zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

O’Leary dobio pite u lice

CEO Ryanaira Michael O’Leary je postavio scenu na davanje izjave pred medijima ispred zgrade Europske Komisije vezano uz peticiju 1,1 milijuna putnika za francuske štrajkove, kada su ga napale dvije aktivistice sa pitama koje su mu zabile u lice i pritom su vikale „Prekinite zagađivanje sa ****** avionima“. O’Leary je potom skinuo sako, obrisao dio pita sa lice i krenuo se šaliti rekavši da je uvijek oduševljen toplim dočekom u Belgiji, da je krema pite vrlo umjetna, ali da je irska bolja.

Ryanair je kasnije ovo iskoristio za promociju objavivši „Topao doček u Bruxellesu, uz proslavu 7 novih Ryanairovih linija u zimi 2023. Putnici su toliko sretni sa linijama i peticijom da su isto proslavili pitama“.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

31 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Gospodine Šćuricu, zašto ne napišete zbog čega je MOL protestvovao, baš mi je čudno da to nijeste naveli, očekujem da napišete članak o tome. Francuski ministar sa svojom izjavom o jeftinim letovima je je sto puta gori od bilo koje odvale MOL-a. Zamolio bih Vas da ovo ozbiljno istražite, o ovome se mora pisati i spriječiti. I naravno očekujem da mi konačno objavite neki komentar.

Koji klaunovi su ovi aktivisti sa svojim predstavama

Bogme jesu!

Nek Vi niste klaun. Borite se protiv migranata a sami migrirali u Austriju. E moj Alene.

Ти лажни еколози су опасно почели да лудују. Гомила доколичара који појма немају о чему причају.

Interesantno kako se pite u lice uvijek bacaju na Zapadu gdje je to naravno simpatično i lijepo. Inače, ovo je bilo u centru europske četvrti u Bruxellesu gdje sve vrvi od policije pa bi čovjek očekivao da će za ovakav napad dvije gospođe biti uhićene i procesuirane. Ali ne, to je baš slatko i simpatično.

Volio bih da isto probaju napraviti u nekim zemljama u kojima je većina svjetske emisije CO2. Takvih eko ratnika nema, lakše je ovako se promovirati i istovremeno uživati blagodati zapadnog svijeta.

Ili jos vece licemjerstvo je kad F1 kao brine o zastiti zivotne sredine a onda svaki vozac formule i vlasnik tima dodju pojedinacno gulfstreamovima i bombardierima 🤣 a ove dvije “eko” aktivistkinje su tu dosle jer su placene da XXXX

Terenca vozi Scure a voli i banane, avokado i kivi.
A hvali se i da puno putuje avionom i da je sprzio tako tone CO2.

Nismo klimatski vjerski fanatici ovdje. CO2 čini 0,4% plinova u atmosferi i odgovoran je navodno za pregrijavanje zemlje. Pa onda treba zakonom zabraniti vulkane, koji prilikom erupcije u jednom danu izbace mijlijardu kubičnih metara svakojakih plinova. Samo čekam zakon za zabranu vulkana i predlažem svim klimatskim aktivistima koji ometaju promet da odu protestirati u podnožje aktivnih vulkana. Nek povedu i Greticu sa sobom. Ukratko, klimatske promjene su novi COVID.

Pa većina svjetske emisije CO2 je svakako u EU gledano po glavi stanovnika. A EU je baš poznata po “blagodatima zapadnog svijeta”. Izgrađeni smo na kolonijalnim režimima.

Europa emitira 16% svjetske emisije CO2, Azija 53%. Toliko o tome kako je to isto. Dodatno, u Europi se emisija smanjuje s godinama, u Kini i Indiji rapidno raste.

Pod blagodati zapadnog svijeta sam mislio slobodu govora, mogućnost da ovako nešto napraviš i lijepo se probudiš u toplom krevetu ujutro, a ne nekoj smrdljivoj ćeliji.

Ali već po nicku vidim o kakvoj se svijesti radi pa je svaka argumentacija i rasprava suvišna.

Seljančura. On nije političar da može da odluči da se menja način življenja. Ryanair u sveopšte zagađenom svetu prevozi putnike za 10 eur i kupuje najnovije i najsavremenije avione sa sve manje i manje co2 za razliku od npr er srbije koja ima 10ak i više godina stare avione, cena karte od beograda do splita 400 eur ow, i plus zagađuje. Pritom ceo ne pokreće nikakve inicijative već se ruga putnicima. Ceo er srbije zaslužuje tortu ili pitu u lice.

Cena do SPU je daleko od 400€. Ne iznosite neistine!

Cijena ide i preko 400 eura ako kupujete kartu desetak dana unaprijed u ljetnoj sezoni.

Volio bih imati debelu kožu kao MO’L

Pa Vi imate istinski debelu kožu.

Apsolutno zaslužena pita u facu ali iz potpuno drugih razloga

Meni se čini kao naštimano, još jedan od njegovih trikova… ona prva se nešto preslatko smije a ne izgleda mi kao neko ko zna napraviti pitu 😀

Covijek je mala beba u usporedbi s Muskom.
O‘ Leary je one man show koji je zid od ludila oko sebe stvorijo da bude tesko dodirljiv za ozbiljnu kritiku od strane javnosti.
Mozes biti jedan sivi mis u svijetu zrakoplovstva ili „the man“u zrakoplovstvu.
Slicnu strategiju ima Trump, ako nista posebno nisam u stanju da ponudim onda nudim sebe i svoje kalkulirano ludilo, jer ja sam Brend!
Ako ikada imate priliku upoznati Muska ili Zuckerberga onda ce vam se zalediti krv u svakom pogledu.
Naprotiv O‘Leary ce vam biti jako simpatican i normalan covijek s kojim cete rado na pivicu.

E vala ju je i zaslužio 😀

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!