zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Portugal zarežao na Ryanair

Portugal je pokušao zarežati na Ryanair radi njegove prijave Generalnom sudu Europske Unije TAP Portugala. Portugal je optužio Ryanair za miješanje u unutarnje stvari Portugala, te za konstantne napade na TAP. Portugal je izjavio da je neovisna i suverena država koja ne mora primati packe i lekcije od strane aviokompanije, te da kao suverena država mogu donijeti odluku o pomoći TAP-u. Investicija u TAP je strateška odluka Portugala i to je investicija u portugalsku ekonomiju. Portugal naglašava da TAP dovozi najviše putnika u ovu turističku državu. Portugal je izjavio da Ryanair više ne može računati na kooperativnost Portugala, te da će od sada Portugal žestoko provoditi poštivanje radnih prava u Portugalu po čemu Ryanair i nije poznat.

Ryanairov Michael O’Leary je na to pozvao Portugal da prestane rasipati novac poreznih obveznika na TAP. Ryanair naglašava da imaju 120 linija iz Portugala, što je skoro duplo više od TAP-ovih 70 linija. Ryanair je rekao da može u samo dvije godine donijeti Portugalu pet milijuna novih putnika i 5000 radnih mjesta i to bez ikakvih subvencija i pomoći.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

6 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Evo da opet budem malo dosadan 🙂 svaka čast Portugalu što ne da da ga neki stranci ucjenjuju 🙂
E da je malo sloge u Hrvata 🙂

Ryanair je rekao da može u samo dvije godine donijeti Portugalu pet milijuna novih putnika i 5000 radnih mjesta i to …. pazi sad:
“bez ikakvih subvencija i pomoći.”

Ako je i od O’Leary-ja … previše je

O kojim to 120 linija govori ovaj pajac? Osim toga: 5000 radnih mjesta: oni imaju ukupno oko 17.000 zaposlenih i sada bi dodatnih 5000 u Portugalu?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!