zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Uhapšen Zejak

Danas je uhapšen predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić. Uz njega je uhapšeno i desetak osoba među kojima i stečajni upravitelj Montenegro Airlinesa Saša Zejak. Uhapšeni se terete da su kriminalnea organizacija koja je prethodnih godina zloupotrebom službenog položaja i drugim kaznenim (krivičnim) djelima oštetila državu za više desetina milijuna EUR. Navodi se da u Crnoj Gori postoji tzv. stečajna mafija, koju čini mreža korumpiranih sudaca i stečajnih upravitelja. Prema tužiocu ti stečajni upravitelji su preuzimali milijunske imovine i pritom su stjecali enormno osobno bogatstvo na štetu Crne Gore.

Zejak je kao stečajni upravitelj pokrenuo velik broj sudskih tužbi no u više od godine dana od početka stečaja nije uspio prodati ništa od imovine Montenegro Airlinesa, a kompanija nije servisirala ni jedan jedini avion iako je pokrenula maintenance organizacije u Podgorici i Beogradu. Kompanija nije uprihodila ništa novaca, nego je samo trošila stečajnu masu. Istovremeno Montenegro Airlines u stečaju je na sve načine bacao kajle pod noge Air Montenegru.

Razgovarao sam danas sa g. Zoranom Radunoviće, državnim tajnikom za promet Crne Gore, koji se trenutno nalazi u inozemstvu i koji mi je potvrdio da je Zejak uhapšen, no da radi putovanja u inozemstvo nema više informacija. Radunović mi je rekao da će sada morati pronaći novog stečajnog upravitelja, no isto neće biti lak posao jer je broj mogućih stečajnih upravitelja u Crnoj Gori vrlo malen, a sada ih ima i još manje.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Montenegro Airlines

46 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ja zovem jučer prekjučer gospodima Alena, a ovaj se ne javlja
Pa zovem ga danas sa broja telefona koji ne pozna jer ja imam puno drugih kartica , od prve se javi ali sad na jednom ruča pa nazvat će me

Pa mr nije nikad nazvao..Sad zove ljude s brda po cijeloj Evropi i ljudima ne odgovara. A imam top temu Jasmin Bajić Martina Bielefeld Alen Ćurić ignorira me i dalje pa neka onda čita ćemo kako je uhapšen neko iz montenegroairlines briga me za takve vijesti.

Normalno kad je u igri s njima. Kontrolirana opozicija

Samo iznosi očite činjenice iz javne domene.

Zejak legenda.

Poslednja rečenica je skoro vapaj da se ne hapse stečajni upravnici 🙂

Naravno. Ali, u gotovo komičnoj formi, se otkriva očaj u vezi raspoloživih kadrova.

Ne kaže se uhapšen, već uhićen.

Kaže se uhićen

Hahahaha Hahahahahahahaha Hahahahahahahaha Sve mi je jasno. Kristalno. Zbogom!

Kad bi se ovako nešto dogodilo sa Mafijom koja kontrolira Croatia Airlines, kompanija bi mogla profunkcionirati i početi rasti. Nažalost pokazuje se da je Crna Gora koliko toliko pravna država, za razliku od Hrvatske

Pa nisu ga uhapsili sto je muljao u YM vec zbog “grehova” iz proslosti. Muljati u drzavnim kompanijama regiona je uobicajena praksa i zbog toga se NE ide u zatvor. Dobije se eventualno neko unapredjenje…

Ne bih rekao pravna drzava, nego obracun jednog rezima sa starim. Ako na ovim prostorima postoji drzava koja zasluzuje naziv pravna- to je eventualno Slovenija!

Bilo bi dobro da se setimo šta je sve autor pisao na početku YM propasti. A šta drugi. I ko je ispao u pravu…

Na početku ste pisali da on radi super posao itd. i da je sve za svaku pohvalu, a da su ovi novi katastrofe. I komentatori su pokušavali da objasne da to najverovatnije baš i nije tako, a i kako se u CG biraju stečajni upravnici, ali to do vas nije doprlo. Mi ovde govorimo o nekoliko desetina uhapšenih ljudi iz stečajne mafije za zemlju koja ima do 700 000 stanovnika. Hajde to preračunajte na veličinu HR ili SRB ili neke velike zemlje, pa to bi bile stotine i hiljade pohapšenih i zagušenje zatvorskog sistema.
I onda ste još navodili kako država treba da uleti sa pustim milionima da to opet spašava, protivno pravnom sistemu i protivno odluke sopstvene institucije. I svašta se pisalo.
Ono što se pokazalo je da YM nema šanse da preživi. A na žalost ispada isto i za YM2.
A kako vidimo ni OU ni YU baš i nisu primeri preživaljavanja bez obilne pomoći države.

Ubiće vas Vizant!

Зарад прецизности идентитета, један од ухапшених се зове Блажо, а не Блаж Јованић.

I treba, sve u zatvor

Zejakovo hapsenje nema nikakve veze sa stecajem u MA.Ovo je posljedica ranijih grijehova.Licno se nadam da ce i vas drugar Zoran Radunovic biti predmet istrage jer u CG steci 19 nekretnina se ne moze postenim radom vec samo malverzacijama.

Koliki bi zatvor trebao? Najlakše državu ograditi…

Ja predlažem da HRV započne inicijativu da se ponovo otvori Goli Otok u saradnji sa ostalim SFRJ republikama. Kada bi se krenulo u hapšenja u SFRJ kolonijama svuda kako treba apsolutno nema dovoljno pravosudnog, policijskog i zatvorskog kapaciteta i taj problem treba integralno rešavati.

Pogotov za one sto su zagnjojili ni krivi ni duzni, ili one sto se nisu slagali s korupcijom i totalitarizmom za njih je bas super bila zemlja. Izmedu tite i staljina nisu neke velike razlike.

Evo sad je bolje, pa uživamo svi od reda 😉😂

E svašta.

Hoćete li možda zabraniti i Zagreb ili Beograd jer kod dobrog dijela čitatelja izaziva negativne konotacije?

Ma ovo je stvarno… ne možeš vjerovati.
Ali isto tako znam kad sam radio neko istraživanje… uglavnom došao sam do Splita. Period od 1918 do 1992 kao da ne postoji. Izbrisano. Nigdje ne možete naći da je tad grad dobio najviše stanovnika, da je dobio saobraćajnice, da su izgrađene desetine naselja, hiljade zgrada, da su bili jedan od najrazvijenijih gradova, koliko su imali zaposlenih u industriji… prosto nema.
NEMA

Ne BiH nikad nikog etiketirao. Nije to OK.
Uostalom svako ima prava biti šta hoće. Samo što se mora svakom dopustiti da kaže svoje mišljenje.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!