zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Đurišić: Air Montenegro mora imati 5 aviona i 7 linija

Zoran Đurišić bivši dugogodišnji direktor i osnivač Montenegro Airlinesa i glavni kandidat za novog predsjednika Odbora direktora Air Montenegra je izjavio da Air Montenegro mora imati pet svojih aviona, da ne smije uzimati avione u wet leasu jer to je zarada lezora, a ne kompanije, te da mora letjeti sedam destinacija (među inima London, Paris, Frankfurt, Zurich, Beč i Rim) i to cijele godine. On smatra da nacionalna kompanija mora biti servis građana, da ona mora garantirati povezanost Crne Gore sa glavnim hubovima cijele godine, a ne da joj je glavni cilj da bude turistička agencija, te da prevozi turiste na sezonskim letovima za Ostravu, Bratislavu, Brno, Katowice, Rzeszow, Talin, Vilijus, Rigu, Cairo, Izmir, Baku…

Đurišić smatra da su Turkish, Air Serbia (on je rekao Jat) i Austrian potpuno razbili Air Montenegro i preuzeli ogroman broj putnika koji bi trebala letjeti nacionalna kompanija. Đurišić tvrdi da Air Montenegro mora imati četiri svoja Embraera E195 u vlasništvu (odakle, pobogu novac), te jedan avion u dry leasu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Montenegro Airlines

20 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pet aviona i sedam linija?? Pobogu pa ovi su gori od Croatie 🤦🏼‍♂️

You are a really accomplished blogger; this is fascinating. I have subscribed to your feed and can’t wait to read more of your outstanding content. Furthermore, I have shared your website on my social media accounts!

Ovakav stručnjak zna samo firmu gurnut u stečaj. Sto bi rekao Djole Soicu, zaduzis je u tri lijepe, a onda nastupamo gospodin Trpković i ja.

Jahahaha a šta je struje jbt

Jedino sa čim se slažem jeste da nacionala aviokompanija treba da bude i servis građana i da obezbedi povezanost za glavnim hanovima u Evropi… Ali isto tako ž, a možda i još više treba povezati građane za regijom… A onda i pomoći turizam kao glavnu granu privrede u zemlji dovodeći nove turiste.
A sve to može smao ako radeći sve to zarađuje novac!

Koji je ovo strucnjak … MNE bez Izraelskog saobracaja i bez potvrde dozvola za letenje EU imace srece ako im netko uopce i ustupi wet lease najam; ako se dobro secam bila je potvrda za TDR koji su prosle godine i leteli za njih. Boga pitaj koliko sati garantuju za sledecu sezonu bez TLV

Trade Air je leteo prosle godine za njih, 2022. su sa A320 leteli.

Trade Air nije iznajmio avion Air Montenegru za ovu godinu, ove godine je leteo Heston sa A320.

A vi ste neki veliki strucnjak vidi se to po biserima koje ste prosuli u ovom komentaru.

Zvuči kao da je bio u Croatiji na savjetovanju? Tako su i oni odlučili uzeti nove A220.

Hahahaha, dobar….☺

Hahahahaha, u Croatiji na savjetovanju, koji kralj, ne mogu se prestat smijat, za trbuh se drzim, hahahahahahahaha

Croatia odlučila uzeti A220? Nema šanse da je tim pametnjakovićima pala takva odluka na pamet. To je neka viša sila odlučika.

Leteće 12x dnevno na tih 7 linija sa 5 aviona. Jednom mesečno celu CG prevezu van zemlje pa vrate nazad…

Zoran Djurisic e taj veliki mag vazduhoplovstva 🤣🤣🤣, e kad je toliki strucnjak bio sto sa svojim CV nije vodio neku od svjetskih kompanija … najlakse je optuzivati i pametovati. Ako posle toliko godina kompanija biljezi pozitivan rrzultat zasto bi rukovodstvo trebalo mijenjati sto isti Djurisic zagovara i pametuje , cijelu emisiju gdje je gostovao sam odgledao i presmijao se

Jel to onaj Djurisic za cije vreme su se lazirali finansijski podaci i obustavljale linije zbog pretnje zaplene aviona na odredjenim aerodroma?

To vam je doktor ovijeh tehnickijeh nauka koji je u YM bio gen. direktor, izvrsni direktor i predsednik borda direktora, a brat od strica komercijalni direktor. Najsmesniji lik u istoriji vazduhoplovstva na Balkanu, a i sire. Ako on bude bilo sta u Air Montenegru onda pisi propalo odmah.

1,4 linija po avionu. I svi u vlasništvu.

Dobar predlog… talentovani osnovac bi bolje rezonovao.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!