zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Lufthansa za Palma de Mallorcu sa 747

Lufthansa će tijekom IV. mjeseca na jednom od dva leta iz Frankfurta za Palma de Mallorcu letjeti sa širokotrupcem Boeinga 747-400.

autorica: Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Lufthansa

21 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

OT ali “friško”: štrajk u ponedjeljak, BER i HAM će po svoj prilici otkazati sve letove…

Covece, koliko je to strajkova u poslednje vreme?!

Zato i tvrdim da nam predstoji jako vruće ljeto, možda i gore od lanjskog…

Ne na “jednom od dva leta” jer LH dnevno leti dva puta FRA-PMI nego samo nedjeljom će jedan od dva leta biti sa 747-400 i to rotacije LH 1158/9 02.04., 09.04, 16.04. i 23.04.

LH leti svaki dan dvije rotacije FRA-PMI-FRA te je još jedna sa 4Y na kojoj je i LH broj leta. 747-400 ide samo na 4 travanjske nedjelje na rotaciji LH1158/9.

Onda ste pogresno procitali

Ne znam od kuda ti imaš izvornu informaciju, ali i u Amadeusu i na svim njemačkim portalima su navedena samo ta 4 leta kako sam gore naveo.

Sezona već kreće dobro. Najpopularnije ljetovalište za Nijemce

Zanimljivo, jedan Air Berlin je narastao u vrlo ozbiljnu kompaiju na charteru pa liniji na Canare. Cak su LH prisilili na promjenu politike i u prvi pravi unutar njemacki rat. Sjecam se kako je Air Berlin ozbiljno prijetio i LH I Condor i LTU na tom jako vaznom trzistu njemackog turizma. Pa dodu krivi ljudi i good by my friend!

Nije prvi puta da LH leti oko Uskrsa sa 747 za PMI. Iskreno: ne bi me začudilo niti da stave 380.

Uvijek manje. Turska , Bodrum, Antalia po svim parametrima vec dugo dugo sisaju Mallorcu kao i Spanjolsku. Bolje receno promjenila se struktura njemacki turista. Dok je Mallorca u proslosti bila dominantno domicil za nizu plateznu moc, danas je struktura njemacki turista pretezno srednji sloj do visoka platezna moc . Doba masovnog njemackog turizma na Mallorci se blizi (uz aplaus spanjolaca) kraju! Zimi se Mallorca etablirala kao top destinacija za svaku vrstu rekreativnog i profesionalnog sporta. Osobno nekoliko puta zimi koristio Mallorcu za triathlon training, a to je opet pretezno srednja, bolja platezna moc. Mallorca je godinama fokusirala jednu vrlo vrlo iscrpnu i restrektivnu kampanju da se rijesi tog stetnog jeftinog party pauschal turizma vecinski njemaca/britanaca/ nizozemaca. Jednostavno je steta bila daleko veca od zarade. Danas je Turska top 1 cilj tzv breite Masse, dok Mallorca postaje pre skupa (ciljano) za All inklusive njemacku. Sto se party i Ballermann scene tice tu sam cuo da Bugari ozbiljno rade na tome sto vise privuc na toj zlatnoj plazi ili rivijeri kak se to vec zove. Spanija ciljano ide u transformaciju sto dalje od pausalnog, masovnog turizma, to polje prepustaju turcima i magreb drzavama. Dugorocno to znaci da ce gro njemaca preseliti svoje navike na istok mediterana. Jer vecini njemaca je cijena Nr.1 i sto vise (all inklusive) u cijeni a tu su drzave koje brutalno subvencioniraju svoj sektor turizma u apsolutnoj prednosti.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!