zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

EKSKLUZIVNO-SMANJENJA: EasyJet smanjuje Dubrovnik

Zbog problema sa brojem zaposlenika easyJet otkazuje stotine letova. Tako je otkazao i letove za Dubrovnik iz Berlina. Sve do 27.6. kompanija će imati tek jedan tjedni let na ovoj liniji (srijedom), a nakon tog datuma planira imati tri tjedna leta sve do 3.9. (ponedjeljak, srijeda i subota) nakon čega će imati dva tjedna leta (gubi se ponedjeljak).

I za Edinburg kompanija leti dva leta, no neće imati let 18.6. Tri leta na ovoj liniji imat će od 30.6.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: easyJet

19 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ovo sa Easy Jet-om je baš loše i istinski mi je baš žao. Od ovih vecih LCC oni su mi bili baš super,ali definitivno se nešto jako loše dešava..Generalno svugde jako loše stoje. Samo kada se setim dnevno su iz VIE i MUC za BER imali po nekoliko letova, odletiš ujutro,ceo dan uživaš po BER i naveče se vratiš. Sada ništa od toga. Tek po neki let. A,tek sa linijom BEG BER…To još uve ne mogu da prežalim. Ostavili su liniju AS!! Ili opcija presedanja u VIE, MUC….Isto su to uradili i sa linijom iz BEG za MXP, a linija bila top!

Nisu oni „ostavili“ liniju Air Serbia nego ih je Air Serbia porazila. Kao sto je i easyJet njih na liniji za Zenevu.

Meni ts priča sa brojem zaposlenih i sa manjkom u najmanju ruku deluje čudno. 2019, je bilo puno više letovs/putnika u celoj Evropi. Sada smo svi ispod tog nivoa broja putnika uz izuzetke poput Albanije. Postavlja de logično pitanje, ako 2019. nije bilo ni priblizno ovoliko problema sa radnom snagom, kako je imamo sada? Piloti su ostali piloti, stjuardese verovatno nisu menjale svoj poziv… Jako čudno.

EasyJet je inače pre desetak dana najavio otpuštanja u Berlinu i smanjenje baze na samo 11 aviona (trenutno 18, pre pandemije preko 30). Uopšte ne stoje dobro ceć duze vreme.

Zar je moguce da postavite ovo pitanje posle svega sto se desilo? Jel ste Vi kovid prespavali?

Moguce je Milose
– aviokompanije su se resile starijih aviona, koji su ili otisli na rezanje ili u leaseback
– masovno su penzionalisali kadar
– 2 godine nije bilo novih pilota koji su trebali da pokriju rast i normalni odlazak sto u penziju sto zbog promene posla
– madji studentski/post university part-time kadar kao sto su stjuardese/stjuarti/FA koje su radile/i to kao “prvi temp” posao u letnjem periodu i pokrivali ljetni rast letova je pronasao druge poslove, a u medjuvremenu avio kompanije nisu trenirali novo osoblje
– sigurnosne provere za rad na aerodromima
– zemaljsko osoblje koje zahteva trening, npr necete svakome dati traktorcic da gura avion
– zadnje, za nisko placene poslove kao sto je zemaljsko osoblje ljudi nece da to vise rade jer su nasli nesta bolje, a dovesti nove ljude nije lako.

Slobodno u to ubrojite i obavezu cijepljenja… Samo SWISS je zbog toga izgubio oko 200 kabinac, AUA oko 150… Ali se o tome ne smije govoriti jer nije politički oportuno!

Naravno, i to

Evo ga sa cjepivom🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Ja ovdje ne prenosim vlastito mišljenje o potrebitosti ili nepotrebitosti cijepljenja (iako se ono nije promijenilo, a sva događanja u zadnjih 6 mjeseci u vezi korone i učinkovitosti cjepiva je moje mišljenje potvrdilo), već prenosim ono što je službeno objavljeno. Stoga zašto ne reći ono što jest samo zato što to još uvijek nije politički oportuno? Imamo cenzuru? Ako znate njemački pogledajte na aero.de članak o tome. A oni su bili bezrezervno i kompletno nekritički za obavezno cijepljenje posada…

Cenzuru na ovom portalu imamo, niste primijetili? Ups

A bože i to još, imam let iz Berlina za Dubrovnik 2.7., nisam dobio mail, te se još može bookirati. Vidjet ćemo.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!