zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

BREAKING: Ryanair naručio 150 aviona

I evo, konačno se desilo. Ryaniar je naručio 150 najvećih Boeinga 737-10. O ovome se priča od 2019. Kompanija je pokušala iskoristiti Covid-19 krizu 2020. i 2021, kao i uvijek, no dogovor nije bio postignut. Sada je Ryanair očito odlučio odriješiti kesu, obnovio je pregovore i pristao na lošije uvjete nego je mogao dobiti 2020. kada je Boeing bio očajan. Ryanair uz 150 naručenih aviona ima još i 150 aviona u opcijama. Ryanair će B737-10 dobivati od 2027. do 2033. Avion će u sardina konfiguraciji imati 228 sjedala. Kataloška vrijednost narudžbe je 20 milijardi USD.

Ryanair će tako u floti po prvi puta imati dva modela, B737-800 i 737-8200, te veći B737-10. Ryanair u floti ima 529 aviona, 397 B737-800, 103 B737-8200 i 29 Airbusa A320. Uz to kompanija ima jedan B737-700 koji služi za treniranje posada i korporativne business letove, kao i za iznajmljivanje. Kako kompanija ima još 108 neisporučenih B737-8200 ukupno naručenih aviona sada ima 258. Oko pola ovih aviona će povećati flotu, a druga polovica će zamijeniti starije B737-800.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

13 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Samo da taj model bude bezbjedan i da ne bude problema.

Ryanair i Croatia Airlines započeli su nekako otprilike u isto vrijeme i na isti način. Nekoliko godina prije ZAG AL-a, koji je prerastao u Croatia Airlines, započelo je i razdoblje koje je prethodilo “pravom” putničkom prometu, u kojem su se i u jednoj i u drugoj kompaniji letjeli mali turbooropovi, u čarteru, i tek tu i tamo pokojoj redovnoj liniji. Pravi putnički promet, po LC modelu preuzetom od Southwesta Ryanair je započeo 1990 sa dva unajmljena BAC S1-11, a Croatia Airlines godinu dana kasnije, 1991, sa dva unajmljena MD82. Dakle, početak je bio otprilike u isto vrijeme, i otprilike sa istih pozicija. Danas, Ryanair je najveća europska i jedna od najvećih svjetskih kompanija, sa najvećim brojem prevezenih putnika, 529 aviona i kompanija koja ostvaruje enormni profit. Što je danas Croatia Airlines? Teški gubitaš čije dugove plaća hrvatska sirotinja, kompanija bez vizije i strategije razvitka, kompanija koja nema svoju mrežu linija koje bi koristili kako transferni putnici sa cijelog Balkana tako i turisti i dijaspora iz cijelog svijeta, kompanija koja ima skoro isključivi zadatak puniti Lufthansine avione u Munchenu i Frankfurtu, kompanija puna nepotizma i korupcije, kompanija koja djeluje isključivo i jedino po političkom nalogu, jad i bijeda sa 13 aviona i dvadesetak odredišta, totalno sezonalnog prometa, zapela u prošlosti, sa mentalnim sklopom iz 1950-tih i najveća sramota od svih koje nose hrvatsko ime, koja nije ostvarila niti jedan od ciljeva postavljenih i zacrtanih 1990-te. I ako ovaj post uopće bude objavljen, i ako će netko odgovarati na njega, samo nemojte opravdavati OU/CTN ratom koji je trajao nekoliko godina a normalna situacija u kojoj se trebalo razvijati traje više od 20 godina. Već 10 godina smo i u EU, na tržištu od 500 milijuna, istom onom na kojem je Ryanair. Dalje, Ryanair je na domaćem tržištu imao konkurenciju jakog i uspješnog Aer Lingusa, a Croatia Airlines bila doma zaštićena kao Lički medo. Dakle, ovakva Croatia Airlines ne služi nikomu i ni čemu, i pod hitno je treba mijenjati i krenuti iz početka jer je ovih 15 posto tržišnog udjela u koji ulazi i PSO jad, bijeda, tragedija, ogromno razočaranje za sve nas koji smo 1991 zamišljali da ćemo imati “pravu” i vrhunsku kompaniju, i usuditi ću se upotrijebiti jednu veliku i tešku riječ, ali s obzirom na sve što sam napisao do sada, mislim da ona itekako ima pokriće : dakle Croatia Airlines, kakva je danas i način na koji posluje i opstaje je uvreda za sve gradjane Hrvatske, i zbog neiskorištenih potencijala, propuštenih šansi, pogrešnih odluka, ulupanog proračunskog novca, mutnih radnji i neispunjavanja ciljeva VELEIZDAJA.

Nisam usporedjivao LCC i legacy. To nitko pri zdravoj svijesti tko ima minimum pojma o avijaciji, nikada ne bi napravio. Usporedjivao sam dvije kompanije koje su počele otprilike u isto vrijeme sa otprilike istom flotom i sa otprilike istih pozicija. Jedna je, bez ičije pomoći, na tržištu, postala megagigant. Druga je, uz obilatu pomoć i zaštitu države, bez domaće konkurencije, kako ste i sami napisali “jadna i nikakva”. Mnogi LCC-i, a i mnogi legacy prijevoznici su tih tridesetak godina bankrotirali, tu se apsolutno slažemo, ali Croatia Airlines je, sva takva jadna i nikakva, još uvijek ovdje, samo zato što postoji radi nečijih interesa – onih izvan Hrvatske, na korporativnoj razini, kojima služi, i onima u Hrvatskoj, na osobnoj razini, kojima je to u interesu. To je za mene VELEIZDAJA. A Vi se i dalje možete praviti da ne razumijete o čemu govorim.

Je, tu je, kad je mi plaćamo iz poreza, inače bi odavno bankrotirala

Usporedba vam nema smisla. Ryanair je čudo od kompanije. I Ryanair i easyJet. Iza Wizza stoji kapital pa njih ne brojim.

Iza njihovog uspeha stoji preduzetnička ideja i to ne može da se ospori, oni nisu imali neograničena sredstva za razvoj biznisa. Dok iza uspeha Wizza stoje korporacija i kapital. I tačno se to vidi i danas u poslovanju iako obe kompanije imaju korporativno upravljanje, jer preduzetnički duh vodi strast, a biznismene excel tabela. Ryanair je otvarao poslove i tamo gde Excel nije bio skroz u zelenom, Wizz nikada.

Bit će lijepo kad 737-10 budu bazirani u ZAG 🙂

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!