zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

OTKAZIVANJA: Turkish prepolovio broj letova

Zamaaero je još 26.2. napisao najavu letova Turkisha, a nakon toga je pisao parcijalna objave o promjenama u planovima i realizaciji Turkisha. Pa pozabavimo se sada, na početku sezone što je to Turkish realizirao od najava, a što nije. Napominjem da je Turkish već mjesecima broj 1 kompanija Europe po broju putnika, dočim su i njihove frekvencije u regiji istinski fascinantne za ovo Covid-19 vrijeme. Kompanija je istim najavila 8 linija sa 125 tjednih letova, no sada operira isti broj linija ali sa bitno manje letova, njih pola, točnije 61 tjedni let (skoro 9 dnevno).

Turkish je za Sarajevo najavio 20 tjednih letova (svaki dan 3, uz petak kada je trebao letjeti 2). Uz to Anadolujet je trebao letjeti tri tjedna leta (četvrtak, petak i nedjelja). Kompanija je ozbiljno porezala Sarajevo i sada ima tek 11 tjednih letova (svakodnevno, uz 2. let ponedjeljkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom). Istim tim danima i Turkishev LCC Anadolujet leti za Sabihu 4 tjedna leta, dakle jedan više od plana.

Za Beograd Turkish je planirao tri dnevna leta, no ostvario je u ovom momentu 10 tjednih letova, a od 15.7. će ih imati 12 (svaki dan 2 leta osim utorka i subote kada ima 1 let).

Za Zagreb Turkish je planirao dva dnevna leta, no trenutno ih ima tek 5 tjedno, dok će od 12.7. letjeti svakodnevno.

Za Dubrovnik Turkish je najavio 11 tjednih letova, a ostvario je tek 2 tjedna leta (srijedom i subotom).

Prema Ljubljani Turkish je trebao letjeti dva puta dnevno, no u ovom momentu leti tek 5 tjednih letova (svaki dan osim utorka i četvrtka). Ovaj broj letova će ostati do daljnjega.

I za Skopje je Turkish planirao dva dnevna leta, no sada operira svakodnevno. Ovaj broj letova će ostati do daljnjega.

Za Prištinu je Turkish, također, planirao dva dnevna leta, no sada ih operira kao i Skopje sedam tjedno. Iznimka je jedino da kompanija nema letova u četvrtak, no zato ima dva leta u petak. Za Prištinu leti i Anadolujet za Sabihu tri tjedna leta (ponedjeljak, subota i nedjelja). Ovakav broj letova će ostati i dalje.

Na koncu i za Podgoricu Turkish je planirao dva leta dnevno, no sada ih operira 10 tjedno (svakodnevno i 2. let srijedom, petkom i nedjeljom). Ovako će operirati do daljnjega.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Turkish

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!