zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

SMANJENJA: Crna Gora reže Pegasus

Bivše Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore je potpisalo bilateralni sporazum o zračnom prometu sa Turskom prema kojem je Pegasus mogao pokrenuti letove za Crnu Goru. Pegasus je istim pokrenuo letove za Sabihu kojih je imao čak 7 tjedno. No, od 13.4. kompanija je smanjila na 6 tjednih letova, a od 16.4. na samo 3 tjedna leta. Kompanija leti i liniju Podgorica-Izmir dva puta tjedno, i Podgorica-Ankara dva puta tjedno. Air Montenegro naglašava da je Pegasus pokrenuo letove na liniji Izmir-Podgorica u II. mjesecu 2024. i to nakon što je Air Montenegro najavio pokretanje ove linije od IV. mjeseca 2024.

Novo Ministarstva prometa i pomorstva Crne Gore smatra da je navedeni sporazum donijet protivno Zakonu o zaključenju i izvršavanju međunarodnih ugovora i da je ozbiljno naštetila Air Montenegru. Naime sporazum je ukinuo ograničenja o broju letova, zbog čega je Pegasus pokrenuo navedene letove. Pegasus je temeljem toga plaćao 300 do 400 tisuća EUR Air Montenegru, no da je isto stvorilo ogromnu štetu Air Montenegru na letovima gdje je inače kompanija ozbiljno profitirala. Istim je Air Montenegro zatražio zaštitu države. Ministarstvo je stoga pokrenula nove pregovore sa turskom stranom kako bi zaštitilo Air Montenegro.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Pegasus

7 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Arene kakav je ovdje Vaš stav ? Štititi domaću kompaniju ili ?

Kako Turkish može 2 leta dnevno, a bilo je i 3 leta dnevno (TK1085, 87 i 89) a Pegasus ne može 1 let dnevno?

Zato sto je Turkish nacionalni prevoznik u vlasnistvu Turske. Isto kao i za Beograd, TK ima dozvolu za 21pw IST-BEG, dok Pegasus ima samo 4pw SAW-BEG.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!