zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

MZL Zagreb Zemaljske usluge uložile 45 milijuna kuna

Zračna luka Zagreb je reagirala na naš tekst o Kuehne + Nagelu u MZL Zagreb:

Prije svega želimo istaknuti da je kompanija MZLZ Zemaljske Usluge d.o.o. jedini pružatelj zemaljskih usluga svim zrakoplovnim kompanijama koje lete od / do Zračne luke Franjo Tuđman, uključujući prihvat i otpremu zrakoplova, usluge opsluživanja putnika, usluge prihvata i otpreme predane prtljage, uslugu odleđivanja zrakoplova, te prihvat, otpremu i skladištenje tereta i pošte, kao IATA ISAGO certificirana tvrtka.

Već početkom 2018. zaprimili smo određene zahtjeve od dionika i kupaca za poboljšanje procesa rukovanja teretom u prostoru za prihvat i otpremu tereta u zračnoj luci. Nakon provedene kontrole, napravili smo potrebnu procjenu i unijeli promjene u upravljanje uslugama rukovanja s teretom. Nova uprava MZLZ Zemaljske usluge d.o.o je odmah nakon imenovanja, u 2018. godini započela s promjenama u procedurama kako bi ubrzala procese rukovanja teretom, o čemu smo obavijestili sve poslovne partnere i uvažili sve povratne informacije koje smo dobili.

U međuvremenu smo započeli obnovu objekata, vozila i druge  opreme, u što je u razdoblju od 2017. do kraja 2019. godine uloženo približno 45 milijuna kuna. Posebno želimo istaknuti da od 2019. godine, nismo zaprimili niti jednu službenu žalbu vezano za usluge rukovanja teretom, dapače zaprimili smo više pohvala za poboljšanje.

Planovi ulaganja za 2020. godinu za sada su obustavljeni, radi pandemije. Tijekom 2020. bilježimo pad od 52% letova u odnosu na 2019. dok je gubitak tereta iznosio 30%. Prijevoznici kao što su Emirates, Korean Air, Air Canada Rouge, Aeroflot obustavili su letove, dok su Lufthansa Group, Qatar Airways i Turkish Airlines značajno smanjili svoje poslovanje, iz čega je vidljivo da je gubitak tereta isključivo povezan s padom broja letova a ne sa kvalitetom usluge.

Redovito provodimo ispitivanja zadovoljstva kupaca, koja su pokazala rast ocjena u anketama, od 2017. godine do kraja 2020. godine. Kontinuirano radimo na optimizaciji naših procesa na svim razinama organizacije, a u koordinaciji sa svim poslovnim partnerima. Nastavit ćemo i dalje raditi na poboljšanju usluga i uvođenju novih tehnologija s ciljem povećanja zadovoljstva kupaca.

Mutlu Baskan; foto: Mario Vukoja

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!