zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Air Serbia uzima avion od Wamosa

Air Serbia je uzela u wet-lease A330-200 od španjolskog prijevoznika Wamos Aira od 8. do 20.11. Avion ima 34 sjedala u business klasi i 207 u ekonomskoj, što je više sjedala u ekonomskoj, no ukupno manje sjedala nego ima YU-ARB. Avion će letjeti umjesto A330-200 Air Serbie YU-ARB koji odlazi na redovni servis. Naime, YU-ARB je trebao zamijeniti YU-ARC koji kasni i koji se tek obojao. Upravo zamjena YU-ARB je i bio jedan od glavnih razloga dolaska aviona u flotu. Samim time kompanije je posegla za ovim rješenjem, no isto stvara dodatne troškove kompaniji. Ostaje za vidjeti hoće li ovaj trošak podnijeti lezor, ako je greška njegova, ili će on ići na trošak Air Serbie.

Kada dođe YU-ARC više zapravo neće imati posla, pošto će kompanija čak i tijekom Nove godine imati tek 5 tjednih letova za New York i Tianjin, koje je mogla pokriti sa jednim avionom. Nakon 1. mjeseca letova će biti tek 4 tjedno, dakle kompanija će i sa jednim avionom imati slobodnih kapaciteta, a drugi zapravo neće imati posla. Naravno sve će se promijeniti na proljeće kada se broj letova prema New Yorku povećava, a uvodi se i Chicago, možda čak i Toronto.

autor: Mladen Radić, suradnik (Osijek), foto: Wamos

39 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

očito da autor teksta nije baš u potpunosti upoznat sa situacijom na terenu, kompanija je izračunala da joj je jeftinije da iznajmi taj avion nego da radi reroute putnika ili da im plaća penale za otkazivanja. i ostaje do 20/11, kada se očekuje dolazak i ulazak u upotrebu ARC-a.

a da ne govorim što je vest stara već 6 dana, a avion je već obavio jedan povratni let, danas ima drugi

Sad je čudno a za mesec dva ćeš pisati kako AS opet prva u regionu koristi sve prilike 🙂

A sta da uradi?
Kako je njen los potez ako vam ne isporuce avion na vreme a vi ste vec na prvom ugovorili check?

Zar nije ovo bolje nego da otkaze letove? Sta biste vi uradili na njihovom mestu?

Tacno tako. Možda je tajni ugovor, kad ne objavljuje sta je razlog ovakvog raskoraka, koji u najmanju ruku, može da sprži sve što je postigla. Ako nije, onda mi lici da je njena greška, jer da nije, već bi izašla sa opravdanjima.. Mada ih niko nista ni ne pita, pa im se možda može da neobjasnjavaju.

ARC je privremeno trebao leteti i originalnoj a ne AS kabini, dok ARB se ne vrati sa servisa. Očigledno ARC kasni ili je ARB malo ranije otišao na servis. U svim kombinacijama morali su popuniti rupu.

Bravo

Stoji.

Nerazuman potez. Ko zna šta je iza brda. Možda ti avioni rade nešto na crno.

Mislim, ponešto izvan objavljenog reda letenja. Pokoji nenajavljeni let za Mjanmar, Iran, Kinu. Ima i toga.

Koješta

Servisiranje ARB pokazuje jos jednu bitnu, doduse poznatu stvar – dalje smanjenje saradjivanja sa EY. Koliko se secam, ARA je uvek isla u AUH na servisiranje, dok je ARB odleteo u NAP, u Atitech

Možda zbog Moskve?

Vrlo verovatno.

Čemu onda dolazak YU-ARC sada, odnosno zašto ga nisu najmili od marta/aprila ili kad već pokreću Čikago? Ovo liči na bacanje para na nivou OU A320, ali verovatno skuplje…

Možda je još nešto bilo planirano pa u međuvremenu otkazano, kao Havana. Ali nije da uopšte neće leteti, možda ARC može u Rusiju a letovi su uvek puni.. Takođe koji put i IST, CDG, ZRH, BCN.

Za razliku od ranije, ovaj put ce JU imati aviona na lageru sto nije mozda business smart ali opet biće raspoloživa oba 330 za jedno mesec dana kada se Wamos vrati kući.

Pitaj bankare po Jevropi. Mozda oni znaju rezultate ovih mahinacija.

A ko ce ga znati Alene, nema puno, rekao sam nije business smart ali opet barem nece faliti aviona kao mnogo puta do sada😂

Uzimaju avione “vamos-tamos..” tako otprilike djeluje strategija ako je u ovom slucaju ima.

re:Air Serbia je uzela u wet-lease A330-200 od španjolskog prijevoznika Wamos Aira od 8. do 20.11

Alo, alo – najam je za dve nedelje a vecina prica o nekim dugorocnim planovima s ovim avionom!

Slazem se. Nije to toliki šok..

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!