zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Air Serbia regira na odlazak Wizz Aira iz Sarajeva

Air Serbia je samo dan nakon zatvaranja Wizz Airove baze najavile letove od 69 do 79 EUR u jednom smjeru iz Sarajeva za destinacije u Europi, kojima nastoji privući Wizz Air putnike preko Beograda. Istinski dobra cijena. Naravno ovo se odnosi za letove od 1.11. Karte po promotivnim cijenama prodaju se do 16.10.

Kompanija za sada drži sedam tjednih letova za Sarajevo sa ATR 72, no najavila je da ukoliko akcija urodi plodom da će povećavati kapacitete (A319 i A320 umjesto ATR 72), te čak i povećavati frekvencije na liniji Beograd-Sarajevo. Air Serbia i ponovo reagira superagilno, kao i u slučaju Adrije, Ernesta, Air Italy, AtlasGlobala, Montenegro Airlinesa, TAROMA i drugih kompanija. Istinski respect! A Croatia? Što je ona napravila da privuče putnike Wizz Aira? Naravno ništa! Još je prerano.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

44 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

A zašto Air Serbia ne reaguje na samo dva svoja leta za Banjaluku…? Tri dana po dva leta su neki minimum ako se misli ozbilno korisititi avio prevoz. Sa takvim rasporedom se mogu iskoristiti za dnevne poslovne sastanke i za neke konekcije. Barem probati tri mjeseca pa ako me ide ukinuti. Ova dva leta u nedoba su samo “reda radi” i me mogu se okarakterisati kao neka ozbiljna veza.

Hm, dobro pitanje. Za svašta nešto Air Serbia nađe resurse, ali ne i za Banjaluku…

Banja Luka mora da ima najmanje 12 letova za Beograd nedeljno. Sve drugo je neozbiljno.

Trade Air će sljedećeg četvrtka nakon petomjesečne pauze obnoviti domaće letove unutar Hrvatske u okviru obaveze javne službe (PSO). To dolazi nakon što je aviokompanija izabrana da upravlja ovim linijama u naredne četiri godine nakon jako odgođenog tendera hrvatske vlade. Trade Airu je odobreno 24 miliona eura za održavanje šest linija. Uključuju Osijek – Zagreb – Osijek, Osijek – Pula – Split – Pula – Osijek, Osijek – Rijeka – Osijek, Rijeka – Split – Dubrovnik – Split – Rijeka, Osijek – Zadar – Osijek i Rijeka – Zadar – Rijeka.

Čekali da prođe sezona, ovo je Alan Ford in vivo.

Evo da uporedimo cene agilne kompanije i kompanije kojoj je jos uvek prerano:

OU SJJ-ZAG-CPH 221e pa navise
JU SJJ-BEG-CPH 69e pa navise

Halo! Tri puta skuplja OU!!!

221 у једном смеру?!

Tako je, u jednom smeru!

Može i CA stavit pet karata po 50 eura, pa bi vi pisali od 50e pa naviše. Marketinška glupost za lakovjerne.

Verovatno su im puni avioni pa nema smisla da stave tako nisku cenu.

Dok kao sto rece prethodni komentator JU je napravila “ Marketinška glupost za lakovjerne”.

Pa i da su puni i da nisu, mora se odreagovati na promenu na trzistu, a ovo je itekako velika promena. I putnicima se mora ponuditi nesto sto nece odbiti. JU je to uradila i preuzece jos putnika, dok ce se smanjiti broj istih na OU letovima. Bas me zanima ko ce leteti po ceni koja je 3 puta veca, ako ima izbor JU.

Gospodine, JU nije stavila 5 karata sa nizom cenom, vec je takva cena za skoro svaki dan. Ne bih pisao ako je to za par dana samo, vec samo ako je pravilnost. Kod OU (ne CA!!!) je pravilnost 221e i vise. Nije nikakva marketinska glupost za lakovjerne jer ja niti sam lakovjeran niti sam naivan. Itekako dobro znam sta pisem i sve sto pisem je tacno i realno. Marketinska glupost je sto OU nije uradila nista, a kao im je Sarajevo toliko bitna feeding destinacija.

Zato je to vrhunska usluga

Džaba kreče. Konkurencija će ih prožvakat i ispljunuti.

Nadam se da pod konkurencijom ne mislite na OU 🤣

Tačno, ali da OU nekog prožvaće i ispljune je priča na nivou naučne fantastike..

Dosao je novi serif u Sarajevo I on se zove Air Serbia.

Далеко мање од ОУ? Хаха
Ово је тек почетак доминације, дивно је што ваш хејт нема утицаја на ситуацију на терену.

Што се ОУ тиче, они нит су конкурентни нит било шта нуде.

Ма ОУ генерално нема будућност, не у Загребу а сигурно не у Сарајеву. Они су смешни и небитни. Друго ЈУ је скоро распродала најниже тарифе, ОУ није ни почела након 01.11.

Па ово је почетак краја за ОУ у Сарајеву посебно јер је ЈУ дала акцију за Копенхаген где су возили велики број путника преко Загреба.

Da vas ispravim, postali su nebitni. I što je najgore vlastitim izborom im propustom.

Kada sam juce procitao vest o Wizz-ovom odlasku, pomislio sam bas da li ce i ovog puta Air Serbia uraditi nesto da privuce putnike… i odreagovali su… Postoji dosta stvari koje bi morali poboljsati ali istinski respect za agilnost i trud da se privuku novi putnici.

Изгледа да су летови већ кренули да се пуне јер су најниже тарифе из Сарајева скоро отишле почетком новембра. Неким данима је цена већ отишла на преко €80.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!