zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

ITA u pregovorima za kredit od 300 miliona

Po navodima italijanskih medija, ITA je u pregovorima sa pet italijanskih banka za uzimanje kredita od oko 300 miliona evra. Kredit će biti korišćen za finansiranje proširenja flote i za plaćanje aviona koji su kupljeni od Airbus-a, prvi od kojih se očekuju do kraja godine.

Kompanija planira da proširi flotu sa trenutnih 82 aviona na 95 do kraja sledeće godine. Kredit će biti uzet na period od šest godina. ITA do sada nije bila u mogućnosti da uzima kredite jer je nova kompanija i zbog lošeg finansijskog performansa u 2022. Mediji navode da se kredit uzima sada zbog drastično poboljšanog finansijskog stanja kompanije. ITA je bila u operativnom profitu zaključno sa Q3 2023. Izabrani analitičari navode da postoje realne šanse da kompanija profit održi i na kraju godine.

autor: Ivan Pusinari, dopisnik (Beograd), foto: ITA

14 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

alitalia, the company that cannot die.

Čim se tržište istinski otvori, kakvo je realno italijansko, legacy nema šanse u borbi sa LCC. Pojeli su ih na italijanskom tržištu i tu teško legacy može da preživi, što se vidi na više primjera. Plus su Italijani majstori da naprave disfunkcionalnu kompaniju i žive na budžetu države.
Dobra diskusija bi se mogla povesti o Njemackoj. Laickim pogledom to tržište mi djeluje kao štelovano za Lufthansa, objektivno nije ni izbliza otvoreno kao dobar dio ostale Evrope, a o tome se ne priča dovoljno ili uopšte.

Gledajte, Njemačka je jedno sasvim specifično tržište. LH je dugo godina imala monopol unutar same države i bila je zaštićenija od ličkog medvjeda (kao uostalom i DB). Onda je osnovan “Deutsche BA” koji je prekinuo monopol. Odjednom se letilo iz MUC za HAM za 99.- DM po smjeru – što je u ono doba bila senzacija. Od toga trenutka se puno promijenilo ali LH se uvijek prilagodila situaciji i u principu uvijek izašla jača. Tržište je otvoreno, ali nitko nema zaista interesa sukobiti se sa LH. Jest da oni često djeluju kao da ne znaju da li bi poškili ili kakili, ali kada udare, udare snažno i bez milosti. Pogledajte recimo kako je LH nemilosrdno udarila po Aero Lloydu kada su htjeli početi letjeti unutar Njemačke. Air Berlin je bio jedini kojem nisu mogli ništa iako nije da nisu pokušavali, pogotovo kada je AB kupio “Deutsche BA”.

kako istinski kad u italiji ULCC vladaju vec. alitalia je davno prestala da bude veliki igrac.

Koji se klinac kod njih dešava!? Zašto talijanima ne ide s avioprijevozom?

Hahahaha evo ih nisu nego počeli… Ma carevi so ovi italijani 😂😂😂

Nije se dugo cekalo da pocnu sa zaduzenjima, bice ovo nova Alitalia po svoj prilici.

Naravno da nismo, osim što su dobili nove i ofarbane avione😊

Nece novi gazde to malo popravit?

Koliko je firmi LH bilo u bankrotu?

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!