smijesnu zaradu

A ne nije , eto ryan dolazi preuzima gro linija na bitnim aerodromima u europi . Pokusao je prije par godina na splitu i dubrovniku pa je odbijen sa svojom poslovnim modelom pa su mu ostali zagreb koji je bio u padu sa brojem putnika i zadar da nasteti splitu . To bi vi kao analiticar morali znati , da niste navijacki orjentirani i sad hvalite ryan airov poslovni modela. Ni jedan ozbiljan aerodrom u europi ne zeli s njima imatii posla al eto vi ste kao zagrebcanac pa ih morate hvaliti . Btw dubrovniku i splitu oni apsolutno ne trebaju , a zalosno je da zagrebu uz nikakve cijene prisonose nekom rastu . Zasto ? , zapitaj te se .

Bas los rezultat Splita.

Za brojke Zagreba, koji ima iznad 100% s obzirom na 2019 pa napišete “samo”, a Split je ispod 2019 iako je neke prethodne mjesece imao i iznad, pa vam to nije loš rezultat. Svašta.

Kako nije los kad nije cak ni na nivou 2019?

Split je los a ovi svi drugi su katastrofalni.

Cinjenica je da zagreb generira svoj rast na low cost carieru koji je u dubrovniku i splitu odbijen prije cetri godine pa se okrenio manjem trzistu , zadru i zagrebu

Kriza i inflacija prijaltelji moji dragi. Rekoh vam ja pre nekoliko meseci da nece biti rekordna godina i evo sada vidimo da nikako nije dobro.

U zagrbu za smijesne takse i smjesne cijene Ryan aira . Kako nikad ne vidimo poslovne rezultate zagrebackog aerodroma ???

Biti će i u Splitu.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!