zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Ekonomska klasa na interkontinantalnim linijama: KLM

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: KLM

KLM, Peking-Amsterdam, Boeing 777-300ER

Sa KLM-om sam interkontinentalne linije letio sa Boeinzima 747-400, 747-400M i 777-300ER. Posljednji let mi je bio sa 777-300ER iz Pekinga za Amsterdam. I što reći? Niti smrdi, niti miriše. Razmak među sjedalima ništa posebno, ekrani osrednji. Izbor filmova je u redu i po žanrovima je.

Svaki putnik dobiva mali jastuk, dekicu i male slušalice. Nema toaletnog kita, ali dobivate masku za spavanje i čepiće za uši.

Na letovima su dva obroka, uz izbor dva jela. No, ono što je specifično je da smo svaki puta na KLM-u ostali gladni. Jednostavno jela nije bilo dosta. Kako nema snackova doslovce ste gladni cijeli put i opako žalite što niste uzeli sendvič sa sobom. Nakon prva dva leta gdje sam bio gladan počeo sam nositi svoju hranu. Hrana nije pretjerano ukusna, zapravo je tek jestiva. Putnici imaju dobar izbor pića, ali ne i alkohola.

Osoblje se ne trudi pretjerano. OK, odrade posao i ništa više od toga. Check in je relativno dobar, ništa posebno, isto tako i ulazak u avion. Sve u svemu ništa posebno.

13 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Realno, neki poseban attendance nisam ni ja primetio na long range letovima iz Equadora za Amsterdam i Miami za Amsterdam. Kod nas su bili trolleys postavljeni na vratima L2L3 i R2R3 sa ok izborom snackova i gaziranih pića. Na iskrcavanju kapetan i dve Stw na crew decku za farewell, no ipak je čitava posada nas putnike prestigla u terminalu, žureci na debriefing.

Ja sam isao dva puta za Toronto. Jednom bio 747, drugi put 777. Za sedista i filmove stoji. Sto se tice hrane meni je stvarno bila ok. Cak sta vise. Bio je snack oba puta, a u 777 tamo pozadi je bilo neograniceno. Alkohol ne pijem pa to stvarno i ne primecujem. Osoblje…. pa nemam pojma, ok je. Nista preljubazno ali ja ni ne volim te lazne osmehe. Prelazna ocena od mene za KLM.

Zašto mi je obrisan poduži post?
O kategorizaciji i drukcijem bodovanju?
Da li sam nekog uvrijedio?

Snek se dobija.

Dobija se i toaletni kit.

Zasto nema Air Serbia na interkontinentalnim letovima?

Jeste odma ugroženi možda?

Ne, ali je valjda red da se prvo oceni kompanija iz regije koja leti interkontinentalne letove, pa onda ostale.

Pa letite. Je l Vam brani neko?

Ili ako necete Vi da letite, neka Vam neko posalje trip report.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!