zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

OTKAZIVANJA: Otkazivanja u Rijeci

Već smo 16.1. pisali da Ryanair prolongira sve tri svoje linije za Rijeku sa kraja III. na početak VI. mjeseca, a četvrtu na početak VII. mjeseca, čime će Rijeka izgubiti 20.000 putnika. No, tu nije kraj problemima Rijeke. Aerodrom će izgubiti 50% letova Lufthanse za Frankfurt. Naime, Lufthansa je prošle godine letjela za aerodrom dva tjedna leta za Frankfurt, a ove godine prometovat će samo jedan let i to subotom. Lufthansa će zadržati prošlogodišnji jedan tjedni let za Minhen (subotom), uz tri tjedna leta Croatie Airlines u code-share (utorak, četvrtak i nedjelja). Interesantno je da linija Lufthanse za Frankfurt nema code-share Croatie, dok ona za Minhen ima.

Uz to aerodrom gubi i sve letove LOT-a. Prošle godine Rijeka je imala po jedan tjedni let za Rzeszow, Zelonu Goru i Varšavu. No, sada ta tri tjedna leta više neće imati. Rijeka ima najavu samo jedne nove linije i to za Bergamo Ryanaira od 3.7, a od jeseni se operira i PSO linija Trade Aira za Zadar, jednom tjedno. Ovo znači da će ove godine aerodrom imati manje linija nego prošle godine. Stoga nismo optimistični za rast prometa preko 164.086 putnika koliko je Rijeka imala prošle godine.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Rijeka

6 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ima li Rijeka šanse za neki ozbiljniji napredak u sljedećih pet godina? Mogu li se tu dati “slobodne ruke” Wizzairu pa da se aerodrom izdigne iz ove situacije?

Лепо сам вам рекао да ће бити слабија потражња услед све лошијег стања европске привреде. Ето Рајанер јуче најавио доста нових линија а само једна за Јадран.

Па јесте

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!