zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Boeing problemi sa 737MAX

Neki od Boeinga 737MAX čekaju i po godinu dana na isporuku radi problema sa softverom. Još jedan problem na 737MAX. Boeing još uvijek ima prizemljeno 138 B737MAX za kinesko tržište te još uvijek ima aviona koji nisu isporučeni nakon ukidanja prizemljenja ovih aviona. Ovaj problem prisutan je i na B787 ali u bitno manjem broju.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Boeing

20 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Nebi vise uso u Boeingov avion makar unutra bila Jenifer Lopez.

Cemu ovaj Vas komentar Alene?

Koliko god Su27 imao cudne stavove, kod ovog je u pravu. B737MAX je smece i ubio je 346 ljudi. Boeing za to nije krivicno odgovarao.

Zasto pominjete SSJ-100? Taj avion van Rusije svakako niko i ne koristi i on je prisutan u jako malom udelu. Ovde je rec o B737MAX, koji je los avion u poredjenju sa A320NEO familijom, a ne o SSJ-100.

Pa ako vec hocete cinjenice, SSJ-100 je ubio 86 ljudi, dok je B737MAX ubio 346 ljudi. Dakle, B737MAX je ubio 4 puta vise ljudi nego SSJ-100. Naravno, ovo ne umanjuje cinjenicu da je SSJ-100 jako los avion, kao sto je i B737MAX los avion. Zato se u Evropi prvi i ne koristi osim u Rusiji, dok se drugi koristi znacajno manje nego A320 familija i B737NG.

Sto je i logicno, ipak je Boeing brend koji je imao odlicnu reputaciju. Sada je vise nema nakon silnih fijaska. Komicno bi bilo da SSJ-100 ima vise isporucenih aviona nego B737MAX.

A da malo razmislite o greškama koje su dovele do tih udesa?
SSJ100 su oba udesa greška pilota, a 737 Max 8 je greška konstruktora i to sa predumišljajem, imali su “podgrijavanje staroj jela” deseti put, ugradili veće motore na postojeću konstrukciju koja iše ne može aerodinamički da se iskoristi pa se “čorba ukiselila” , a onda su ugradili MCAS, koji nigdje nisu prijavili da se ne bi trebala provoditi dodatna obuka pilota. Onda su su stavili dva senzora AOA (napadni ugao) a samo jedan skopčali za MCAS, a onda ostavili funkciju da se sistem vraća na automatski rad i kada se isključi… I to sve optuživali pilote da ne znaju svoj posao i one što su prijavljivali čudno ponašanje i one koji su prvi put izginuli. I ko je prvi put prizemljio avione? Struka? NE! Nije FAA, već je prva odluka došla iz politike, Donald Trump ih je prizemljio pa tek onda je reagovala FAA.
Ako već trebamo da mjerimo odgovornost između SSJ100 koji je proizvod međunarodne kooperacije (dakle i zapadni faktor), i uzmemo u činjenicu da je ta ekipa imala manje iskustva (iako se nije rušio zbog tehničke neisrpravnosti) ili Boeing-a (nije sam Boeing kriv već i FAA) koji je trebao biti firma sa najviše iskustva na svijetu i onda napravi ne slučajnu grešku već se do greške dođe “guranjem pod tepih”, na to imate potvrdu i sa ostalim njihovim modelima, sami ste rekli da nema faktički modela koji neju grešku, onda je Boeingova greška daleeeeeeeeko veća nego, ne samo SSJ, nego i svi ostali proizvođači zajedno u istoriji…

Дизајн система за додатну контролу угла је катастрофалан. Правило је да се користе или бар три независна система или вар два система који се самопроверавају.

Они су користили један систем без самопровере. Дилетантизам у рангу веб сајт програмирања.

И 4 пута више убијених путника…

Веб-сајт авион… Сви проблеми се решавају поновним учитавањем…

Можда је ССЈ100 лош због лоше израде, али је зато МАКС (ребрендиран сада без МАКС…) имао очајан дизајн што је још горе.

Ja bih pogotovo sa JL

🙂 🙂 🙂

Kako stvari stoje vijest nije da Boeing ima problema sa B737
Vijest će biti kad Boeing ne bude imao problema sa B737

Osobno, prilikom kupovine aviokarata, ukoliko je predviđena oprema 737MAX, preskačem taj let. Mozda vlastita “paranoja”, no Boeing je izgubio moje povjerenje.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!