zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Demanti T.Peovića

Sukladno Zakonu o medijima, molim Vas da ispravite netočne podatke koje ste iznijeli u vašem članku na internetu na linku kako slijedi: https://zamaaero.com/05/02/2023/analize/24010/. Stoga vas molim da na svojim stranicama ispravite netočne podatke koje ste naveli o performansama Zračne luke Zagreb za mog mandata 2009-2012, jer je poslije 2012. predsjednik uprave bio gospodin Drljača.

Nadalje excell opovrgava vaš matematički izračun za podatke iz vremena direktora Matkovića pa bi bilo u duhu istinitosti i ove podatke ispraviti. Prosječni indeksi za vrijeme mandata mogu se računati isključivo ako se podatak sa kraja mandata oduzme od podatka sa početka mandata i podijeli sa brojem godina trajanja mandata, čime se dobije različiti rezultat od onog kojeg ste naveli sa ciljem kako je navedeno u uvodu ovog dopisa.

Što se tiče rezultata koncesionara u nastavnom periodu, koje hvalite, oni su posljedica mog žrtvovanja sa ciljem da se izgradi novi terminal  bez financijskog angažmana RH, za što sam platio teškim napadima sindikata i pridruženim medijima, politike ali i Vas osobno. No unatoč tome i danas kad sam u mirovini, angažiran sam u nekoliko projekata unutar i van Hrvatske u prodaji znanja koji sam svojim radom stekao i koje su kolege iz avijacije prepoznali.

Stoga Vas bih mogao promisliti da Vaše iznošenje netočnih podataka ima za cilj sramoćenje, što je po Kaznenom zakonu protupravno djelo.

Unaprijed hvala

Tonči Peović, MPA IAP

13 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ovo je slika neke drzavne kancelarije? Ovaj grb mi lici na grb koji se koristio u Hrvatskoj od 1941-45. Danasnji grb je drugaciji.

Grb sa prvim belim poljem, ndh grb.
Osim ako fotografija nije kritičkog karaktera, sram vas bilo.
A o MZLZ je suvišno pričati

Da, evo ovih dana sam video Hr pasos uzivo, slicna situacija. Moze da se tumaci i da je prvo polje belo ili obojeno. Tako da nije ni bitno, verujem da nije namerno uradjeno.

Inace Anonymous je neki drugi clan, nisam ja komentarisao.

Kakvi su bili finansijski pokazatelji poslovanja aerodroma Zagreb u vrijeme g-dina Peovica u poredjenju sa prethodnicima i nasljednicima?

Čudna neka matematika g. Peovića. Činjenica je da je Zagreb za njega imao daleko manje putnika, operacija i jako puno manje putnika nego za Matkovića, ali i kasnije za koncesionara. Bio je to najgori period ZL Zagreb u zadnjih 20 godina poslovanja

Bilo je to vreme svetske ekonomske krize.

Najgori ne, ali svakako nešto čime se ne može baš hvaliti… Samo pad Cargo prometa iznosio je 20%…

Ajmo se uozbiljiti. Aerodrom Zagreb je prvo vrijeme ima veci rast jer je startna pozicija bila mala.
Rupa za vrijeme krize se tocno poklapa sa IATA-inim podacima za RPK po godinama, na svjetskoj razini, s izuzecem da je u Hrvatskoj to trajalo dvije godine dulje (kada Peovic vise ni nije bio direktor).
Btw., trajalo je dulje jer smo u to vrijeme imali na vlasti “najuspjesnijeg” premijera, onog kretena Linica, kao i ostalu ekipicu, koja je, izmedju ostalog, i omogucila da se na projektu koncesije opljacka na razini drumskih razbojnika.

Za razliku od Zagreba, obalni aerodromi su bili vise vezani uz turizam, pa se ne moze usporedjivati.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!