zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Split u XI. mjesecu 41.031 putnika

Zračna luka Split je u XI. mjesecu ostvarila 41.031 putnika (38.748 u XI/2022). Ovo je samo 89,4% putnika iz istog mjeseca 2019. dočim je ZL Split nakon više mjeseci prometa preko 100% iz 2019. pala ispod 100%. U prvih 11 mjeseci Split je ostvario 3.319.883 putnika. Već sada Split ima skoro 18.000 više putnika nego rekordne 2019. godine kada je ostvario 3.301.930 putnika. Istim je Zagreb preskočio Split i došao na 2. poziciju u regiji.

autor: Mladen Radić, dopisnik (Osijek), foto: ZL Split

20 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ono što Split mora uvesti osim zimskih linija je ponuda na samom aerodromu. Ugostiteljska ponuda je kriminalna. Nekakav lunch bar sa nenormalnim cijenama nije dovoljan za aerodrom velikih apetita.

S postojećom vrstom turističke ponude i osobama koje upravljaju turizmom Splita kako na strani lokalne i županijske turističke zajednice, tako i na strani gradske vlasti, apsolutno nije moguće računati na snažniju aktivaciju avio prometa u Splitu tijekom zimskog reda letenja;
1. Za uvođenje linija moraju postojati razvijeni turistički proizvodi u zimskom redu letenja, a to su atraktivni kratki odmori, jaki eventi i međunarodni kongresi. Split nema nijedno.
2. Gore navedeni proizvodi se moraju snažno marketirati na odabranim tržištima što znači jaki branding, jake kampanje, jaki digitalni branding i jaki B2B.
3. Gore navedeni proizvodi koje treba razviti i marketing kojeg treba odraditi se u startu rade za max 3 tržišta (npr. London, Pariz, Amsterdam), a tek onda se osvajaju druga tržišta.
4. Gore predloženo znači uvođenje od min 3 do max 7 letova tjedna za odabrano tržište i to s kompanijama koje imaju jaku bazu (poželjno British i easyJet za London, Air France i easyJet za Pariz te KLM i easyjet za Amsterdam)
5. Sve navedeno je proces kojim se netko treba ozbiljno baviti, a ne bavi se nitko dok se novci poklanjaju Croatiji Airlines bez ikakve zdrave pameti oko toga kako se biznis radi.

I onda posle kazete da JU treba da leti za SPU zimi.

Croatia je placena da leti. Ne moze se porediti sa JU.

KLM je smanjio sa 5pw na 1pw ove zime. To dovoljno govori o potencijalu Splita zimi.

I te kako je placena da leti za to…
S popustima koje dobiva,s novcem koji je dobila za reklamu je i vise nego preplacena….croatia ima vise od 85 posto popusta na usluge u splitu…..
Takoder eurowing barem mjesec do 2 ukine npr letove iz stutgarta za split…
A veci dio ih smanji na 1 let tjedno

Nekada je JAT leteo dosta za Split. Bile su jake svakakve veze Beograda i Splita (porodične, poslovne…). To se sada malo pokidalo. Promenile su se i strukture stanovništva i u Beogradu i u Splitu. Došli su neki novi ljudi koji nemaju nikakve veze sa drugom stranom.

Tako je. Treba da leti i zimi i to minimum 7PW. Zasto? Odgovori su sledeci –
1. Trziste ocigledno postoji i zimi je veoma limitirano zato sto nijedna kompanije “ne vidi interes da leti zimi za Split posto je Split letnja destinacija”.
2. Iz razloga sto trziste postoji a skoro niko ne leti, trziste je “gladno” normalnih letova na koje trziste moze da se pouzda.
3. Ukoliko JU zeli da se etablira kao “regionalni Turkish” onda mora da “navikne” trziste da, kada god zelis da letis, uvek mozes da se pouzdas u JU. Nebitno odakle si.
4. Split je dovoljno veliki grad da bi, na svakom ATR letu, imao barem 50% transfera i ostatak P2P. Pa ja imam koleginicu koja je iz okoline Splita i studira u Novom Sadu i muku muci zimi da dodje do NS. Da ima JU letova dolazila bi dva puta mesecno. To je 12 povratnih karata koje JU gubi. A to je samo jedan banalan primer i koliko je jos takvih. Gde su svi gradjani Splita u dijaspori (ukljucujuci i USA) koji bi koristili JU kao sto je koriste preko leta.

Tako da DA, JU bi trebao da uvede celogodisnju liniju za Split. Ako mogu 18PW za Budimpestu mogu (i moraju!) i 7PW za Split

1. Trziste ocigledno ne postoji jer da postoji odavno bi tu liniju uvela Air Serbia a leteli bi i Lufthansa, Austrian, Swiss, LOT, SAS, British, Aegean, Brussels…Pa cak ni jedan Ryanair nece da leti zimi iz Splita a istovremeno odrzavaju liniju iz Zagreba za Napulj ili jedan Pafos! Pa mozete li onda zamisliti koliko je SPU neinteresantan kad ni Ryanair nece tu da otvori niti jednu liniju zimi? A gde su jos easyJet, Wizzair, Vueling, Norwegian…Niko od njih to nece.

2. Izgleda da su sve pobrojane avio kompanije bas omanule da prepozanju tu “glad” jer eto nemaju strucanjake koji bi to prepoznali i od jednog velikog trzista zimi uzeli novac. How yes no. Pogotovo kompanije koje bi toj “splitskoj dijaspori” da ponude letove iz SAD a koje imaju mnogo vise konekcija ka severnoj Americi nego JU sa par nedeljnih letova ka JFK i ORD.

3. Air Serbia je vec etablirana kao regionalni Turkish jer samo ona leti na 16 destinacija u bivsoj Jugoslaviji i ne treba joj ruta koja zimi donosi ogromne gubitke da bi to nekome dokazala. Bolje da svoj ATR usmere ka Mostaru koji ce im placati da tamo lete nego ka zimi praznom Splitu.

4. Split nije dovoljno veliki grad jer tokom zime odnosno u januaru i februaru kad imaju samo malenih 30.000 putnika mesecno gde veliki deo otpada na domace putnike koji imaju subvencionisane PSO letove. Dakle, da nema PSO-a za domace letove ta bi brojka bila jos mnogo manja.

Kad se uzme u obzir i cinjenica da su tokom letjih meseci putnici na liniji BEG-SPU uglavnom turisti iz Srbije (kojih tokom zimskih meseci nema) dok putnika iz Dalmacije za Beograd skoro i da nema vrlo jasno je zakljuciti da bi ova linija zimi pravila ogromne gubitke. Kao slag na tortu je cinjenica da Srbi u tom regionu nisu posebno omiljeni i zato bi Air Serbia trebala pre da otvori jednu liniju ka Kluzu u Rumuniji nego ka zimi praznom Splitu.

Ne treba zaboraviti da je i Croatia svojevremeno letela SPU-BEG ali naravno samo leti. Cak ni njima nije padalo na pamet da se upuste u takvu avanturu letenja zimi iz Splita za Beograd i bacanja novca.

I molim vas na kraju da ne poredite jedan velegrad kao sto je Budimpesta sa malenim Splitom. Budimpesta je 2019 imala 16 miliona putnika a Split 3 miliona i to pre svega zahvaljujuci morskoj obali leti koju BUD nema. Razlika nebo i zemlja!

KLM ima daleko siru mrezu letova iz AMS nego JU iz BEG i zato mogu da nude presedanja malom broju putnika iz Splita zimi. Ali cak ni njima sa tolikom mrezom ne ide dobro cim su SPU spustili na samo jedan let nedeljno. Dakle nema putnika, to je jasno kao dan.

Eurowings je tu da prevozi hrvatsku dijasporu iz Nemacke i po tom pitanju se nikako ne moze meriti sa JU.

Srbi su izbegli pre skoro 30 godina a njihovi potomci ne dozivljavaju vise taj deo kao svoj, vec sredinu u kojoj su se rodili ili odrasli a to je Srbija. Dakle, cak ni njih ne zanima predeo gde su njihovi roditelji odrasli a za one malobrojne koje to jos zanima postoji autoput gde putovanje izadje 2-3 sata duze nego avionom ali i jeftinije.

Splitu Air Serbia ne treba. Splitu treba poširenje Ryanaira koji će onda otvoriti cjelogodišnje linije.

Uvik neki zajedljivi komentari s istoka… Hahaha.

Evo, od danas zračna luka “Sveti Jeronim”

Tu nema pomoći

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!