zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Što sad mogu napraviti American i JetBlue nakon Northeast Alijanse

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: JetBlue

Sud je odlučio Northeast Alijansa se morala raspustiti. I raspustila se. Notorni nonsens, putnici time dobiti neće, a Dalta i United ponovo nemaju ozbiljnu konkurenciju kakvu su imali sa Northeast Alijansom. No, što sada mogu učiniti American i JetBlue?

U prvom redu JetBlue i American smiju imati neku vrstu suradnje, code-share, ff program isl. Iako se DoT jako trudio da se ne dozvoli ni jedan oblik suradnje, sud je odlučio da neće apriorno zabraniti suradnju i da su neki oblici suradnje prihvatljivi. Tek treba vidjeti što to znači, koliko daleko će se dozvoliti, ali i koliko će American i JetBlue htjeti surađivati na tako nižem nivou.

Kako god JetBlue je sada smanjio broj letova na pojedinim linijama, a neke linije je i ukinuo. Kompanija je maknula 71 let iz New Yorka i Bostona, što je ekvivalent 14.000 sjedala. To svakako nije dobro i šteta je što JetBlue nije uspio iskoristiti uzlet koji je imao radi Northeast Alijanse. No, JetBlue tu nije imao alternative jer više nema putnike Americana, dakle ima manje putnika, pa je i ovaj potez logičan.

American je pak odlučio vratiti linije koje je zatvorio u korist JetBluea. Prva takva linija koju je vratio je Boston-LaGuardia koja će se operirati četiri puta dnevno od 29.10.

JetBlue je OK. On ima gomilu linija i frekvencija iz New Yorka i Bostona. On će na prekidu Northeast Alijanse bitno manje izgubiti. Konačno spajanjem sa Spiritom koje će se vrlo vjerojatno desiti nakon još jednog sudskog spora koji je pokrenuo DoT, JetBlue će imati dodatnih 45 linija koje sada leti Spirit (20 za Newark, 8 za LaGuardiu i 2 za Greater Rochester, te 15 za Boston).

S druge strane American ne samo da mora vratiti sve linije koje je prepustio JetBlue-u, već mora i pokrenuti bitno više linija iz New Yorka i Bostona kako bi parirao Delti i Unitedu. American je godinama zaostajao za Deltom i Unitedom na ovom tržištu, a sada mora uložiti ozbiljan novaca da pokrije ovo vrlo važno tržište. To je pokušao sa Northeast Alijansom, no sada će morati nastaviti sam.

2 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Velika glupost ta zabrana Northeast alijanse.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!