zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Umetnuta pista Aerodroma Beograd

Umetnuta pista Aerodroma Beograd (12R, 30L) istinski izgleda impresivno. Pista ima 3500 metara, tj. 100 metara više nego stara pista. Pista ima nove izlaze među kojima i četiri brza izlaza (rapid exit) i rulnice. Nova pista će se koristiti kao rulnica, osim kada će stara pista biti izvan uporabi kada će preuzeti njenu funkciju. Vrlo brzo po otvaranju nove piste stara pista će ići u rekonstrukciju.

No, ono što ne mogu pojmiti je zašto je Beograd radio umetnutu pistu koju ne može koristiti u isto vrijeme sa starom pistom. Umjesto toga aerodrom je zapadno od terminala mogao otvoriti novu pistu. Većina zemljišta tog prostora je u vlasništvu aerodroma, a takva pista bi koštala samo 30-40 milijuna EUR više. OK, Beogradu još dugo vremena neće trebati druga pista, ali ako se ista već radili, pobogu, zašto se nije napravilo daleko bolje i logičnije rješenje za nebitno više novaca.

Sa Aerodroma Nikola Tesla smo dobili informaciju da nitko ne smatra dobrim rješenjem umetnutu pistu no da je isto isforsirao Zoran Ilić tadašnji šef odjela za avijaciju, te Zorana Mihajlović tadašnja resorna ministrica.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Beograd

273 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Dali ce nadlezne sluzbe ove drzave nesto uciniti i preispitati lopovluk Zorane Mihailovic jer je ocigledno i za obicnog gradjanona da je ona mnogo pokrala ovu drzavu

Zoranu Mihailovic treba suditi za sva zlodela i losa dela prema ovoj drzavi i na kraju treba je proterati ona je zlo

Nadje se po neki bot.

Ona je bila u DOS-u i to sve govori.

Ona je bila (i još uvek je) u SNS. E to tek sve govori

Svi dobro mislite i svi ste u pravu. Ali nazalost ne verujem da ce u skorije vreme bilo sta procesuirati protiv nje. A da je bila zlo, bila je. Sve je ona znala, u sve se petljala. Ta zena je toliko unazadila sve cega se dohvatila ili nije, zavisi kako se gleda. Mogli bi sad da pisemo o EPSu, autoputu Milos veliki, kopovima za termoelektrane itd ali da mi ostanemo na aerodromu. I zaista ste u pravu Alene 1/1 za novu pistu. Laik sam u celoj prici ali prvi put kad sam cuo za umetnutu pistu sam pomislio isto kao i vi “sta ce im umetnuta pista, ako vec grade, sto ne sagrade novu”?!

Da li vi to nama hoćete da kažete da je bila tako moćna, pa je odluke sama donosila. Dajte molim vas, uozbiljite se.

U literaturi koja se koristi na Saobracajnom fakultetu univerziteta u Beogradu, ne postoji termin “umetnuta pista”. Postoje razne gradacije pista, kako po opremljenosti za prilaz, dimenzijama, izvedbi (paralelne, smaknute, ukrstene) isl., ali “umetnuta” – ne postoji. Takodje odavno postoji projekt paralelne piste koja bi bila izgradjena jugo-zapadno od Apron A i maintenance ramp.
Dve piste sa ovako malim razmakom ne mogu biti koristene u isto vreme, a ni saobracaj na LYBE nije takvog intenziteta da je druga pista potrebna. Pogledajmo samo kako radi LTFJ (SAW) sa operacijama na svaka 3 minuta.
Lopovluk poturen tupavim gradjanima, bez upita struke!

Pa zato što je ova umetnuta pista i koštala tih 30-40 milijuna više. Da bi se lopovi namirili Normana pista bi trebala koštati 60-80 milijuna više a toliko ni Zorana izgleda da nije mogla da ukrade.

Pusta košta 60 miliona? Hahahaha…

Čitam vas redovno, i vidim da volite Bg aerodrom. Kako ovo objašnjavate ?
Pozdrav! https://www.b92.net/putovanja/vesti.php?yyyy=2023&mm=03&dd=07&nav_id=2299137

Zoran Ilic , stari strucnjak za avijaciju.

I ne samo avijaciju već i duty free na aerodromu Zoki je pokazao stručnost ispred politike ali i osigurao naslednika u Sektoru komercijale Miodraga Mirkovića vajnog inžinjera da gura i dalje njegove ideje …. tako da i posle mene ja i gde ja stadoh ti produži ….

Bravo za komentar!

Лоповска посла.

Mako rodi me glupog ali korumpiranog!

Ne znam koliko je ovo tačno što ću sad napisati ali drug koji radi na aerodromu nešto se pročulo da će se otvarati i 3. pista prekoputa aerodroma kao i nove pozicije za parkiranje.
https://images.app.goo.gl/tmzFqNwitLrXRUyT7
Evo i slike plana koji sam našao.

To je stari plan od koga nema nista. Svakako da ce vrlo uskoro morati da se doda jos pozicija za parkiranje, ali treca pista i treci terminal nece tako skoro. Sigurno ne pre kraja koncesije.

Čuveni pilot amater, koji je na posao 2005 iz Požarevca dolazio privatnim avionom i točio gorivo Aerodroma. Od radnog iskustva je imao staž u VTR .tj. vojno tehničkoj radionici u nekoj kasarni ali je zato imao brata visokog finkcionera tadašnjeg G 17+ i direltora Poreske uprave dragog nam Mladje Dinkića.

Doći će i taj dan za Mladju Dinkica, pogrebnika Srpske ekonomije. A rođak ko rođak, fikus u ministarstvu, ali odradio sta je trebao.

Slazem se da nije pista idealno resenje, da ima sigurno “problema sa zemljistem”, ostavicemo na tome samo ovaj indikator tuznog stanja nase drzave.
Mislim samo da se generalno malo prevelika drama podigla oko ovoga.

Reakcije su kao da smo napravili pistu koja ce ovde ostati do kraja vremena, i koja ce unistiti finansijski aerodrom, sto nece.

Pusticu poredjenja sa Gatwickom, nisu idealna, al ajmo ovako da gledamo:
1. Mogu da traze dozvolu za koriscenje obe kao na YYZ, neko je bolje objasnio u komentarika ispod
2. Jes da snega nema vise puno, al kad dodje nazalost napravi haos, pista bi tu bila korisna
3. Ova pista je vrlo verovatno jeftinija za odrzavanje od potpuno nove. Nije potreban ceo novi paraleleni taxiway, i operativni deo piste je manji (umetnuta pista ima veliki displaced threshold sa oba kraja). Pritom ulaganje za nove twy je minimalno.

Ono krucijalno:
4. Pista je pista, asfalt je asfalt, korisno u kom god obliku. Osvrnite se na bilo koji veliki aerodrom u svetu i videcete da svi sada trce skacu i jure da prave duple paralelne rulne puteve uz piste, zbog boljeg protoka aviona – SFO, AMS, LHR, MAD, MXP, CDG, svi to imaju. Onog dana kada se smaknu prepreke (biznismeni, ilegalci, pa da ne kazem i vlast), i kad se sagradi prava druga pista, umetnuta se lepo “dekonstruise” malo, skinu se neke od oznaka, i eto gotov posao.

Pogledajte piste npr. u Veneciji, gde koriste samo juznu, Pizi gde koriste samo istocnu, i primer mozda najslicniji Beogradu – Rim FCO, pista 16/34C i 16L/34R. Ako pogledate chartove i ne nalazite 16/34C, u tome je i fora – nema je. Nalazila se odmah zapadno od gore navedene 16L/34R, mozete cak i da vidite ocrtavanje oblika piste. Sva oprema je skinuta oko 2008(?), prefarbane oznake, promenjena boja svetla i eto vam drugog najprometijeg taxiway-a na FCO. Da ni ne pomislite da je bila pista.

Da ne bude da ne saljem linkove a ocekujem poznavanje FCO:

LIRF malo moderniji chart:
https://www.google.com/search?q=lirf+jeppesen+charts&client=ms-android-samsung-rev2&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj8xqrOsdL9AhVVcfEDHc-lAhoQ_AUoAXoECAIQAQ&biw=360&bih=579&dpr=3#imgrc=XmeVFEZ7gIgMgM&lnspr=W10=

LIRF stariji:
https://www.google.com/search?q=lirf+jeppesen+charts&client=ms-android-samsung-rev2&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj8xqrOsdL9AhVVcfEDHc-lAhoQ_AUoAXoECAIQAQ&biw=360&bih=579&dpr=3#imgrc=SYqC7kKijsAGBM&lnspr=W10=

“Umetnuta pista”, “inserted runway”, kako hocete, ne postoji u vazduhoplovnoj terminologiji.
Naucite!
Kada biste znali sta znace “paralelne piste”, onda ne biste davali pogresna i potpuno nebitna poredjenja pista u BEG i ostalih aerodroma.

Svakako Alene, pomiricu se. Onoga dana kada vidim izraz “inserted runway” u Jeppessenu, OM, i drugim knjigama i /ili dokumentima.
To sto je srpskoj javnosti umetnut u mozak izraz “umetnuta pista”, ne znaci da je a priori prihvacen u svetskoj strukovnoj konverzaciji.
Vas sajt je posvecen ljubiteljima avijacije, pa je ovo i pravo mesto da se ljudi edukuju u ispravnom smeru, a ne da se prepustimo i prihvatimo pogresne stvari (reci, termine i sl.) kojima nas zatepavaju neskolovani politicari.
Hvala.

Termin uzletno-sletna staza cete uglavnom naci u starim knjigama iz doba socijalisticke Jugoslavije, preuzet iz ruskog jezika: взлетно-посадочная полоса. A to ima veze sa runway.
Kod nas cak nisam cuo ni profesore na predavanjima da tako govore, a nisam ni kod vas, s obzirom da sam pohadjao visu zrakoplovnu u Zagrebu.
Tako da, Alene, pustite natezanja. Ako ne zelite da edukujete ljude na neki nacin (a imate mogucnost), besmisleno je.

Ima brdo snimaka na youtube-u paralell landing/takeof San Francisco pa me zanima kako to moze? Bez ulazenja u raspravu u vezi Beograda.

SFO ima piste na 230m razmaka. Kod BEG je razmak 190m. Kod LGW je razmak 200m.

Za SFO imate specijalni prilaz, poseban trening kao da maltene radite CAT IIIC prilaz. Za Beogradsku količinu saobraćaja potpuno bespotrebno.
Kao sto rekoh pista nije uzalud jer se lako može pretvoriti u paralelne operacije. Na YYZ-u u trenuku kada avion dotiče pistu sledeći dobija pravo na poletanje. U slučaju go-arrounda drugi avion nije stigao do V1

Apsolutno nisu duple operacije ali dobijate barem 30 sekundi na 90 ili 120 sekundi u zavisnosti od tipa prilaza i aviona ( sletanje, kočenje i u pozadini pozicioniranje aviona za poletanje)
Takodje smanjujete i stres na posadu gde je lakše uraditi pozicioniranje prvo umesto immidoate take off

Realno, ako ostave obadve piste funkcionalne ovo ke bolje rešenje od udaljene poste sa južne strane koja bi se jedva koristila.

Pogledajte samo u Frankfurtu koliko se često koristi ona najudaljenija pista, isto ke i sa Amsterdamom

To smo se složili od početka Beogradu još dugo neće trebati dve piste za operacije.
Da budemo realni surčinska pista je jedna od najstarijih i imala je najveći promet, tako da ako se mora dizati sve i raditi ponovo osnovni sloj, teško se može raditi sa kratkotrajnim zatvara njima preko noći ili pomeranjem krajeva za sletanje, prema tome ovo je ipak najjeftinije rešenje a da ne zatvore aerodrom na duže vreme.

“Takodje smanjujete i stres na posadu gde je lakše uraditi pozicioniranje prvo umesto immidoate take off” – e, svakavih strucnjaka ovde ima.
Posada je u stresu za immediate take off?

I te sekunde? BEG je toliko opterecen da su vam zaista potrebne?

Da naucite nesto – rolling take off je preporucena tehnika poletanja izuzev ako je pista pokrivena odredjenom vrstom nanosa (led, lapavicai sl.).

Lod gatwick je 180.

Nadam se da cete razumjet engleski tekst ali paralelni prilaz u SFO je dopusten samo u uvijetima vizualnog prilaza kad se 2 aviona vide. Nema mogucnosti instrumentalnog prilaza trenutno nego se koristi samo jedna.

The standard runway flow configuration, known as the West Plan, is used approximately 83 percent of the time and is used by the airlines in developing flight schedules. In this configuration, Runways 28L and 28R are the primary arrival runways and Runways 1L and 1R are the primary departure runways. However, long-haul heavy aircraft depart primarily from Runways 28L and 28R, which are the longest runways at the Airport. The West Plan is referred to as the “28-1” runway configuration.

When visibility permits, aircraft arrive side by side to Runways 28L and 28R with sufficient space between the next pair of arriving aircraft to permit side-by-side departures on Runways 1L and 1R. In reduced-visibility conditions, such as fog or low clouds, aircraft arrive on a single runway.

Aerodrom Sarajevo dobio dozvolu za otvorenje novog terminala

A zbog cega onda LGW nije napravio pravu pistu, vec takodje umetnutu?

O itekako je imao mogucnosti. Projekat je bio vredan izmedju 5 i 9 milijardi funti.

“On 23 July 2013, Gatwick unveiled its proposals for a second runway to the south of the existing runway and airport boundary. If approved, the new runway could open by 2025 and cost between £5 billion and £9 billion, depending on the option chosen – i.e., a new runway 3,395 ft (1,035 m) south of the existing runway, a new runway less than 3,395 ft (1,035 m) but more than 2,493 ft (760 m) south of the existing runway or a new runway less than 2,493 ft (760 m) south of the existing runway.”

Paralelnu pistu su mogli napraviti u početku bez planiranog Terminala 3, uz to su, pošto ona može da se koristi paralelno, na apronu uz nju mogli da baziraju generalnu avijaciju i vladin avio-servis, koja bi dobila i svoj skroman terminal. Tokom rekonstrukcije stare piste i u vanrednim situacijama, nova pista bi se koristila za celokupan saobraćaj. Jeste skuplje, ali meni ima smisla malo više platiti.

Kasnije se sagradi brand-new-state-of-the-art Terminal 3. kakvi Dobanovci, kakvi bakrači.

Jedini realan problem je zemljište, i to što se divlja gradnja opasno primakla, ali i to je neuporedivo racionalnije od potpuno novog aerodroma u Dobanovcima.

Dali netko zna zasto luxair trenutno nema u prodaji vise letove za split?

Kako mislite do nedavno?letovi su se trebali obnoviti ove sezone i
Vec prosle godine od 10 mjeseca letovi su bili u prodaji…medutim danas kad sam gledao letova vise nema…..tocnije nema ni datuma ni cijene…..
A u mapi odredista Split/brac stoji kako cijena nije dostupna

JU penzionisala ste stare ATR72-200 i ATR72-500. Trenutna starost flote je 13,2 godine. To je daleko najbolji rezultat u regiji.

Na svom sajtu tvrde da nemaju. Tvrde da imaju samo ATR72-600.

Tako je. Danas su uklonjeni i -500 i -200 sa sajta. To je zvanicna potvrda da su oni svoje odsluzili. Ovime je JU zavrsila dugo iscekivanu obnovu turboprop flote.

Da, ali leti samo po potrebi. Poslednji let mu je bio 2. marta.

Ne vise. Sto bi se reklo:

A letio sam nekad, letio ja
Imao sam krila, krila leptira

Vise nece leteti. Sto je leteo – leteo je. Sada je u penziji.

Stvarno? Wow, svaka cast za JU. Jos dva -600 da dodju a mozda i vise. 🫡

Kazete da ce JU u dry-lease imati 8 ATR76 plus 1 u wet-lease? Ukupno 9?

Nisam siguran da im je potrebno 9. Cini mi se da im treba 8 aviona za planirani obim saobracaja. 9 aviona bi znacilo dalje povecanje frekvencija.

Radice u sezoni Kraljevo Tivat

A sta nece moci paralel landing i tkoff sa ove 2 piste?

A koliko bi trebala disranca da bi moglo?

Ajde alene ne pravi se kao s marsa da si pao distanca greskom r napisah 😓

Jedna od druge su oko 40 metara

Razmak sredisnjih linija je 190m.

Morali su ovako napraviti.
Jel ovako Beograd jedini na svijetu ima jednu posebnost, a to je UMETNUTA pista. Pošto je to njihova izmišljena terminologija, vjerojatno aludiraju kako su nekome lijepo umetnuli.
Eto ti reklame.

Ali su jedini koji ju tako nazivaju.
Kako sam prije cca godinu dana imao priliku razgovarati sa bivšim pilotima Britisha koji su bili bazirani nekad tokom svoje karijere na Gatwicku pito sam ih da li su oni čuli da se to naziva inserted runway? Ludi su me blijedo gledali da mi je bilo neugodno sto sam uopce pitao.
Tako da je Beograd jedini koji ima umetnutu pistu.
Jel takve terminologije nema u avijaciji.

Majko mila koja glupost. Kolko para su bacili? 100 milijuna? Više? I za što? Za nešto što im neće koristit?

Po mojim saznanjima umetnuta PSS pocece da se koristi u narednih mesec – dva, a stara pocinje da se rekonstrujise. Obzirom da LYBE planira povecanje saobracaja ove godine svakako ce biti od koristi i umetnuta pss ako nista ono zbog brzeg i komotnije taxiranja, samim tim ce se i brze vrsiti poletanje, manje ce biti guzve na line up.

Staroj je istekao resurs, nova pista je bila neophodna.

Beograd je imao neuporedivo više saobraćaja od 1961. od Zagreba i Dubrovnika.

Kako mislite kakve veze ima? Da nema veze piste se nikada ne bi ni obnavljale. Kao i sa železnicom i auto putevima, veća opterećenost kraći resurs, logično.

Ali još manje mu treba druga pista.

Apsolutno se slazem ali svakako ce ici brze operacije kad obe budu u funkciji. Sto se tice LYBE i da se duplira saobracaj jedna bi zadovoljila. Svakako ako je razlog izgradnje umetnute Pss samo rekonstrukcija stare bez ometanja saobracaja i izmestanja prilaza vec je na neki nacin opravdano.

Mešate reparaciju gornjih slojeva i obnovu piste iz temelja. I Beograd je dva puta do sada obnavljao gornje slojeve piste.

Pa zapravo ne, obnova se radi iz fundusa koji su više metara ispod nivoa piste.

I šta? Radi se iz temelja i izgradnja traje više od godinu dana a ne par nedelja kao kada se reparira samo gornji sloj.

Nisam siguran da su na mestu umetnute piste mogli da naprave novi taxiway, ako na to mislite – mislim da bi im bilo previse tesno. A i svakako nije ni to bitno. Bitno je da i da ga naprave ne bi uspeli da ga povezu sa aktuelnom pistom – pogledajte rapid exit twy koji treba da povezu novu pistu sa starom – nisu povezani jer bi povezivanje sa starom pistom zahtevalo poduze zatvaranje iste, sto BEG ne moze da izvede

Изгледа да су се овде добро помешали нестручност и глупост, са интересом концесионара да што мање уложи у аеродром, односно да што више профитира. Сваки милион се рачуна.
Али када би аутор знао колико ми имамо сулудих пројеката и прича, ово га не би ни привукло.

Србија и Хрватска су пребогате, али паре иду у глупости. А млади одлазе

Zapravo ovo je odlično rešenje za BEG za naredih 20, 30 godina. Nema boljeg u odnosu cena ono što se dobija.

Njen zadatak je da posluži dok se ne napravi nova, proporcionalno tome je i uloženo, dakle, nikako nije bačen novac.

Јако занимљиво. Било би добро да направите чланак о обнови писте у Загребу и Дубровнику. Чисто да се ми информишемо да ли је тако нешто могуће и како. А изгледа да јесте. Па онда позовите неког са Аеродрома Београд да објасни што то код нас није могло.

E, pored ljudi iz JU i njihovih mentora, koji su i ove radove kocili koliko god im je padalo na pamet (pre na nedostatak pameti), jer im toboze remete poslovanje, taman posla da se za uticaj na par letova za NYC primene pametna resenja ogranicenja i faznih radova iz “omrazenog susjedstva”

Хвала на појашњењу. Значи ипак може и не кошта 100 милиона.
Није то ништа. Тек да видите улупавање пара у Национални стадион и селидбу Сајма ту поред њега. Има још пуно бисера.

Umetnuta pista je bila u planovima još pre 30-40 godina.. Potpuno nova pista, koja bi se gradila zapadno od terminala, bila bi predaleko C strani terminala, dok bi A strani jedino poslednjim izlazima bila bliže nego postojeća pista.

Takva nova i nezavisna pista je u planu da se gradi zajedno sa novim terminalom koji bi bio iza Muzeja vazduhoplovstva i taj terminal bi je koristio jer bi bila uz njega.. Ali, pošto je novim generalnim urbanističkim planom posle 2040. u Beogradu planirano preseljenje aerodroma u Dobanovce, tj. gradnja potpuno novog aerodroma koji bi tu bio napravljen jer će se grad širiti i Surčin je preblizu- umetnuta pista je najlogičnije privremeno rešenje koje će zadovoljiti potrebe u narednih 20 godina..dakle, svakako će lokacija sadašnjeg Aerodroma biti iskorišćena za širenje grada, kao što je šezdesetih ugašen stari aerodrom i preseljen na ovo mesto u Surčin.

To bi bilo potpuno neracionalno.. Aerodrom koji nema ni 7 miliona putnika, a koji će za 20 godina možda dostići 15 miliona nema nikakvu potrebu za drugom pistom.. I ne, ne stoje argumenti da su u Budimpešti i drugim gradovima Varšavskog pakta pravili 2 piste kad su imali 3 miliona putnika. Lako je bilo u komunističkom sistemu razbacivati se novcem. Hvala bogu, to nije rađeno u Jugoslaviji, barem u ovom pogledu.

Dakle, nova pista bila bi predaleko od sadašnjeg terminala, čak bi i A strani bila daleko.. to produžuje vreme taksiranja aviona, trošenje goriva itd, a najviše bi se potrošile pare na takav nepotreban izdatak.

Ponavljam, posle 2040. planira se gradnja potpuno novog Bg aerodroma u Dobanovcima i gašenje sadašnje lokacije za avio-saobraćaj.

U takvim okolnostima, suludo bi bilo sada graditi novu pistu i novi terminal. Zato se i pravila umetnuta pista, koja će se koristiti ako glavna pista bude zbog nekog razloga u blokadi, a van toga kao dodatna rulnica sa rapid exit tahiway, te se samo proširivao postojeći terminal, bez ikakvih arhitektonskih egzibicija… ništa bolje i skuplje sada ne treba da se radi, kada se za 20 godina sve to gasi.

А да видите тек планове за метро линије у Београду. А тренутна имитација метроа у покушају која се зове Бепвоз је тек катастрофа у планирању. Али ми смо богати и може нам се

Neki i jesu
a bogatiji su i na racun umetnute…

Umetnuta pista ce u jednom trenutku dobiti funkciju, a to je da cete moci pozicionirati avion na poletanje dok drugi avion slece na drugu pistu. Na Pearsonu imate taj koncept sa 24 R/L koje su blizu jedna drugoj i omogucavaju poletanje aviona dok avion koji je sleteo zauzima aktivnu pistu za kocenje i taksiranje.
Ne dobijate pune mogucnosti dve neovisne piste gde mozete imati dva prilaza u istom trenutku ali dobijate znatno na operacijama gde dva aviona istog tipa (obzirom da na LYBE ne slece valiki broj heavy aviona) gde vortex ne igra znatnu ulogu na poletanje/sletanje.
Usteda je sigurno 20-30 sekundi, sto je u peak operaciji znatno.
Takodje u zimskim mesecima tokom sneznih padavina imate mogucnost ciscenja piste dok je druga aktivna tako da ne prekidate operacije a i masa nekih drugih operacija se moze uraditi dok je pista nije operativna..

Hajde pitajte SMATSA i aktuelnu ekipu u DCV sta ce dozvoliti od operacija, uzgred i da li EASA propisuje mogucnost za neku od ideja koje su navedene kao pravdanje “umetka”. A i kod nas su EASA propisi u primeni “jedan na jedan”.

Ovo što pišete nema veze. Da li možete da date neku referencu da je umetnuta pista bila u planovima pre u 80. i 90. godinama? Urbanistički plan iz tog perioda jasno predviđa drugu pistu južno od postojeće. koliko ja pratim celu stvar, umetnuta pista je prvi put pomenuta pre nekih 10-15 godina, a i tad su ljudi to smatrali budalaštinom.

O kojem preseljenju aerodroma u Dobanovce pričate? Zašto je glavni adut priče o koncesiji bio da će koncesionar lepo da izgradi i razvije aerodrom, pa će nama ostati bolji aerodrom kada istekne koncesija? Kojeg smisla ima ovo silno ulaganje u ovaj aerodrom, ako neko planira da ga pomeri odatle? To su nebuloze ljudi koji u životu nisu organizovali ni rođendansku žurku, a kamoli urbanistički plan prestonice. Prostorni Plan Republike Srbije (PPRS) na koji se pozivate važi do 2035. godine, a koncesija Vinci-a traje do 2044. godine. Isti taj PPRS govori i o planovima unapređenja Prištinskog aerodroma, što samo govori kolika je nestručna nebuloza ceo dokument. Ovaj argument jednostavno ne stoji i ova lokacija u PPRS može da posluži samo kao eventualno “rezervisanje” lokacije za neki potencijalni budući aerodrom kada postojeći postane premali, što se neće desiti za naših života.

Lepo ste to rekli. Ima smisla, zaista.

Па да 30-40 милиона 🤣🤣🤣🤣,као да је то ситна пара. Јојјјј

Pa 30-40 miliona USD/EUR nije mnogo vise, jer iz ove perspektive imamo 70-80 miliona USD/EUR nepotrebno potrosenih!

Tj – za 110-120 miliona USD/EUR bi se dobila nova pista koja je dobar ulog za buducnost – na primer kargo ili LCC (ima niz aerodroma sa dobrim primerima), a ovako se za 70-80 miliona USD/EUR dobilo – nista. Odnosno, to bi se isto dobilo i za 5-10 miliona USD/EUR na postojecoj infrastrukturi.

Sto se tice preseljenja aerodroma u Dobanovce – to naselje se nalazi bukvalno uz aerodrom severnije i tu jedino ima mesta i lokacijskih mogucnosti ka Simanovcima i Asanji a tu bi vec trebala i saglasnost Vlade APV koja pak preferira aerodrom u Novom Sadu ili Zrenjaninu. Zemljiste ka Progaru je skoro pa nemoguce urediti za PSS. No, samo sirenje grada je upitno jer je smanjuje priliv gradjana iz drugih delova Srbije, novopridosli stranci nemaju preferencije ka rubnim krajevima, dok sami Beogradjani vise ne kupuju zemljiste i vikendice oko Beograda vec na Fruskoj gori, Zlatiboru…

A sto se tice prostornog plana – pa i doskorasnji je vise od 50 godina za deo zapadno od aerodroma kazao da je za 2. pistu. Sam katastar kaze da je to zemljiste aerodroma i dalje (doduse verovatno iznajmljeno nekome na 50-70-90 godina, kao i sadasnje lokacije gde su izgradjene zgrade oko aerodroma, a sto je mala javna tajna – investitori u 99% slucajeva iznajmljuju zemlju na 50-100 godina i onda tu zidaju zgrade i prodaju stanove koje drzava redovno legalizuje – moguce samo u Srbiji)

Meni je neverovatno da neko tako nesto glupo napravi a da opet to neko ne primeti i kaze pobogu, cekajte ljudi, sta to radite, koja je svrha, sta dobijate sa tim?
Zbog toga mi ipak deluje da ima nekog smisla, samo se jos nevidi

Videćemo koliko će trajati dok prvi avion ne sleti na pogrešnu pistu!

Grešaka će biti, sasvim sigurno.

Vidim prilično ste upućeni u letenje..

U kontekstu price:
koja od LYBE PSS je pogresna ili prava ???

Na osnovu čega tvrdite, kad nemate projekat, da bi druga paralelna pista koštala svega 30-40 milona više?

Koliko je to pre par godina, jel znate koliko su otišle cene građevinskih radova u nebesa za “tih par godina”. Paralelna pista ostaje za neka druga vremena kada se bude gradio i novi terminal. Nova pista bi bio samo bačen novac.

Naprotiv, menja glavnu pistu godinu dana a posle postaje back up u slučaju ispada glavne.

umesto “vise desetaka”, pre odgovara kvalifikacija “MNOGO DESETAKA”

Te postaje najskuplja kvazi rulnica na svetu, ali ako – placa koncesionar…???

I u trenutku osvescenja potvrdio i onaj sto je progurao ovaj biser, nareceni Z.I.

Sve ovo se desava u Srbiji. Njive sa druge strane aerodroma su u vlasnistvu Chumeta i/ili Caneta i vodja nije hteo da to uzima od njih.
Da li nije hteo toliko da plati ili pak cuva pravljenje dila sa njima za nesto drugo, to ne znam.

Piloti stranih kompanija se zacudjuju i pitaju ATC kakav je plan za ovo sto grade jer im je nelogicno.

Ne samo da je moguće, nego mislim da nema nikakvog drugog logičnog objašnjenja. Eto, sad imamo i ime “biznismena”, tj. onih koje treba hapsiti jednog dana uz one koji su izgurali ovaj uslov (Aca, Zoća i Zoka i ko još sve ne iz te ekipe)…

Komentator AOG gore pominje Čumeta i Caneta. Pretpostavljam da su to Ljubiša Buha Čume i Stanko Subotić Cane.

Stanko Subotic. Proguglajte slobodno. Bogatstvo od 2,3 milijarde dolara.

Čovek je prodao svoj posed Vinciju.

Mislim da grešiš (mada sve je moguće) zemljište iza muzeja je po mom saznanju vlasništvo aerodroma. Aerodrom je u zadnjih 10-20, ili više, godina otkupljivao tu zemlju, zbog drugog terminala i piste koji su po planu tu trebali biti. Sad, znajući u kakvoj kriminalnoj državi živimo, sve je moguće.

NIJE !!!
– moze se videti na http://www.geosrbija i na http://www.katastar ko su uknjizeni vlasnici zemlje, a nisu ni Cane, ni Cume ni Aerodrom, al bilo lakse uzimati zamlju za Milosa Velikog, nego se pojaviti Sremcima i Kolonistima na pragu, a taman kos i da im se nesto ponudi, nedaj boze partnerstvo, jer ko jos pravi dil sa narodom

Cane je prodao Vinciju svoj posed.

A Francuzi bas kao njihove sobarice NAIVNI DO BOLA… kupovali ko Al Dahra, (ha,ha,ha) malo sutra da se Cane odrekao – prodao sav imetak oko autoputa i aerodrma.
Sve sto je promenilo vlasnika se vidi na http://www.geosrbija, pa koga interesuje…

Dobar tekst

Naslov bi trebalo da bude: Tragicna umetnuta pista Aerodroma Beograd.

Na račun Zorana Ilića bi svašta imao da kažem. Pokušavam da nađem blaže reči ali takvu iskompleksiranu neznalicu još nisam sreo kao što je on. Samo za ono što znam šta je radio, da sam vlast u Srbiji oduzeo bih mu državljanstvo. Ni od jednog njegovog kolege iz MGSI ili MRE nisam čuo nešto lepo. Na pomen njegovog imena uvek neko prokomentariše ili “idiot” ili “kreten”.

Da, to je onaj što se pita kako avion leti a nema perje?!

Jeste li sigurni da se nemoze paralelno koristiti?
Mozda i moze, neverujem da su toliko glupi

Ne moze..apsolutno nenormalno uradjen posao. Destrukcija u svakom smislu

Mozda ce ovu staru pistu da malo gurnu ustranu, pa onda mogne

Na (ne)srecu SIROKA LEDJA to u zrakoplovstvu ne mogu da ucine

Moze, al “posto je djunta sa sitnim nutom” neka koristi onaj “ko zna da ubudzi mesto djunte sa krupnim” (za neupucene i mladje parafraza iz filma Nacionalna klasa).
Propisani uslovi za paralelnu upotrebu NISU ISPUNJENI, a fala bogu ni SMATSA ni DCV ne pada na pamet da dozvole izuzetke, iako propisi i to mogu da dozvole, kad se neko stvarno i strucno potrudi. E sad kod nas vise nema takvih, izumrli ili ih potisli ovi sto su odlucili za “umetak” i uporno ga brane. Ni Francuzima to sada nije priritet, a i oni nisu daleko od “struke” na vlasti kod nas.

tragicno

da, uludo potrosen novac i nikom nista

To ima i LPA: 03L/21R. Piste se koriste paralelno i to tako da je slijetanje uglavnom na 03R/21L a polijetanje sa 03L/21R. Koliko to zaista povećava kapacitet, ne znam, ali tako rade. Možda nešto slično planiraju i na BEG…

Ко даје одобрење?

Српски?

Онда је то већ готово – биће одобрено.

Perica, Marica (ha,ha,ha)

Kada sam čuo da se planira gradnja umetnute piste koja neće biti u funkciji uporedo sa starom pistom, bio je to ogroman WTF moment 🙂

I dalje mi nije jasno da li je to zbog nedostatka novca ili pameti… BTW, iz kog razloga se ne mogu koristiti obe istovremeno? Jesu preblizu jedna drugoj ili šta?

apsolutno tacno

Staroj je pisti hitno potrebna rekonstrukcija i to je najvažniji posao za odraditi. Umetnutu pistu, koliko znam, plaća Vinci kome zasigurno nije u interesu da plaća novu pistu koja za njihovih 25 godina mandata neće biti potrebna. Dakle, plaćaju onoliko koliko moraju. Za zračnu je luku, pak, najvažnije da se uradi rekonstrukcija glavne piste bez utjecaja na operacije, te ih nema razloga smetati što nisu dobili drugu pistu. Bit će vremena za to, a to vrijeme se mjeri desetljećima.

A mozda glavnu pistu pomere u stranu pri rekonstrukciji, pa bude dobro?

Pa sad ste dali i odgovor, gde da oni nadju taj kilometar, nije to toliko siroko da se možeš asfaltirat kako padne na pamet kome

Dosta vise novca bi bilo potrebno za to. Pre svega zemljiste nije u vlasnistvu aerodroma vec vrlo jakog biznismena. Drugo potrebna bi bila i paralelna rulnica, brzi izlazi i ostali prateci putevi. Sve u svemu, nova pista bi zahtevala, grubo receno, dva puta vise radova nego umetnuta. Na to dodajte i eksproprijaciju jer je vec pokusana kupovina tog zemljista i taj biznismen je ne da po niskoj ceni i dolazite do ogromnog iznosa.

Ja bih baš voleo da znam šta je pravi razlog, pogotovo što se odmah pokrene armija botova da to brani čim se ovo pitanje potegne. Evo odmah da rezimiramo šta sve nisu razlozi, pa da možemo da preskočimo mlaćenje prazne slame na tu temu:
– Vinci nije hteo jer je skupo/ne zanima ih/neće biti koncesionari kada se javi potreba/šta god: ovaj argument apsolutno ne stoji, jer nije Vinci hteo da radi umetnutu pistu nego je to bio jedan od uslova koncesije, kao što možete naći i u intervjuu sa Nikolom Brusom, tada CTO Belgrade Airport-a (ne znam šta je sad).
– Preskupo: apsolutno ne stoji, jer razlika u odnosu na cenu umetnute piste nije toliko velika, pogotovo kad se uzme u obzir da bi se dobila pista koja može da se koristi u isto vreme kad i stara. Pogotovo što bi troškovi pali na Vinci, tj. pare ne bi išle iz budžeta, već bi eventualno samo Vinci platio manje za koncesiju, što je zanemarljivo. Čak i da je Srbija morala da plati za razliku, to je opet sitnica u poređenju sa drugim preskupim bespotrebnim glupostima na koje će se bacati pare (nacionalni stadion i šta sve ne).
– Zemljište nije u vlasništvu aerodroma: veći deo zemljišta jeste u vlasništvu aerodroma i po prostornom planu, tu je odavno predviđena druga pista.
– Ima i drugih primera u svetu: apsolutno nebitno. Ako već moraš da gradiš drugu pistu, i imaš opciju da gradiš jednu koju ćeš moći sve vreme da koristiš i jednu koja košta nešto manje, ali nećeš moći da je koristiš nikad sem kad se prva pista ne može koristiti, onda je jasno da je umetnuta pista obična glupost.

Ostaje jedino upravo ovo što je komentator Anonymous gore napisao – da to nekom “biznismenu” nije odgovaralo, pa se potrudio da se progura ova suluda ideja. Činjenica je da je taj deo Ledina i Surčina bespravno izgrađen i da su to mahom ljudi sa članskom kartom, pa je možda uticaj došao i odande, ili možda želja da se ne zamera tim ljudima. Ako bismo znali ime tog “biznismena” možda bi stvari bile jasnije.

U svakom slučaju, jedino realno objašnjenje koje mi pada na pamet je da je nečiji uzan lični interes izgurao ovu celu glupost i praktično koštao budžet Srbije punu cenu izgradnje nove piste kada to jednom zaista bude bilo potrebno, plus obeštećenje datog “biznismena” koje će za par decenija sigurno biti veće nego sad, pogotovo ako mu, ne daj bože, drugari ostanu na vlasti.

Da,četrdesetak miliončića Eura je za Vas mali novac,prava sitnica.Bez veze.Pozdrav.

Pa koliko puta godišnje je dosadašnja glavna pista bila u blokadi zbog nekog incidenta i nije mogla da se koristi? Jednom ili nijednom.. i kada se to desi, odsad će moći da se koristi umetnuta pista i neće biti obustave saobraćaja.

Gatwick sa 40 miliona putnika ima jednu pistu.. a Beogradu sa 7 miliona treba dve? I da se baca 50 miliona evra u vetar… kako da ne.

Ima stručnjaka koji su sve to lepo razradili, Alene, vi ste ipak laik, tj. samo avio-entuzijasta, tako da neke stvari ne razumete.

Vi ili imate problema sa osnovnim logičkim zaključivanjem ili imate ličnih razloga da pričate stvari koje nemaju veze. Kako možete da potežete argument da Beogradu ne treba druga pista, kada se druga pista izgradila?! Uopšte nije pitanje da li treba ili ne treba, zaključeno je da treba, jer se drukčije ne može renovirati postojeća pista bez da se aerodrom zatvori. E, pa pošto već treba druga pista, i tu nema dileme, onda se može napraviti jedna jeftinija koja će moći da se koristi samo dok se renovira stara, ili skuplja koja će moći stalno da se koristi. Šta je bolje? Kupite novi auto dok vam se popravlja stari, ali ga morate vratiti u salon dok god vam stari radi i niko iz vaše porodice ga ne sme voziti? Ako zaista to mislite, javite mi se, imam odlična kola za vas – vi ih platite, ja ću ih voziti.

I, onda opet argument kojim samom sebi protivrečite – “Pa koliko puta godišnje je dosadašnja glavna pista bila u blokadi zbog nekog incidenta i nije mogla da se koristi? Jednom ili nijednom.” Ako je tako, koja je onda korist umetnute piste u budućnosti? Praktično nikakva dok ne dođe opet vreme da se stara pista popravlja. A platili ste punu cenu izgradnje te piste! Ili mislite da je izgradnja ove piste koštala pola miliona?

Окупите се и тужите одговорне…

Да плате од личне имовине и имовине свих повезаних лица које су обогатили.

Dobrodošli na Balkan

Napisano je tisuću puta: potrebno je obezbijediti operacije dok se stara pista obnavlja iz korijena. Ta obnova će uzeti dosta vremena jer nije samo potrebno “presvući je” već se faktički čitava pista mora iznova napraviti. Raditi skroz novu pistu na drugom kraju zračne luke nije baš praktično jer osim što sama po sebi košta više, potrebna su dodatna ulaganja da ju se dobro poveže za apronom i terminalima.

Ovo riješenje omogućuje bezbolnu rekonstrukciju stare piste i nakon toga ostavlja ovu umetnutu u rezervi za slučaj da glavna ikada ispadne usleg nekog incidenta. Tko smatra da je to bacanje para, može se obratiti Vinciju jer oni su ti koji ih bacaju. Tko smatra da je u pitanju dimna zavjesa za neku ogromnu pronevjeru, opet se može obratiti Vinciju jer oni očito sudjeluju u toj pronevjeri i pri tome je plaćaju.

Srbija dobija glavnu zračnu luku sa potpuno obnovljenom pistom i njenom rezervom (ako ikada ustreba) i to je ono što se broji. Što se možda moglo uraditi u nekim paralelnim svijetovima, to se ne broji.

Nebitno je kojim su je temeljem napravili. Bitno je da oni plaćaju da se ta pista napravi. Ukoliko smatraju da je to čisto bacanje novaca, mogli su odustati od koncesije i pustiti nekoga tko to vidi drugačije. Oni očito imaju računicu da “bace” taj novac i svoju koncesiju opet dobro naplate.

Kada se podvuče crta, BEG će imati iznova urađenu glavnu pistu i ovu umetnutu kraj nje ako ikada ustreba. Kako se to zove u usporedbi sa pokrpanom glavnom pistom ili pistom koja je iznova urađena ali po cijeni ogromnih poremećaja u operacijama? Čist dobitak Alene.

Mogao je BEG imati dvije piste i kozmodrom do njih, ali eto, neće ih imati. Broji se ono što hoće imati. Je li to više/bolje od onoga što ima sada? Jeste. Molim lijepo.

Šta je skuplje, 30-40 miliona više za nešto što se može koristiti ili koliko desetina/stotina miliona za nešto što će se koristiti godinu dana dok traje obnova stare piste i onda opet ostaješ na jednoj pisti? A, ako mislite da je to skupo, šta da kažemo za 600 miliona za prava prenosa fudbalskih utakmica i 600 miliona za stadion koji nikome ne treba (gde pola najjače srpske fudbalske lige nema stadion vredan pomena, a ni za to najčešće nema gledalaca, jer zbog huligana i kvaliteta fudbala više retko koga to i zanima)?

Kako neće-biće potrebna i koristiće se ako se desi neki incident i blokada glavne piste.. s te strane je Aerodrom NT sada obezbeđen i nikada više neće biti blokade saobraćaja…A što se tiče broja putnika, ako Gatwick sa 40 miliona godišnje opslužuje jedna pista, onda druga pista Beogradu neće biti potrebna nikada..

Posebno su dobrih ovi seksperti koji navode Getvik. Da tamo mogu imali bi dve paralelne pisete na pravim odstojanju I lakse radili.

Nedostatak pameti???
Ma hajte molim vas. Problem je u nemerljivoj kolicini ubedjenja u velicinu sopstvenog Ja i ubedjenosti u natprosecnu velicinu i sposobnost sopstvenog mozga. Mozda mozak i jeste velik, ali je em prazan (nesto malo procitao i misli da je to svo znanje sveta, a vise gledao slike pa se ubedio da drugi ni to nisu) em i ono sto ima u glavi pogresno primenjuje jer ga nisu naucili bar sto se struke ti ce.

Minimalno rastojanje između paralelnih pista za SOIA approach je 750 ft. Rastojanje između stare piste i ove nove fancy rulnice sa CAT II/III kategorijom za stazu 12R je 190 m ili 623 ft. To je razlog zbog koga ne mogu da se koriste istovremeno.

Jeste sigurni?

Ja opet kažem nemoguće je takvu glupost napraviti a da to niko nevidi, pre ce biti da mi neznamo pravu istinu
Meni je to logično, mada Srbija je zemlja čudesa nista me nemože iznenaditi
Ali ipak ovo je i za Srbiju previše

Mogu da staru pistu prošire, 200m i dobiju potrebno rastojanje, što uopšte nije neizvodljivo, i izbegnu kupovinu skupog zemljista, rušenje kuca …

Pa mozda je jeftinije od kupovine zemljista, rusenja kuca, svadje sa narodom i njihovim ucenama, neznam samo pitam?

Za PRM approach je minimalno rastojanje između pista 3000 ft. Između 3000 i 750 ft se koristi SOIA prilaz, kod koga putanje prilaza nisu paralelne do određene tačke, nego je jedna od putanja pomerena za 3 stepena. Zato se i zove simultaneous offset instrument approach.

Nije ni kilometar, ja mislim oko 1200-1600m stvarno se ne secam.

230 metara je za specijalan slucaj paralelenih prilaza, tipa SFO 28L/R. Ovo je najuzi nivo tolerancija, zahteva specijalnu obuku, konstantan nadzor od ATC, specijalne alarme u ATC tornju ako dodje do prekrsaja separacije aviona, i zahteva da jedan od prilaza bude “offset”, tj. “iskrivljen” do oko 1-2nm do piste, kada se ispravi, da bi avioni sto krace bili vrlo blizu jedan drugom

Tako je. Minimalno rastojanje osa piste je 1200m. Standardna sirina piste je 45m.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!