zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Još uvijek nema PSO letova u Hrvatskoj

Zašto još uvijek nema PSO letova u Hrvatskoj. Ministarstvo neopravdano prologira PSO već preko dvije godine i dva mjeseca. Za to nema nikakvog izgovora. Trade Air je radi toga 1.5. prekinuo sve letove iz Osijeka, Rijeke, Pule, Splita, Dubrovnika i Zagreba, a ovo je već treći puta da kompanija prekida prodaju karata. U prva dva puta sa prodajom je krenula tek par dana prije letova. Ovo znači velik broj razočaranih putnika, putnika koji traže alternativne prijevoze i ogroman financijski gubitak upravo za državu. Naime, po ponovnoj uspostavi prometa load faktor će biti izuzetno nizak, a država će morati utrošiti još bitno više novaca za same letove. O problemima Trade Aira sa operaterom koji prekida operacije da i ne govorimo. Croatia je svoje letove nastavila operirati iako nema odluku za PSO na istima.

Prema nekim informacijama PSO letovi bi trebali krenuti sredinom VI. mjeseca. Nekako nisam previše optimističan i biti ću sretan ako se to desi u VII. mjesecu. I sada treba i te kako postaviti odgovornost zaposlenika u Ministarstvu. Za copy-paste prošlog PSO-a treba točno jedan radni dan. Za provedbu natječaja još dva. Kako onda ministarstvo isto nije moglo napraviti čak dvije godine i dva mjeseca? I kako ministarstvu sada nakon pet mjeseci nije bilo dovoljno da provede PSO. Pet mjeseci?!? Nego je sve još prolongiralo dva mjeseca.

A putnici nemaju kako letjeti. Tko će pokriti gubitke aerodromima, poglavito minijaturnim Osijeku i Rijeci što nisu imali prometa?

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Trade Air

40 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Poštovani potencijalni putnici,
Trade Air planira ponovnu uspostavu domaćih letova 01 Srpnja 22, nakon primitka potvrde relevantnih vlasti. Prodaja neće biti otvorena prije 25og lipnja stoga vas pozivamo da nas posjetite ponovno nakon nevedenog datuma. Kada se prodaja otvori, obavijestit ćemo o tome putem uhodanih kanala komunikacije (vijesti, Facebook i Instragram stranica)
Vaš Trade Air

Najgore je to da će većina putnika za to kriviti Trade a oni ni krivi ni dužni…

Nazvali bi oni premijera i rekli mu što ih muči, al kad nemaju broj mobitela.

Evo danas su na sjednici Vlade RH izglasali odluku o PSO za razdoblje počevši od 4.07.2022. https://www.youtube.com/watch?v=u3ZYhG3MmD4 (od 28:36 min se može vidjeti Plenkija u čudu pogledava ministra nakon što pročita najavu za početak PSO-a od 10/2021 a danas već 06/2022 hah)

Zagonetka mi je da se Marku da, za te u biti sitne pare koje zaradi, uopće s time zafrkavati… I pitanje je da li mi nakon svih ovih odgađanja na kraju uopće išta i ostane…

Cim ne leti kad nema PSO znaci da mu je ta stavka jako bitna.

Ja sam čuo da ima 5 zaposlenih na konto PSO.

Prije je moguće da u ministarstvu ima 5 zaposlenih uhljeba na konto PSO-a…

dobro je zamuljao, tamo je veći broj ljudi na plaći države odnosno stavke PSO-a. Da nije tako, ne bi se mrcvario za crkavicu kako vi kazete.

od koje cifre 5%, ili se to treba računati i računati. nema fiksno?

A ko određuje cijenu karte?

Pohvaliste se nedavno da imate broj mobitela samog Premijera.
Nazovite i pitajte; napeto čekamo odgovor.

😂😂😂

Premijer i ne zna ko ste vi,da se ne lažemo,

Sad je ispalo da i Zdenka pozna premijera ja njega ne poznam i to je tragedija a lijepo mi je rekao jedna bivša stjuardesa i Splita da on mene vjerovatno da zna iz tih dana. Kad smo izlazili sa stjuardesama pa i dragom Martinom koja išla u razred sa Andrejom. Uostalom njegov veliki prijatelj Krunoslav Katičić oženio bivšu stjuardesu Anu Barbić i koje kao i sve one iste generacije kojima sam ja bio šef na zemlji , imala završen filozofski fakultet i desetak njih je napravilo poslovne karijere. Sie jetzt genug mit mir für 13 FIFA.

Baš sam u opatiji pa ću nagovoriti marka ćorića da mi dade mobilni od premijera jer ga i on ima a inače on susjed Ane Barbići iz Imotskoga. Jedini put kad sam ja pisao premijeru Plenković je bilo prošlo ljeto kad je bio moj opatiji i pošto sam znao poštansko adresu vile u kojoj boravi poslao sam mu ogromnu razglednicu od hotela Miramar koja je valjda najveća u Hrvatskoj. Samo tako sam mogao izbjeći tena mišetić koja bi bilo koje moje pismo koje pošaljem na premijera potrgala da on to nikad ne bi ni vidio.

Ovo mora da se ekranizuje.

Ма знамо…партијски другари. Небитно.

Pa onda ste BFF kad je bilo puno previše i puno prečesto

Pa kako ste se onda prijetili gosp. Pađenu posjedovanjem premijerovog broja? Onda ste vi upali u SF film nehotice

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!