zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Niški kontrolni toranj se ne gradi ni 7 godina nakon obećanja

Izgradnja kontrolnog tornja na Aerodromu Niš koja je dogovorena između SMATSA-e, Grada Niša i Aerodrom Niš trebala se desiti prije sedam godina. Mihajlo Zdravković, današnji direktor Aerodroma Srbije i tadašnji gradski odbornik obećao je kontrolni toranj u VII. mjesecu 2016. Rok izgradnje je trebao biti dvije godine, dakle obećano je da će Niš dobiti kontrolni toranj do 2018. No, eto ni sedam godina kasnije nije se desilo ništa, toranj se još nije počeo raditi. Kontrolni toranj je i dalje samo obećanje.7

preneseno: ADRIA Grupa, Fly Naissus, foto: Aerodrom Niš

13 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Nema razloga za ljutnju prema Vama, nego ima za ljutnju prema političarima u našoj zemlji koji se ponašaju kao da su neprekidno u predizbornoj kampanji.

Neka se ne naljute komsije,ne mislim nista lose ali u Srbiji se tako olako daju obecanja i posebno neki rokovi bez ikakve potrebe,tako je bilo za metro,prokop,savski most,puteve,aerodrome,letove za Kinu i razne druge investicije…da se razumijemo dosta toga se napravilo ali mislim da nijedan rok nije ispostovan za bilo sta…

Spoljasnji deo nove terminalne zgrade je prakticno zavrsen, izvode se jos samo unutrasnji radovi i tokom sledece godine novi terminal bi vec opsluzivao putnike iz Nisa. Stari terminal se uklanja i na njegovom mestu ce se prosiriti novi terminal. Novi Kontrolni toranj je svakako potreban ali nije presudan za trenutno obavljanje saobracaja sa aerodroma Konstantin Veliki. Takodje je bitna rekonstrukcija i eventualno produzenje piste koje ce se desiti u neko skorije vreme. Slazem se sa autorom da radovi kasne, i da je puno toga obecano, ali ide se u dobrom pravcu i definitivno se vidi pomak u Srbiji kada su u pitanju ulaganja u avio saobracaj i infrastrukturu kako u Beogradu, tako i u Nisu, a nadamo se da ce i Kraljevo krenuti istim putem.

Termin nova zgrada terminala treba da se odnosi na potpuno završeni objekat a ne samo na novi deo. Ekipa koja vodi sve ove projekte bi morala da drži korak i da ima plan kada se koji projekat realizuje jer postoji uticaj jednog projekta na drugi npr. zgrada terminala i proširenje i izgradnja nove platforme ispred zgrade terminala. Produženje piste će biti moguće posle uklanjanja pruge koja prolazi pored piste na severozapadnom delu aerodroma dok rekonstrukciju postojeće piste treba obaviti u najkraćem roku.

Da odluka o gradnji kontrolnog tornja u Nišu je donesena pre 7 godina, no dozvola je izdata tek pre desetak dana. U međuvremenu je došlo i do bitnih izmena. Dogovoreno je da se sačeka završetak tornja u Beogradu i odlučeno je da SMATSA ne bude investitor u Nišu nego da radove finansira država a SMATSA bude zakupac prostora.

Ministar infrastrukture je pre nekoliko dana izjavio da je dobijena dozvola za izgradnju tornja na Niškom aerodromu kao i da se očekuje rekonstrukcija piste koja je u lošem stanju.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!