zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

EKSKLUZIVNO: Banja Luka duty free, kafić i automatska naplata parkirališta

Aerodrom Banja Luka je konačno dogotovio predradnje da bi aerodrom mogao stvarati veći prihod. Tako je Banja Luka postavila rampu i automate za automatsku naplatu parkiranja. Još se čeka banka koja mora provesti postupak fiskalizacije naplate na automatima što će se dogotoviti u idućih par dana. Aerodrom će postaviti i kućicu za reklamacije i rješavanje problema parkiranja obzirom da u terminalnoj zgradi nema prostora za takav šalter.

Aerodrom je dogotovio i kafić unutar međunarodnih odlazaka. Ovaj kafić već radi i donosi novac. Aerodrom sada ima dva kafića, jedan unutar međunarodne zone i jedan u glavnom holu (desno od check ina).

Aerodrom će otvoriti i duty free trgovinu do proljeća. Naima, aerodrom nije imao novaca da sam napuni trgovinu robom i sam krene sa duty free trgovinom. Stoga je pregovarao sa beogradskim Dufryem i zagrebačkom Aeliom, no isti nisu iznašli interesa u pokretanju duty free trgovine u Banja Luci. Aerodrom je potom intenzivno radio na pronalasku operatera duty freea i pronašao je velikog igrača koji je upravo u postupku punjenja trgovine i pokretanja posla. Aerodrom će sa ova tri poteza konačno stvarati ozbiljan novac na više od 400.000 putnika koji će ove godine proći kroz Banja Luku.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

18 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Super. Ipak se radi i direktor se trudi premda nema mnogo sluha kod onih koji odlučuju. Nadam se brzom proširenju terminala

Daleko je to od dobrog, jos jedan paradoks je da ovoj (Vlasti) ne treba dobar Aerodrom, a primjer je sledeći; gradi se Teniski teren u Banja Luci, blizu Tržnog Centra Delta, negdje sam pročitao da to kosta 20 miliona KM, ne kazem da to ne treba, ali zapostavljaš Aerodrom koji vec solidno radi, i koji bi još bolje radio sa izgradnjom terminala od tornja (BHANSE), umjesto da se uloži u Aerodrom 10 miliona KM, i da se napravi pravi Aerodrom koji je funkcionalan oni bacaju pare ubudale, jos jedan primjer da ova Vlast nema pojma o avijaciji, kao sto kolega @SrdjanBNX, kaze, prava je utopija u Republici Srpskoj kada je avijacija upitanju! Pozdrav

E ovako se vodi mali aerodrom! Mozda nije idealno, ali se rad i trud vidi na svakom koraku!

Kapa do poda!

Hvala za info. Konačno da se i to desi. Još samo da se krene sa proširenjem terminala

Pitanje za ” Aerodrom sada ima dva kafića, jedan unutar međunarodne zone i jedan u glavnom holu (desno od check ina).” ovo znaci da ce imati i treci kafic koji ce biti zoni za odlaske nakon sto se prodje carina? Gdje je tacno ovaj postojeci “jedan unutar međunarodne zone”, prije ili posle pasoske kontrole? ” jedan u glavnom holu (desno od check ina).” do sada je bio lijevo od check-in bar ovaj prvi koji je postojao, kako se sjecam, dugo nisam putovao?

Da mi ipak sačekamo da to i proradi pa da ih onda pohvalimo, nevjerovatan je izbor izgovora zašto se nešto odgadja. A onda da pitamo i kako će se tako povećan broj putnika uslužiti, naročito oni u odlasku koji u danima jačeg saobraćaja nemaju gdje ni glavu da sklone od kiše i sunca.

Autobuska stanica

Bravo!!!

Direktoru svaka čast. Nadam se da će i od političara biti podržan

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!