zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Boeing kriv za prijevaru

Department of Justice (DoJ) i Boeing su napravili nagodbu u slučaju optužbe Boeinga za prijevaru. Boeing će priznati krivicu. Boeing će platiti 487,2 milijuna USD kazne. Tvrtka će imati trogodišnji probni rad uz tri uvjeta. Prvo upravni odbor kompanije naći će se za obiteljima žrtava nesreća dva 737MAX. Drugo, Boeing će uložiti najmanje 455 milijuna USD u programe usklađenosti i sigurnosti u te tri godine. I konačno treće neovisni nadzornik će nadzirati poslovanje tvrtke tijekom tih tri godine.

Nažalost sud je utvrdio da kršenje sporazuma o odgođenom kaznenom sporazumu nije oštetilo Boeingove zrakoplovne klijente, pa obitelji žrtava palih aviona neće moći tražiti nikakvu naknadu štete od Boeinga.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Boeing

19 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Prestrasno, znaci mozes pobiti ljude bez ikakvih reperkusija.

Cisto (unutrusnje) kruzenje US novca i blokiranje mogucnosti tuzbe ostecenih. Protekcija na N-ti pod plastom demokratije i postovanja prava. Da nije zalosno, bilo bi smesno.

Tužno i istinito.

To je danasnja korupcija.

VW je platio višestruko veću kaznu na nemjerljivo manju štetu

Pa VW nije americka firma. Ovde se radi o tome da kadija te tuzi, kadija ti sudi. S toga sve po zaslugama zasnovanim na demokratiji.

Jedan od direktora VW je uhapšen dok je bio na odmoru u Istri, US ga je tražio ali je izručen Njemačkoj koja ga je zatražila naknadno. Trojica direktora VW su u zatvoru, a nitko nije ubijen. Iz Boeinga nitko još nije u zatvoru.

Pozdrav svima! Potvrda da su pravo i pravda dvije različite stvari. Veliki igrači se dogovorili, a vi ostali kuš. To je poruka! Cijela ona farsa sa onim ispitivanjem pred odborom je igra za raju, Boeing je prevelik i tvrtka je od nacionalnog interesa i jednostavno ne postoji niti mala mogučnost da se našteti Boeingu odn. da ga se baci na koljena iako je to gotovo pa zaslužio.

Znam da možda zvuči smiješno, ali ja osobno zaista gledam sa kime letim, odn. koje letjelice kompanija koristi. Mi kao korisnici trebamo zapravo kazniti boeing na način da ne želimo letjeti sa njihovim proizvodom pa će i kompanije razmisliti čije će letjelice nabavljati. To bi bila eto zapravo pravda i tako se odužiti ovim svim nedužnim žrtvama i kazniti managment kojeg zanima samo profit.

Upravo tako.
Iskreno, kada mi se na povratnom letu iz Rima pojavio Ryanairov Boeing a ne Laudin Airbus, nije mi bilo ugodno.
Sigurnost mi ne mogu kompenzirati sa više mjesta za noge!
Nebitno što se radi o “ne problematičnom” modelu.
Uostalom, ako njihovi visoko školovani i iskusni radnici i kooperanti u svojim tvornicama, koje bi trebale biti praktički “sterilne”, ne uspijevaju konstruirati i održavati svoje dijelove aviona i avione, kako to i po kojim točno procedurama rade druge firme gdje su uvjeti daleko lošiji?
S obzirom da se radi o firmi od državnog (civilnog, ali prije svega vojnog) interesa, naravno da će kazna biti simbolična.
Zato smo mi tu kao konzumenti (tržište) da svojim izborom kaznimo one koji posluju na taj način i sve one koji na to zatvaraju jedno oko, a sve češće i oba.

Pokakili se po žrtvama, nitko u zatvoru i hvala zapadnjackom pravnom sustavu na objektivnosti…..

Drugim recima pojeo vuk magarca. Ma gde god da pogledate sve je korumpirano do srzi i na istoku i na zapadu i samo je vazno da korporacijama nista ne fali.

Ovo je razvodnjavanje konkretnog slučaja. Dakle, imamo krivca, žrtve i to sve imenom i prezimenom. Imamo americki koruptivni i totalitarni pravni sustav. Ovakve stvari uvijek prave put za uzimanje pravde u svoje ruke svakog pojedinca.

“upravni odbor kompanije naći će se za žrtvama nesreća dva 737MAX.”

Gdje i kako???

Koliko je poznato nitko nije preživio ove dvije nesreće, pa niti nema žrtava s kojim bi se mogli naći…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!