zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Turkish profitabilan 1,5 milijardi USD

Turkish je objavio profit od 1,5 milijardi USD profita u 3. kvartalu ove godine (VII-IX. mjesec). Enormno puno, daleko više od bilo koje druge kompanija u svijetu. Promet kompanije je bio 6,1 milijardu USD. U prvih 9 mjeseci godine Turkish je prevezao 53,9 milijuna putnika na 288 destinacija u inozemstvu u 129 zemalja. Load faktor kompanija je 79,7% vrlo blizu load faktora iz istog perioda 2019. (81,4%).

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Turkish

21 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Upravo sam se vratio sa Istanbulskog aerodroma, najveći broj aviona na aerodromu je Turkish Airlines, tek poneki avion drugih avio kompanija, na aerodromu je gužva kao da nikad nije ni bila korona, tako da apsolutno verujem da je Turkish profitabilan.

Da li oni objavljuju izvestaje i da li moze da se vidi koliko od ovoga je zaista profit, a koliko je dala drzava?

Mogu se vidjeti detaljnije financijske analize jer su kompanija na burzi pa su tako i obvezni objavljivati razne izvještaje. Nemam vremena baš to pozornije čitati, ali ako imate vremena i dovoljno znanja, sigurno ćete naći podatke koji vas zanimaju

Shodno medjunarodnim rač. standardima grantovi države ne idu kroz bilans uspjeha, a samim tim i ne utiču na iskazani profit (iako znamo za neke aerodrome u regiji koji su godinama pozitivni samo zahvaljujući grantu vlade, al’ Balkan 🙂

Zar nije ovo bilo najavljeno kao analiza?

Zato su im cijene otišle u nebo, najviše od svih drugih su poskupili.

Definitivno. Sada su skoro uvijek najskuplja opcija za daleki istok, čak je Lufthansa grupa jeftinijja što je prije 1-2 god bilo nezamislivo.

Dajte ne pisite nonsense! TK je jeftiniji oko 30% od LH grupe za daleki istok, dok su za Ameriku u dinar jednake cene TK i LH.

Pa eto sto ne pogledate sajt TK i sajt LH, tj. ono sto Vi nazivate sustavom, i videcete ko govori istinu?

Ne znam kome ali mogu da potvrdim da im je biznis klasa otišla u nebesa sa cenama. Za SIN i SGN su tražili gotovo dvostruko više nego Singapore Airlines, a za LAX i SFO takođe značajno više od Uniteda.

Pričam o Zagrebu i Ljubljani. U Beogradu je vjerojatno drugačija situacija s obzirom na ogoman broj novih letova i sjedala prema IST.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!