zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Što to planira Kos u Osijeku

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Osijek

Prošli četvrtak sam bio na višesatnom sastanku i ručku u ZL Osijek. Tamo sam sastančio sa g. Ivanom Kosom, direktorom aerodroma i dva njegova najbliža suradnika. Pritom sam čuo informacije iz prve ruke o planovima ZL Osijek. Naravno, neke stvari ne smijem otkrivati. Zamaaero će nastaviti suradnju sa ZL Osijek, a dobili smo i dva posla koja moramo za njih odraditi. Jedan smo već odradili.

ZL Osijek prioritet vidi u pokretanju LCC linija. Na tome su istinski intenzivno radili i bilo je vrlo ozbiljnih indicija da će se ove godine pokrenuti LCC letovi iz Osijeka. Nažalost, poznata situacija sa otkazivanjima velikog broja letova nije išla na stranu ZL Osijek i kompanije su odustale od ekspanzije u Osijeku.

Osijek smatra da je Wizz Air svakako bolja kompanija za Osijek od drugih LCC obzirom da sa njima imaju najbolju komunikaciju, ali imaju i najbolju “povijest suradnje“. Osijek je svjestan da je Wizz Air spržio 1,1 milijardu EUR u dvije godine i da je u vrlo lošoj financijskoj situaciji, tj. da je spržio novac koji je u bankrot odveo i mnogo jače kompanije. Kao drugu najbolju opciju vide otvaranje linija Ryanaira, no da bi se isto desilo Osijek prvo mora regulirati dugove koje ima iz prošlosti prema Ryanairu. Osijek se nada otvaranju prvih LCC linija 2023. godine, te u doglednoj budućnosti i bazi jednog od LCC.

Osijek intenzivno radi na promjeni postojećeg PSO-a, a koji nikako nije dobar. Napravljena je konkretna analiza postojećeg PSO-a i analiza potencijalno daleko boljeg PSO-a. Osijek smatra da linija Zagreb-Osijek nema nikakvog smisla i da je treba ukinuti, a novac koji se troši na nju mora se prebaciti na druge linije. Osijek smatra da je minimalni broj letova prema Puli, Zadru i Dubrovniku iz Osijeka tri puta tjedno, a da linija Rijeka-Split mora imati daleko više polazaka. Osijek na promjeni postojećeg PSO-a radi sa ostalim zračnim lukama Hrvatske i vrlo skoro će krenuti sa lobiranjem za novi i bitno drugačiji PSO.

Osijek želi charter linije, no iste, nažalost nisu realne i to iz dva razloga. Prvi je što Slavonci prvenstveno ljetuju na Jadranu i za razliku od Tuzle, Banja Luke i Niša oni ne traže opcije za ljetovanje u Grčkoj, Turskoj ili Egiptu. Drugi je što su turističke agencije u Osijeku i Slavoniji krajnje inertne i sa njima je potpuno nemoguće išta dogovoriti. One jednostavno nemaju interesa za charter letove prema Grčkoj, Turskoj i Egiptu.

Osijek se ozbiljno potrudio otvoriti liniju za Minhen. Da bi se ona desila trebalo je vrlo mnogo truda kako kod lokalnih turističkih zajednica, tako i kod županijskih i gradskih vlasti, kao i kod Croatie Airlines. I danas Osijek ima cjelogodišnju liniju koju nemaju ni bitno veći aerodromi poput Dubrovnika, Rijeke, Pule i Zadra. Trenutno na ovoj liniji putuje od 22 do 58 putnika po letu, što je oko 50% load faktora. Nije dobar rezultat, ali za liniju koja se tek pokrenula nije ni loše. Svakako će popunjenost biti bitno bolja tijekom top ljetnih mjeseci.

ZL Osijek smatra da nije neracionalno da u idućih par godina dostignu 500.000 putnika što mogu pokriti sa postojećom infrastrukturom, zaposlenicima i logistikom. Zaposlenici u Osijeku istovremeno rade više poslova odjednom i ni jedan zaposlenik nije specijaliziran samo za jedan posao osim osiguranja. Osijek ima i još ozbiljnih planova, poglavito u domeni carga.

Vidjet ćemo što će biti od svega ovog. Mogu vam garantirati da svi djelatnici ZL Osijek žele daleko više prometa i da imaju posla, te se ozbiljno trude da ga i dobiju. Obišli su baš sve zračne luke regije, te naučili na njihovim iskustvima. Imaju odlučnu suradnju sa zračnim lukama Hrvatske. Gospodin Kos naglašava da su njegovi potencijali limitirani, da on ima „samo jedan metak koji može ispucati i ako ga ne ispuca kako spada, tj. promaši, izgubljena je posljednja šansa za Osijek“. Upravo zato Osijek je vrlo oprezan i uči će u posao koji će biti 100% siguran. Za isto ima osigurana sredstva.

20 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Najbolje je kljuc u bravi i da se ustedi ogromna kolicina novca koji se mjesecno sprzi na osijeckom aerodromu

Kada bi barem postojao codeshare LH na letu za MUC (i još kad bi bio nešto ranije u danu da se mogu hvatati letovi za dalje), e onda bi to bilo barem nešto, prva linija iz Osijeka. Ovako je doista nekonkurentno i preskupo za presjesti u MUC na druge linije.

Codeshare nije potreban da bi se prodavale karte za destinacije dalje od MUC.
U sustavu postoje tarife za puno destinacija koje su dostupne iz Osijeka.
LUX, CDG, OTP, MXP, RIX, LHR, VRU, ORY, WAW, PRG, LYS, ZRH, AMS, GVA, FRA, BCN, ATH, BHX, CPH, BUD, STR, MLA, NCE, DUS, HAM, MRS, HEL, BER, IBZ, ARN, OSL, FCO, NAP, RIX, MLA, CGN, KRK, MAN, PMI, SKG, VIE …
Konekcije sa jednom kartom su moguće na letove LH, LG, BT, RO, LO, SN, SK, KL, KM, A3, AY itd.
Karte za sve spomenute destinacije dostupne su direktno kod OU ili online i klasičnih agencija.
Ovo konstantno ponavljanje da je za putovanje do x destinacija potreban codeshare jednostavno ne pije vodu. U slučaju codeshare-a prijevoznik prodaje “svoja” sjedala. Bez njega prodaje tuđa odnosno od stvarnog operatora leta.
Bottom line: Može i bez njega.

Poštovani Alene,
Prodaja karata mi je biznis te se usudim reći da o tome nešto znam.
Putnik koji putuje na relaciji OSI-MUC-HAM neće ni osjetiti razliku ako je prvi let prodan pod OU ili LH brojem.

Šteta stvarno. Bilo bi dobro da Osijek napravi ložu što bi definitivno onda dalo pomaka na uvođenju codeshare ugovora.

Npr. koji?

LH5978 MUC – RJK (OPERATED BY CROATIA AIRLINES)

Onda je problem u nečem drugom zašto LH ne želi codeshare.

Bojim se da i od ovih svih planova neće biti ništa. Wizz je u velikim financijski izazovima, a Ryanair će se teško vratiti na mjesto na kojem su izigrani. I onda nam ne ostaje ništa.

G. Alene vidite li EasyYet u Osijeku ? Realnost ili ne

Koma.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!