zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

BREAKING: Air Montenegro dobio ICAO kod

Air Monetengro će pokrenuti i 5. liniju, Podgorica-Frankfurt. Linija kreće sa operacijama 15.7. i imat će frekvenciju od dva leta tjedno, ponedjeljkom i petkom. Linija će se operirati sa Embraerom E195. Karte su već puštene u prodaju.

Sada Air Montenegro ima popunjene kapacitete za jedan avion. Ostaje pitanje što će sa drugim avionom, te hoće li biti još najava linija i frekvencija. Iskreno, linija ozbiljno kasni. 15.7. znači da će kompanija izgubiti mjeseca dana kada je mogla letjeti uspješno i donositi ozbiljan novac. Ovako avion nije utiliziran, a izgubljeno je mjeseca dana „žetve“.

Air Montenegro dobila je dobio od Međunarodne organizacije za civilno vazduhoplovstvo (ICAO) novu  oznaku (ICAO code) i pozivni znak (call sign). Air Montengro će se stoga u vazduhoplovnim operacijama prepoznavati po svojoj ICAO oznaci “MNE” dok je radijski pozivni znak preko kojeg će posade njegovih aviona komuniciratri sa kontroloom leta i ostalim učesnicima u vazdušnom saobraćaju “MOUNT EAGLE” (planinski orao). Air Montenegro je i pred IATA-om (Međunarodnim udruženjem avio kompanija) pokrenula  process dobijanja IATA oznake, ali kako kažu, “to je proces koji zahtjeva vrijeme i nadamo se da ćemo do kraja ljeta imati i svoju IATA oznaku.”

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!