zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Emirates ljut na Boeing

Tim Clark, CEO Emiratesa je izjavio da je vrlo ljut na Boeing radi dvije i pol godine kašnjenja projekta 777X, te da je isto stvorilo Emiratesu ogromne probleme. Emirates je rekao da će sa Boeingom razgovarati kao odrasli ljudi, te da će tražiti objašnjenje kada će avion poletjeti. Emirates smatra da je kašnjenje 777X direktna posljedica problema koje je Boeing imao sa 737MAX, obzirom da je na isto trošio sve svoje resurse.

Emirates neće prihvatiti avion ako neće imati specifikacije kakve su navedene u prodajnim dokumentima i ugovoru prodaje. Emirates je naručio čak 126 Boeinga 777X. Avion će zamijeniti dio flote od 124 Boeinga 777-300ER i 10 777-200LR.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Emirates

12 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Boeing je u pravoj banani sa 777x slično kao i Airbus sa sada već bivšim A 380.Siguran sam da je Emirates ljut zbog kašnjenja ali sigurno koriste svoju poziciju kao najveći kupac bez kojeg bi 777x bio totalno propali projekt.Boeing će imati problema sa 737 godinama još jer daje i još će morati davati ogromne popuste da proda 737.Da su jučer krenuli sa razvojem već kasne 5-7 godina.A oni se još ne mogu dogovoriti kojim putem krenuti NMA ili novi 737.Stvarno od 787 sve što takli je totalni fijasko (a čak je 787 imao ogromnih problema sjetimo se samo problema sa baterijama).Naravno da Boeing neće propasti jer to USA nikada ne bih dopustila i trenutno ih vojni dio izvlači ali nisam siguran da je ova situacija dobra i za Airbus.Kinesi i Rusi su preslabi i da naprave nešto teško će se to prodavati van svojih država a Airbus je isto povukao kočnicu jer trenutno nema prave konkurekcije i to je opasno.Airbus još uvijek ne lansira nasljednika A 320 jer mu Boieing trenutno nije konkurencija i njihova najvće briga je kako proizvesti dovoljno A 320.Takva situcaija guši inovacju i konkurenciju.

Boeing, kao i ostale USA firme, se pretvorio u cistu kapitalnu firmu sa ciljem sto vece zarade, bez obzira na sredstva.
B737 je najbolji primer – avion, konstrukcija, koja je 50 godina u proizvodnji, dovedena do maksimuma i to do nivoa ugrozavanja bezbednosti!
Za to vreme, Airbus je napravio A318/19/20/21 familiju i sada polako uvodi delimicnu zamenu u vidu A220, dok Boeing i dalje tera staru ragu u obliku B737

Za sve to krive su tablice u Excelu.

Taj Boeing treba lepo otkaciti za sva vremena. Nema gde problem nisu napravili. Od onih mucenika sto su poginuli do toga da su kod svake kompanije nesto zabrljali. To treba otkantati za sva vremena.

Slobodno nek ih koriste Amerikanci 😂 za Evropljane narocito ali i mnoge druge da ostanu uz Airbus. Kina i Rusija vec razvijaju svoje a mogu i od Airbusa kupiti. A neki bi mogli i na ATR da predju… nista im ne fali.

Salio sam se za ATR. Naravno da ne moze biti alternativa. Ovi jesu u pelenama ali jednog dana i prohodace.

TAROM ima i dalje A318, ne znam zasto ne ostane privrzen Airbusu i kupi A319/320.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!