zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Zašto Wizz Air toliko forsira Italiju?

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

Kao što svi znamo Wizz Air se specijalizirao za tržište Istočne i Jugoistočne Europe. Na tom tržištu ima 28 baza (uvjetno rečeno je Mađarska i Poljska stavljana u Istočnu Europu). Prvu ekspanziju na Zapad Wizz je imao u Beču i Londonu, da bi danas već imao 42 baze, od čega 12 na zapadu, te jednu na Cipru i u Abu Dhabiu. Dvije od tih baza se otvaraju u III. mjesecu 2022.

Wizz Air je pokušao otvoriti baze u Njemačkoj (Dortmund) i Norveškoj. U Norveškoj je imao čak tri baze no sve tri je zatvorio. Jednostavno nije išlo. Radna prava na koja je Wizz Air „naletio“ u Norveškoj i Njemačkoj nisu mu omogućavala profit, a ogromna norveška konkurencija SAS-a, Norwegiana, flyra, Sunclassa, TUI-a, te Wideroea nije mu omogućavala da se razvije. Wizz je zatvorio i bazu u Rigi radi velike konkurencije airBaltica, Ryanaira, Norwegiana i SmartLynxa. Na svim ovim tržištima Wizz Air se zaletio, izgubio novac, podvio rep i otišao.

Ekspanzija u Velikoj Britaniji je logična. Iz Londona kompanija će sa Airbusevima A321XLR koji dolaze za dvije godine moći spajati svoje europske baze sa američkim bazama bratskog Frontiera i meksičkim bazama Volarisa (IndigoPartners). Stoga ne trebaju čuditi baze u London Lutonu, London Gatwicu, Cardiffu i Doncasteru.

No, zašto Italija? U Italiji Wizz Air ima šest baza (Rim FCO, Milan MXP, Napulj, Bari, Catania, Palermo), a 3.3.2022. otvara i Veneciju. Odgovor je zapravo vrlo jednostavan. Italija je vrlo blizu bazičnom tržištu Wizz Aira u Istočnoj i Jugoistočnoj Europi, te Austriji. Najbliže od svih zapadnih zemalja.

Uz to Wizz Air je iskoristio zrakoprazni prostor zatvaranja Alitalije i pokretanja ITA-e. ITA je neusporedivo manja, ima tek 50% flote Alitalije, neusporedivo manje linija i frekvencija biše kompanije. Konačno, ona se tek treba profilirati. Tu je Wizz Air logično uletio u zadnjim danima Alitalie i preuzeo dobar dio putnika. Stoga ne treba čuditi da je Wizz Air postao 3. prijevoznik Italije. Da Wizz Air to nije napravio sada, za 2-3 godine, kada se ITA stabilizira i povrati broj aviona, linija i frekvencija na razinu Alitalie, situacija ni blizu neće biti ista, te bi Wizz Airu posao bio daleko teži, a potrošio bi i neusporedivo više novaca.

Wizz Air je i prije otvaranja baza imao značajan broj linija u Italiji. Pokretanjem baza kompanija je samo sistematizirala svoje prisustvo i omogućila pokretanje domaćih linija, kao i linija iz Italije na treća tržišta.

U ovom momentu ITA je konkurencija. Ne pretjerano jaka, ali je. No, Wizz Air se istinski mora hrvati sa Ryanairom u Italiji. Ryaniar ima čak 16 baza u Italiji (Rim FCO, Rim CIA, Milan MXP, Bergamo, Torino, Pescara, Treviso, Bolonja, Brindisi, Bari, Napulj, Lamezia Terme, Cagliari, Catania, Palermo, a u III. mjesecu pokreće i Veneciju). Ryanair je bitno prije došao u Italiju, bitno se više razvio, on je najveći prijevoznik u Italiji i neće ovo tržište tako olako prepustiti. Stoga je u Rimu kompanija odlučila postaviti dodatne avione kao odgovor na otvaranje nove baze Wizz Aira. U Rimu Ryaniar sada ima 14 aviona i leti na 78 linija. U Italiji svoje baze ima i easyJet (Milan MXP, Napulj i Venecija), Vueling (Rim FCO i Firenca), Volotea (Cagliari, Genova, Napulj, Venecija, Verona), Blue Air (Milano Linate i Torino), Neos (Rim FCO, Bergamo, Bolonja, Milano MXP, Verona), Air Dolomiti (Verona) i EGO (Parma). Velik broj linija na ovo tržište imaju Eurowings, Transavia, Norwegian, Pegasus, Lufthansa Grupa, IAG, Air France-KLM, SAS, Aegean, Aeroflot, Turkish, Delta, Qatar i Emirates. Wizz Air na ovom tržištu nikako neće imati lak posao.

8 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Wizz je poceo i SJJ da forsira i dobro je i nije dobro

Pa zavisi kako gledamo. Italija ima 50 miliona stanovnika, a BiH 3, 5 mil. Italija je ogromno tržište + u EU je. Jedno od najjačih turističkih destinacija na svijetu, a ima i veliku dijasporu. Zato Italija ima 20, a BiH, tj: konkretno Sarajevo 2, jer je u BiH ukupno 5 baziranih aviona Wizz aira, ali ova 2 aviona su bazirana u Sarajevu u roku od 7 mjeseci, a pozitivno je to što se turizam u BiH razvija ( Hvala Bogu Dragom ), pa će interes aviokompanija za BiH tržišten samo rasti.

Hvala na ovoj analiizi. Evidentno je Wizz pokusao Norvesku i Njemacku, ali shvatio je da samo u Italiji ima prodju.

Znaci nakon Covida-19 ostali su na zapadu samo u Austriji, Velikoj Britaniji i Italiji. Pa i nije bas nesto.

Ako ovako nastave nemaju sanse pokriti svu Europu ni za 20 godina. Stoga im je i te kako bitno spojiti se sa EasyJetom.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!