zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Lufthansa će kupiti 90% ITA-e

Lufthansa je dobila odobrenje za kupnju 41% ITA-a, te je odmah objavila da će već iduće 2025. krenuti u realizaciju kupnje 90% ITA-e. Spohr je izjavio da ne želi 100% kompanije jer želi da Italija ostane u vlasništvu kompanije. Ovo je promjena strategije jer je prvotno Lufthansa rekla da želi kupiti 100% ITA-e.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Lufthansa

2 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pozdrav Alene, mala ispravka za Vas tekst – preslusao sam press konferenciju, LH izvesno NECE u bliskoj buducnosti kupiti 90% ITAe. LH od 2025. tek dobija opciju da otkupi jos 49% kompanije, a Spohr je rekao da je nece iskoristiti jer kao sto ste i napisali “Spohr je izjavio da ne želi 100% kompanije jer želi da Italija ostane u vlasništvu kompanije.”

Spohr je ovo rekao jer tvrdi da je veliki udeo Italiije bio neophodan za pomoc Italije u zavrsetku pregovora, koje je Spohr nazvao (citiram) “politickim pregovorima”. Zbog ovoga Spohr je odlucio da je trenutna Italijanska vlada izuzetno korisna kao partner, a vlast je prilicno nahvalio, pa ce ostati kao partner sa vecim % vlasnistva. Licno doduse mislim da ce Spohr cekati da dodje do promene vlade pa ce tad videti da li moze jos malo da odlozi investiciju, ili ce je pogurati da se osigura od italijanske politike.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!