zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Zašto Norwegian i Norse Atlantic ne surađuju

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Norwegian

Norwegian je skoro slomio zube na long-haul LCC letovima. Krenuli su žestoko, imalo je to sve skupa i te kako smisla, no jednostavno nije prošlo. Radi ovih letova kompanija je jedva preživjela, već je bila sa obije noge u grobu, sve živo je prodala, izbacila tonu dionica, obveznica, digla kredite, dala vlasništvo 96% kompanije vjerovnicima i lezorima. U jednom momentu letjeli su sa samo 7 aviona iz jedne baze. No, uspjeli su preživjeti i onda su se magično i ekspresno oporavili. U ovom momentu imaju 81 aviona (i 55 naručenih) i lete iz 10 baza (ovog ljeta biti će ih 12).

No, postavlja se pitanje zašto Norwegian nema code-share sa Norse Atlanticom? Ove dvije kompanije nisu konkurencija, one se odlično nadopunjuju. Norwegian više neće imati long-haul letove, a Norse i te kako treba feedera, a ne leti uskotrupne letove u Europi. Podsjetimo da Norwegian ima konekcije u svojim bazama na svoje letove, a uskoro će imati i joint venture sa Wideroeom.

Norse Atlantic leti 4 linije (2 cjelogodišnje) iz Osla. Norwegian bi ove linije mogao feedati sa svojih 104 linije iz Osla (od čega 54 cjelogodišnje). Norse leti i 3 linija iz Pariza CDG (2 cjelogodišnje), gdje Norwegian ima 6 linija (3 cjelogodišnje). Norse ima i 6 linije iz London Gatwicka (4 cjelogodišnje), gdje Norwegian ima 9 linija (1 sezonsku). Norse ima i 1 sezonsku liniju iz Rima, gdje Norwegian ima 4 linije. Norse će imati 1 liniju iz Atene gdje Norwegian ima 4 sezonske linije. Norse ima i 2 sezonske linije iz Berlina, gdje Norwegian ima 6 linija. Stoga bi i te kako imalo logike da se rade konekcije, poglavito iz Osla, Pariza i London Gatwicka, no jasno isto je moguće i iz drugih zračnih luka Europe.

Iskreno ovo bi bio udarac na legacy carriere, poglavito na SAS iz Osla. Isto bi otvorilo i mogućnost novih linija Norsea poglavito iz Skandinavije, te otvaranje baza u Stockholmu i Copenhagenu. Jasno da to ne bi štetilo i Norwegianu, te bi povećalo broj njegovih putnika. Nakon što Norwegian uskoro preuzme Wideroe to će značiti i još više konektiranih letova u Skandinaviji. Samo iz Osla Wideroe leti 12 linija (7 cjelogodišnjih).

Osnovni problem Norse Atlantica i jest nedostatak feeding linija. I Norse će morati jako brzo pronaći feedera ako želi preživjeti. U Oslu to je svakako Norwegian, koji to može biti i u ostalim aerodromima, no Norse bi u Parizu, Gatwicku, Berlinu, Ateni i Rimu trebao napraviti code-share sa easyJetom koji iz ovih aerodroma ima ogroman broj linija. Bez toga Norse će vrlo brzo bankrotirati i teško će preživjeti zimu 2024/25, a nikako 2025/26. Ovako bi imao šanse i mogao napraviti jednu uspješnu priču.

Norwegaina i Norse od VII. mjeseca 2022. imaju suradnju, i putnik može kupiti jednu kartu iz europskih destinacija za long-haul destinacije Norsea, no to je slaba suradnja koju treba hitno povećati na nivo code-share, a vrlo brzo i na joint venture. To je interes obije kompanije.

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Mozda je Norwegianu prerizicno poslovat s Nordicom buduci da se nisu do sad uspjeli dokazati…

Pa zato sam i napisao da pretpostavljam da zbog toga ne zele imati posla s njima u vidu code share i sl.

Samo sam odgovorio na pitanje koji je ujedno tema clanka

Isprike…
Mislio sam na Norse cijelo vrijeme

Baš čudno. Oni su već odavno morali imati code-share i raditi na joint venture.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!